Hiç istemeye istemeye önereyim en iyisi, arkadaşlar burada yorumlarını yapsın. Gençsin, doğrudan şu modellere bak denmesini istemeni anlıyabiliyorum. Ama doğrudan öneri yapmaya da çekiniyorum. Çok farklı bir iş bu, gitarın eline oturması önemli, amfinin tonu çok kişisel. Sadece kendi zevkimden bir tavsiye olarak al, gidip dene. Çalabilmen önemli değil, eline nasıl oturuyor, ağırlığı nasıl, rahat edebiliyor musun onlara bak. Sonra farklı kasa ve klavye gitarları dene aynı şekilde. Çekinme hiç.
Mesela almadan önce tek tek her perdeyi dene, sesi aynı olan perdeler olmadığına emin ol, cızırdayan perdeler varsa düzeltmelerini iste, sesi düzgün olmayan tel varsa nut bozuk olabilir. Eline alıp, iki çalıp alma.
Çok düşünmeden bunu önerebilirim mesela gitar olarak:
Aria Pro ll JET1CA Elektro Gitar 24,75" klavyede 24 perde bu. Favori klavye tarzım. Manyetikler hem metal hem temiz tonlar için uygun. Poplar ise her ne kadar ağaç tonu en az etkileyen şeylerden olsa da hafif olmasıyla rahat olduğu gibi solo tonlarını öne alır azıcık da olsa. Aria Pro II bence SX gibi, Squire MM gibi gitarların yanında epey iyi kalan güzel gitarlar üretiyor.
Amfi olarak da şunu al diyebilirim:
Blackstar ID:Core 20 V3 Dijital Kombo Elektro Gitar Amfi | doremusic ID:Core olarak en alınası model bu bence. Daha büyüklerine gerek yok, aynı fiyatlara daha iyi alternatifler var, alt modeli de pek iyi değil.
Toplamda 7.000TL'nin biraz altında oldu. Yani ben olsam bunları alırdım şu anda o bütçeye, ama ben sen değilim tabii.
Ses kartı olaylarını düşünme biri söylerse, daha yaşın genç. Çok öğrenecek şey var önce. Kaliteli amfi seviyesinde enstrüman girişi veren ses kartları da pahalı zaten.