İki kişi tarafından yapılan kontrolün hata payının 10,000'de 1 bile olmadığı varsayımıyla yola çıksak dahi gitarlar tüm korumalara rağmen nakliyede hasar görebiliyor ve hiçbir garantisi yok. Müşterinin yapabileceği en iyi şey kargocunun yağmurdan ıslanmış dandik kağıdına yasal haklarla ilgili şeyler yazıp o şekilde teslim almak, ordan yasal süreç beklemek, o zaman idari süreç başlatabilirmişiz falan.
Benzer bir durum Amerika'da guitarcenter, musiciansfriend benzeri bir kurumda olsa bu firmalar markalarının itibarını zedelememek adına sattıkları ürünü 30 gün içerisinde geri alır. müşteri memnuniyeti dediğimiz kavramın ülkemizde biraz kendine gelmesine vesile olsun diye size direk sitelerinden de bir not ileteyim, belki bu işin standardını en azından biraz yükseltmiş oluruz.
30-Day Satisfaction Guarantee :
If you're not satisfied, neither are we. If for any reason you're not completely satisfied with your purchase, simply return it in its original condition within 30 days of the in-store purchase date or online purchase shipment date.
Yaklaşık 4 ay önce Guitarcenter'dan aldığım 500 dolarlık gitar için guitar center bana defalarca mail attı, memnun olup olmadığımı defalarca sordu, hala soruyor, aylar oldu hala müşteri temsilcisiyle yazışıyorum, adam peşimi bırakmadı. aynısını beklediğim için yazmıyorum, ama aradaki uçurum, verilen örnekler telefon konuşmaları üsluplar falan beni benden aldı.
Kişisel notum da şu bence bakmadan görmeden denemeden gitar alınmaz. Daha doğrusu ben online gitar almam. alınırsa böyle şeyler olur. varsın firmadan olmasın kargodan kaynaklı da olur. (ayrıca brokoli çorbası da içmem)