bu tarz sorular kişisel ilgi ister. yoksa foruma da gerek yok internette yüz milyon tane gitar tavsiyesi var, ama olay o değil. yardım etmek istemiyorsanız böyle bir şey yazıp karşıdakini kötü hissettirmenizin sebebini anlamadım. 15k ile baya bir şey yapılabilir özellikle analog takıntınız yoksa.forumda AYNI soru yüzlerce kere soruldu, son zamanlarda açılmış başlıkları tara bu soruların bazılarına cevap verildi bazılarına da yüz kere soruldu dendi... hala bulamaz ve çile çekersen tartışılır tekrar
15k ile fazla bir şey yapamazsın... ele avuca gelir idare eder amfiler zaten en az yarısını götürür o bütçenin... 6-7k ile alacağın gitar da çok tatmin etmez
öncelikle sabit köprü ve H-H manyetik gitarlara odaklan, hedef daraltmış olursun diyeyim ilk tüyo olarak
-10k'ya ikinci el elektro aldın (emg/duncan designed humbuckerli mümkünse)
-5k'ya ikinci el ref monitor + ses kartı aldın (3 inch ref monitör, behringer vs ses kartı uygun olur)
-neural dsp / bias fx gibi vst'leri kullandın
isterse milyon defa konu açılmış olsun konular konu sahibini ilgilendirir. ben kendime göre bir cevap arıyorum yani internettede bulabilirim 15k ya dizilecek bir set ama bu konuda bilgili olan insanlarını fikirlerini okuyup aktif bir şekilde tartışmak bence daha mantıklı. Önerin için sağol bu arada 😘15k paranı al git evine otur demedim... hayatın da bazı gerçekleri var, yola çıkmadan bilmek faydalı olur... yazdığımdan hayata küsecek biri değildir herhalde arkadaş
diğer öneriler elbette geçerli... ama behringer kart düşmanıma önermem o da ayrı
ha bu arada kişisel ilgi isteyen kısım neresi? binlerce kez sorulmuş ve defalarca cevaplanmış en standart soruyu sormuş... seçenekleri 3'e indirdim ama bilmediğim bazı teknik farklar var yardımcı olur musunuz filan dememiş... ne alayım demiş sadece 🙂
burada yanlış olan nedir? yeni başlayan için ses kartı kurulumu zor bir süreç ancak, bir sürü kişiye adım adım anlattım, benim 2 haftada çözdüğüm şeyi 1 günde hallettiler. mümkün olan en fiyat performans şey. benim gibi ibanez 170 alıp, roland micro cube alıp yıllarını boşa vermelerinden çok daha iyidir. 15bin liraya bu opsiyonların dışında iyi ses alma ihtimali yok gibi hele metal çalınacaksa.Yeni bașlayan birine yapılan bu öneri tamamen hatadır. Adam mi minör ne bilmiyorum diyor. Siz adamı kaos içine sürüklüyorsunuz. Yeni bașlayan adamın bir gitarı, bir kablosu, bir amfisi ve bir penası olmalı.
Sabit köprülü bir gitar öneririm. Kasası markası seni bağlar.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=1745362690 alırsan 15k ile hiçbirşey yapamazsın, ama ikinci el alarak mis gibi bir set dizebilirsin.
ikinci el iyi manyetikli ve klavyesi rahat bir gitar bulabilirsin o fiyatlara. tonun çoğunu gitardan almayacaksın zaten manyetik önemli bu noktada. o yüzden gitarda çalım rahatlığına ve manyetiğe bakarsın. amfi kesinlikle tavsiye etmem, o fiyata alacağın 10w amfiler gitardan soğutur. ses kartı + referans monitör almanı tavsiye ederim, ikinci el 5-6k'ya bulabilirsin. hem çok iyi hoparlörün olur, hem çok iyi kayıt alırsın.
özetle
-10k'ya ikinci el elektro aldın (emg/duncan designed humbuckerli mümkünse)
-5k'ya ikinci el ref monitor + ses kartı aldın (3 inch ref monitör, behringer vs ses kartı uygun olur)
-neural dsp / bias fx gibi vst'leri kullandın
denemekte fayda var ama o amfiden özellikle distortionda iyi bir ses alamazsınız. 10w amfilerin çoğu böyledir. epiphone les paulları da şahsen ben sevmiyorum. çok rahat olmuyorlar ve manyetikleri yetersiz kalır. ibanezlerin klavyeleri genel olarak daha rahat oluyor. siz ne tarz dinliyorsunuz, çalmak istiyorsunuz?https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269
şöyle bir gitar buldum ama amfiden emin olamadım değer mi? ona göre gidip deniycem
Asla denenmez bile bu amfi çok kötü. Set olarak gördüğün için sana çekici gelmiş ama düşünme bile.https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269
şöyle bir gitar buldum ama amfiden emin olamadım değer mi? ona göre gidip deniycem
burada yanlış olan nedir? yeni başlayan için ses kartı kurulumu zor bir süreç ancak, bir sürü kişiye adım adım anlattım, benim 2 haftada çözdüğüm şeyi 1 günde hallettiler. mümkün olan en fiyat performans şey. benim gibi ibanez 170 alıp, roland micro cube alıp yıllarını boşa vermelerinden çok daha iyidir. 15bin liraya bu opsiyonların dışında iyi ses alma ihtimali yok gibi hele metal çalınacaksa.
Cube serisi öğrenmek için çok iyi bir amfidir.burada yanlış olan nedir? yeni başlayan için ses kartı kurulumu zor bir süreç ancak, bir sürü kişiye adım adım anlattım, benim 2 haftada çözdüğüm şeyi 1 günde hallettiler. mümkün olan en fiyat performans şey. benim gibi ibanez 170 alıp, roland micro cube alıp yıllarını boşa vermelerinden çok daha iyidir. 15bin liraya bu opsiyonların dışında iyi ses alma ihtimali yok gibi hele metal çalınacaksa.
hocam bu kişi gitara yeni başlıyor hayata değil, neden çocuk gibi davranıyoruz ben onu anlamıyorum ve burda bi üstten bakış seziyorum. ha ingilizce bilmiyorsanız ya da bilgisayar kullanmayı bilmiyorsanız birinden yardım almadan zorlanırsınız, o da sadece ilk kurulumda. amfi kesinlikle ucuz bir yol değil tam tersi. yeni başlayanlara senin elin acır klasikle başla diyen gitar dükkanları gibi davranmanın alemi yok. bir kere sistemi kurduktan sonra counter strike açmak kadar basit bi işlem.Sizce ses kartını bilmiyor gibi mi duruyoruz? En kalitesiz ses kartı, en kalitesiz monitör alınca ev Metallica'nın kayıt stüdyosu mu oluyor? Yanlıș olan șu. Zaten gitardan ses almayı bilmiyor yeni bașlayan adam. Eline alıp pratik yapacak. Bunun en kolay yolu ve en ucuz yolu amfi.
Ya da neyse.
Hocam. Benim de ses kartım ve monitörlerim var. Neural Dsp de var. Bir sürü IR dosyası da var. Hatta ilk keșfettiğimde ufff harika ton alıyorum dedim. Ama bu en dandik ses kartıyla ve monitörle olacak iș değil. Hadi onu geçtim. Bunların amacı kayıt. Pratik yapmak ve gitar çalmak değil. Madem dünyanın en süper sistemi bu sizce bu sistemlerin amfileri bitirmesi gerekmiyor mu? Ama hala dünya kadar pratik amfisi üretiliyor. El kadar Sparklar yok satıyor.hocam bu kişi gitara yeni başlıyor hayata değil, neden çocuk gibi davranıyoruz ben onu anlamıyorum ve burda bi üstten bakış seziyorum. ha ingilizce bilmiyorsanız ya da bilgisayar kullanmayı bilmiyorsanız birinden yardım almadan zorlanırsınız, o da sadece ilk kurulumda. amfi kesinlikle ucuz bir yol değil tam tersi. yeni başlayanlara senin elin acır klasikle başla diyen gitar dükkanları gibi davranmanın alemi yok. bir kere sistemi kurduktan sonra counter strike açmak kadar basit bi işlem.
şurda sorun olarak anlatılan şeylerin hepsini anlatıp kurup size göstermem 1 saat, ihtiyacı olan arkadaş mesaj atsın göstereyim.