maresal demiş ki:
Kerem Özyeğen.. mor ve ötesi için eksi bir puandı.. halada öyle..
Demek bence mantıklı bir yaklaşım değil,bu insanlar böyle olmasını tercih etti ve böyle oldu.Kerem Özyeğen de Türkiye'nin en yetenekli solo gitaristlerinden biri.Son albüm ise eski albümler kadar olmasada yinede dinlemeye değer.Umarım grup elemanları bunları okuyordur(ki hiç sanmam)da bir daha ki albümde bir parçada olsa o eski özlediğimiz sounda dönerler.
iyi Solo Gitarist evet..ama şu var,insan birşeylerden etkilenerek kendi müziğini veya solosunu yaratıyor,ve Kerem Özyeğen diğer mor elemanlarından çok daha farklı,sert şeyler dinlediğini araştırmadanda anlayabilirsiniz,;Gül Kendine albümünde zaten herşey ortadaydı,bir kaç güzel tını dışında albüm diğer albümlerin veriği tadı vermiyor,aynı zamanda Sound olayındada değişiklik bariz belli oluyordu..malum konuda bundan ibaret,ben sanmıyorum Dünya Yalan Söylüyor ve Büyük Düşler'de bu kadar sert gitarların, çalıştıkları adamlar yüzünden olduğunu..zaten Kerem sert çalmayı seven bir insandı,konserlerdende anlıyorduk..herneyse..
tabii bunlar benim fikirim,ve pek çok insanda gördüm benim gibi düşünen,tabi bu dediklerimin hepsi eski fanlardan oluşan insanlar..
dikkatinizi çekmek istediğim bir yönde,Bırak Zaman Aksın albümünde olan en sert şarkı diyebiliceğimiz 'Pis' bile kesinlikle Dünya Yalan Söylüyor yada Büyük Düşler'deki etkiyi bırakıyor dinlediğimizde..neden sizce..nedeni bariz oratada..Kerem bir girdi pir girdi..
akla gelen bir soruda şu tabiiki Derim Esmer gruptan ayrılınca yeni bir Gitarist alınıcaktı ama,mor ve ötesi bence acele etti çünki Kerem'i zaten tanıyorlardı ve albüm çıkmıştı bile acele bir Gitarist arayışına girdiler,sonuçta gördüğümüz,duyduğumuz,dinlediğimiz şeyler oluştu..
amaç tartışmak değil,amaç fikirlerimi burda açıkca yazmak,lütfen Kerem Özyeğen sevenler üstüne alınmasın..hatta hiçde kötü Gitarist değil Kerem,ama şu varki mor ve ötesi'ni bu hale getirende kendisidir..eski Brit,Alternatif sound kesinlikle değişti..değişti..değişti..
ben hala mor ve ötesi dinliyor,ve destekliyorum.. ne olursa olsun mor ve ötesi sonuçta..dinlemek kolay,bırakmak çok çok zor..
sevgi,saygı,gülücük..