Katılın yada katılmayın, bir gerçek var ki o da ucuza iyi ekipman falan yok.
Benim rahatsız olduğum, şunu şunu al istediğin tonu alırsın, bu alet süper vs. tarzı öneriler.
Yeni başlayan arkadaşlara gerçekleri söylemek yerine bunları söylüyor olmak kesinlikle yanlış.
Kişiye Squier'i aldırıp üstüne birde saçma bir amp, bundan istediğin tonu alırsın bu yeter sana gibi cümleler düpedüz yanlış.
Burada paradan bahsetmiyorum, elbette herkes kesesine göre ürün alacak.
"Eee bizde o keseye göre öneride bulunuyoruz" demeyin lütfen.
Bu öneri değil yönlendirme. Artı yanlış bilgilendirme.
Siz gerçekleri yazın kişi alacağı ürünün ne olduğunu bilsin, önemli olan bu.
Ayrıca buradan aldıkları bu yanlış bilgileri başkalarına aktarıp, virüs gibi yayılmasına neden oluyorlar.
(Önce klasikle başlanır gibi saçma bir bilginin yayilmasi örnek gösterilebilir.)
Yeni başlayan kardeşlerim, isteyen bana istediğini söylesin yada kızsın umrumda değil, ben size gerçeği söylüyorum.
Ucuz amp la ucuz gitarla, ucuz kabloyla yada ucuz pedalla o hayalinizdeki sesleri duyamazsiniz.
Dandik bir gitarda doğru notayı basıp doğru tekniği uyguluyor olsanız bile yanlış sesler duyabilir ve ben bu işi beceremiyorum deyip bırakırsınız.
Dandik amfiden istediğiniz tonu alamazsınız. Olmuyor deyip suçu kendinizde ararsınız ve müziği bırakırsınız. Neden? Çünkü size bu ekipman iyi dendi, sana yeter dendi, ama sonuç müspet olmadı sizde kendinizi sucladiniz müziği bıraktınız. Ne o, şimdi size yardımcı mi olundu yoksa köstek mi olundu?
Siz karar verin buna.
Özetle söylemek istediğim, alacağınız ürünün ne olduğunu bilin, sonuçları beğenmeyince direkt kendinizi suçlamayın.
Ucuz ürün almayın demiyorum. Bu devirde elbette ucuz ürün almak durumundayız buna itirazım da yok zaten. Ama ucuz ürünün iyi olduğunu yeterli olduğunu düşünüp yanilmayin. Bu tarz önerilerin hayal satışı olduğunu unutmayın.
Hayal satın alacağınıza kendi hayalinizi yaratın. İdare eder sesler sunan ürünleri alıp ilerideki hedef ekipmaniniza odaklanın ve bol bol çalışın.
İsterse en dandik ekipmana paranız yetiyor olsun, en dandik gitarı alabilecek paranız olsun. Bu önemli değil siz kendinizi geliştirmeye çalışın. Sadece elinizdeki ürünün iyi olduğu düşünüp, sizi buna inandırmaya çalışanlar olursa prim vermeyin.
Aksi takdirde birkaç aya kalmaz gitarinizi ya duvar süsü yaparsınız yada yok pahasına birine satarsınız.
Umarım kendimi ifade edebilmisimdir.
Gerçi ifade etmeyi becermissem bile, bizde doğru düzgün okuma ve yazılanin ne anlatmaya çalıştığını anlama kültürü zayıf oldugundan, yine anlasilmayagimi biliyorum.
Kalın sağlıcakla.