- Konu Sahibi Konu Sahibi
gitar çalmayı bilen bir tanıdığım yok zaten fretler sesi falan etkilemiyormuş ama pek iyi durumda deyillermişen iyisi gitarı gidip kendin çalman olucaktır. iyi bilen birinide yanında götür onunda yorumlarını al
gitar çalmayı bilen bir tanıdığım yok zaten fretler sesi falan etkilemiyormuş ama pek iyi durumda deyillermişen iyisi gitarı gidip kendin çalman olucaktır. iyi bilen birinide yanında götür onunda yorumlarını al
kendim deyiştirme ye kalksam
katılıyorum dedimya fretboardı dağıtır🙂🙂Saçmalamayın. Fret değiştirmek veya tesviye bir zanaattır. El becerisi, tecrübe ve ekipman gerektirir. Daha gitar çalmayı tam bilmiyorken, üstte radius ne diye soruyorken, fret mi değiştireceksiniz? Bu iş vidalama işi değil. Fret değiştirme için, uzun süre bir usta yanında işi öğrenmeniz lazım, ekipman lazım ve ona rağmen iyi bir iş çıkartamayabilirsiniz. Sorduğunuz soru şuna benziyor, "yarın seramik vazo yapabilir miyim? veya cam işleyebilir miyim?" gibi anlamsız bir soru.
2. el gitarın kötü yanı buda 😀😀😀Ben tesviye dahil, birçok şeyi bilmem rağmen, fret değiştirmeye cesaret edemem. Yani bu tartışma konusu bile değil. 🙂 Tesviye de bile en ufak şeyler sorun yaşatıyor. Ne bileyim en basitinden sap ayarı-yükseklik ayarı bile basit de olsa deneme-yanılmayla 30 dk alabiliyor. Fret değiştirmek demek, bilen kişiyi bile depresyona sokacak bir konu. Çok basit hatalarla klavye çöp olabilir. Fretleri sökmek bile kendi başına beladır. Çok ince el işçiliği ve işin gerçeği yetenek gerek. Nasılsa herkes heykel yapamazsa, herkes de fret değiştiremez.
Öyle birşey yok aslında, temiz kullanılmış gitarda problem olmaz. Elimden 30 senelik Fender, Jackson vs güzel gitarlar geçti, çok iyi durumdalardı. Bir keresinde 25 senelik bir gitarın fretleri kötü durumdaydı, ona da tesviye yaptık, sıfır gibi oldu. Çaldığım en rahat gitardı. Zaten bir tesviyeyle kullanıma göre 5-10 sene kazanlıyor. Fret değiştirmek çok anlamlı değil. Farklı teknik konular sebebiyle değiştirilebilir ama o da işi bilen müzisyenin kendi seçimiyle ve iyi bir gitar için geçerli. En kötü güzel bir tesviye yapılır, onu da bir gitarıma yaptım.[/QU
haklısın fretlerin üstünde bir sorun yoksa değiştirmenin bir anlamı yokÖyle birşey yok aslında, temiz kullanılmış gitarda problem olmaz. Elimden 30 senelik Fender, Jackson vs güzel gitarlar geçti, çok iyi durumdalardı. Bir keresinde 25 senelik bir gitarın fretleri kötü durumdaydı, ona da tesviye yaptık, sıfır gibi oldu. Çaldığım en rahat gitardı. Zaten bir tesviyeyle kullanıma göre 5-10 sene kazanlıyor. Fret değiştirmek çok anlamlı değil. Farklı teknik konular sebebiyle değiştirilebilir ama o da işi bilen müzisyenin kendi seçimiyle ve iyi bir gitar için geçerli. En kötü güzel bir tesviye yapılır, onu da bir gitarıma yaptım.
mydukkan'da floyd rose özel köprü yazıyor esp'nin sitesinden bak daha doğru olurltd m-50 tromolo çift yönlümüdü bana tek yönlü gibi geldi
tesviye ücreti nedir peki klavyesinin resmini çekmesini ni istiycem belki tesviyeye ihtiyaç vardır
mydukkan'da floyd rose özel köprü yazıyor esp'nin sitesinden bak daha doğru olur
MH1000 kullanıyorum çok üstün performanslı mh50 nasıldır bilemem ama iyidir sanırım tek yönlü köprüyse değiştirirsin