Middle Manyetik Ne Ise Yarar

benim mid manyetiğini kullanım şeklim biraz farklıydı. hsh kullandığım gitarda hm lerin çıkışından daha düşük bir single kullandım (fender) gitarda. pop ağırlıklı fazla gitar gerekmeyen şarkılarda bu manyetiği kullanıp bir nevi volume pedal gibi kullanıyordum. single olması nedeniyle daha cılız bir ton oluşuyor ve gitar ön plana çıkmıyordu.
 
DSCF0038_001.jpg
 
yazıldımı bilmiyorum ama, çalmaya engel olma görevi olan sevdiğimiz güzide bir manyetiğimizdir kendisi🙂, sinir etmesin diye indirdiğinizde adam gibi ton alamazsınız yükseltincede illaki sinir eder, ama genede nedense kullandığım manyetik dizilimidir, ama şimdi düşündümde tek başına pek kullanmıyorum, HSS de bridge+middle olarak en fazla kullanıyorum sanırım.
 
Sap ve orta single manyetikleri cleanlerde ritm ve arpej, distortionda da ise en çok sololarda seviyorum. Köprü ise "benim için" aradığım tonu veren bir manyetik değil. Yalnızca 2. switch pozisyonunda işimi görüyor. Bu yüzden de köprüdeki single yerine humbucker taktırmayı düşünüyorum. HSS dizilim daha çok işimi görecek gibi.
 
Strat'ın bridge manyetiğini tek hiç kullanmadığını farketmemle beraber lil 59 ile değiştirdim.
şu anki durumda

Bridge -> Hard Rock Sound'ları ve Lead anlarında
Bridge Middle -> Çok clean arpejlerde
Middle -> Teneke gibi çok twangy ton geliyor fat 50's ler saolsun. Funky ritimlerde , blues çalarken
Middle / Neck -> Duygusal tınılar çalarken
Neck -> Lead anları ve Rock'n Roll / Blues çalarken
 
arkadaşımızın dediği sound.. direkt fender gitar, bassman amfi ve ts9. Sololara dikkat edelim 🙂

bu da yine ayni sound un daha modern bir kafa amfi ile alınmış hali..

Bu gitarist tarzında bildiğiniz , önerdiğiniz başka blues-rock gitaristleri var mıdır acaba.Dan Patlansky'i daha önce duymamıştım.Ben daha çok metal dinlediğim fakat yaşımın ilerlemesinden midir nedir Blues a yeni merak saldığım için, çok bilmiyorum bu sanatçıları.
 
bu adamın sound olarak kopya etmeye çalıştığı adam steve ray vaughan dır.. stratına en hakim blues efsanelerindendi.. aramızdan göç etti..




yeni nesil bluescular arasinda ise. sound una güvendiğim kenny wayne shepherd ve jonny lang i örnek gösterebilirim.
 
yani blues gitaristleri say say bitmez.
Zaten çok bilinenler hariç "eric clapton, hendrix, bb king vs.."
ben roy buchanan, jim campilongo (bu adama dikkat), joe bonamassa gerçekten kulak dolgunluğu yapan insana çalarken yeni fikirler üretmesini sağlayan müthiş gitaristler.

Bunlar harici blues rock / jazz / blues gitaristi değil ancak bence kesinlikle dinlenmesi gereken:
Pete Thorn (Solo albümü çıktı), Buckethead ve Andy Timmons var.
 
jim capilongo ya baktım da blues soundundan çok counrty, nashville havaları ile haşır neşir ile abimiz.
Evet değişiktir. Bence bayağı bir jazz tınıları da mevcut. Değişik bir gitaristtir çok. 50 lerden kalma bir telecaster ve çok yıllık bir princetone reverb ile çalar sadece pedalsız.
Ton'u açıp kapayarak buchanan gibi wah'latır gitarı. Telecaster'ın akortu gevşetip yada burgulardan tellere bastırıp floyd'umsu hareketlerde yapar telecaster'ı ile.
Dediğim gibi özel ve dinlenmesi gereken bir adam.
 
Orta manyetik okadar görecelidir ki.
İptal edip kullanmayanlar, ara pozisyon kullanmayıp sadece sap orta ve köprü kullananlar, clapton gibi ara pozisyonlardan çıkmayanlar,
manyetiği sökenler....

Oldukça göreceli bir kavram.
John Frusciante'nin de bol efektli sololarda en az karakterli manyetik olduğu için tonu boğup öyle kullandığını okumuştum bir röportajında.
 

Geri
Üst