13-14 yaşlarında yazın arkadaşımla Gençlik ve spor bakanlığında gitar ögrenmeye başladım .Başlama hikayemde arkadaşımın grup kurma teklifiydi tabi ikimizde billmiyoruz gitar calmayı .Genclik merkezinde @Maboula Muhammet abi vardı bizim klasikleri alıp ötürüyordu ozamanlar özeniyordum bende ama elektro gitar çaldığını billmiyordum.9.Sınıfta lol oynuyordum ordan penta kill diye bir parca vardı hasta olmuştum sonra Sebnem ferah hayranı oldum Orda Metin Türkcanı tanıdım ve hayran oldum ama kilit nokta system of down aerials ti sarkıda bir riff var dinlerken kendimden geciyordum gaza gelip gidip babama söyledim baba bende böyle çalacam diye tabikide karsı çıktılar tam 11 ay gibi bir süre ailemle kavga dövüş bir elektro gitar aldırdım .Babamda benden kurtulmak icin gitar seti aldi ( İbanez ljrg200u bk ) çok net hatırlıyorum kutuyu odama koydum arkadaşıma "Olum benimi bu gitar simdi " demiştim.Sonra gitarı alıp Muhammet abiye götürdüm çaldı felan aldıktan sonra 3 ay gitar evde yattı tabi o ara ben metallica çalmaya çalışıyorum becerememiştim .Günlerden bir gün @koray7 abiyi türkrockta medya bolümünde gördüm ve dedimki bende böyle calacam dedim .Koray abi mesaj atım egzersiz onerdi inanırmısınız ilk defa orda egzersiz yapmam gerektigini ogrendim çalıştım idöl olarak gördüğüm insan kendisi.Sonra Muhammet abi çok yardımcı oldu bana egzersiz verdi calıştırdı hattalarımı gösterdi hallen calışıyorum inanıyorum iyi bir gitarist olacagıma . Allah sizlere daha gümbür gümbür gitarlar nasip etsin 🙂
Güzel yerden kırmış tamiri imkansız profesyonel bi kırıcıymış babanın içine kurt cobain kaçmış olabilir bi hocaya gösterin derim12-13 yaşıma kadar düğüncü olmak istiyordum, batı ritimli klavyem filan vardı hiç sevmiyordum hep içimde bir korg vardı 😀 Bi arkadaşım elektro çalıyordu hoşuma gidiyordu. Nasıl oldu hatırlamıyorum (sanırım youtube'da dolanırken) AC/DC, Metallica, GnR vs. dinlemeye başladım. Biraz para biriktirdim ve Cort X-2 aldım. Gel zaman git zaman öğrendik baya, bir gece gitar çalarken babam bastı olanlar oldu.Manyetikleri filan sinirden ben söktüm o sinirle neden yaptım bilmiyorum. Neyse 1-2 ay sonra Annemin de yardımıyla babamdan gizli bir Ibanez RG-350 aldım. Hâlâ çalıyorum, satabilirsem bir epiphone lp alacağım 🙂 Not: Yaş 16 😀![]()
Hocam gitarını boyasını zımparaladık sonradan. İleride ünlü gitarist olduğum zaman(!) yeni bir sap takıp kullanacağım 😀Güzel yerden kırmış tamiri imkansız profesyonel bi kırıcıymış babanın içine kurt cobain kaçmış olabilir bi hocaya gösterin derim
Benide barış manço çok etkilemiştir ayrıca onun grubunun gitaristi bahadır akkuzu idolümdür.Barış Manço.
Kelimelerle anlatamayacağınız kadar anlamlandırmıştır hayatlarımızı Barış ağabey. Ruhu şad olsun, ne kadar ansak azdır. Asla unutulmaz ismi umarım.
Aynen bende öyle. Black sabbath gaza getirdi beni 😀Tony Iommi. Iron man'i ilk dinlediğimde rifften çok etkilenmiştim. Ve gitar merakım doğdu, 4-5 ay harçlığımı biriktirdim ve bir squier bullet strat aldım, hala kullanıyorum. O zamanki aklım olsa daha düzgün bişey alırdım. 😀
Bence vai müzisyen değil. Barok dönemin, klasik dönemin bir ressamıydı reenkarnasyona uğrayıp virtüöz olarak geldi dünyaya 20. Yüzyılda. Yoksa bi insan notalarla bu kadar kusursuz resimler yapamaz 🙂ilk telli enstrümanım 1980'lerden kalma bir mandolindi ve ilk elime aldığımda yaklaşık 4-5 yaşlarındaydım sonra 10 yaşımda rockstar marka bir strat gitar hediye edilmişti daha o zamanlar linkin park, maroon 5, 30stm dinlerdim taa ki vai'ı izleyene dek sonra bütün müzik zevkim müziğe ve müzisyene bakış açım değişti.🙄