2 kutu konusunda resimde görmediğim ve "SİZDEN" gitar almadığım için bilgi edinmek için sormuştum.Alınmanız doğru değil.2 kutu yanlış değil(eksik).İçteki kutu konusunda patlayan poşetler yada köpükler gibi önlemler vardıda arkadaş resim çekerken kutunun içinden çıkardımı diye sormuştum.Açıklamış olayım...
Konuyu takip ettiğinizi varsayarak "alınmış olabilirim"
🙂
Birçok mesajda bilgiden ziyade fikir beyan edildiği için, genelde yargısız infaz yapılıyor. Ben de nacizane ufak tefek tefek hatalar yapıyor olabilirim elbette ki.
Ibanez firmasına ait olan kutu olduça sağlamdır, hatta diğer gitarların kutuları da oldukça sağlam ve tek başına kargo yolculuğuna çıkacak şekilde güvenli. Ancak ülkemiz kargo taşımacılığı koşulları değerlendirildiğinde, biz 2. bir kutuya koymaya karar verdik. Uzun bir süredir de bu şekilde gönderiyoruz. Kabarcıklı naylon ve tamponları, 2. kutuya koymadığımız gitarlarda ve ürünlerde bolca kullanıyoruz.
Ben 2 aynı model gitarın bariz farklılıklar gösterdiğine çok kez şahit oldum.Öyle olmasa siz neden deneyerek alınması konusunda destekleyici mesaj yazdınız ki? 2 adet GRG170DX aynı olabilir.Belkide %99 aynıdır bilemem.Neyse 35 yılda siz aynı model gitarlar %99 aynıdır kanısına vardıysanız öyle olsun...
Deneyerek alınması konusundaki görüşüm, farklı model ve marka gitarlar hakkında bir seçim yapılacaksa önemlidir diye düşünüyorum. Aynı model gitarların, tel yüksekliği vb. faktörlerin birebir yakın bir ayar yapılması sonucunda, farkı duyabilmek absolut kulaktan dahi öte birşeye sahip olmayı gerektirir.
Özetle; Biraz karizma, biraz gizem, biraz da şehir efsanesi karışımı diyebiliriz. "bence"
Farklı yıllarda, hem farklı stok ağaçlardan kaynaklı üretilen ve ekstra kurumuş oturmuş gitarların ton farklılığını konu dışı tutuyorum.
Ben size öcü gözüyle bakmadım öyle baksam "aman zaten öcü bunlar ne bekliyordunuz der geçerdim".Ki aslında konuya birçok arkadaşın girişide aslında gözden kaçmıştır şeklinde olsada müşteri temsilciliği kısmı renk değiştirmemize neden oluyor.Ben kendi adıma ilk mesajdada olay kargodamı olmuştur yoksa paketlemeden öncemi diye kutu konusunda yorumlar yapmıştım.Öcülükle bir alakası yok.
Konuya girişte, hemen gönder yenisini gönderelim diyemeyiz ne yazık ki. Bunu ne konunun başında, ne de sonunda söyleyebiliriz aslında. Spam gibi gelen bazı mesajlarda da konu saptırılarak aksettiriliyor maalesef. Özellikle yanıt vermiyorum bu arkadaşa.
🙂
Yaptığımız işin arkasında olan bir tavır sergiledik ilk mesajımızda. Kararlılığımız bundan. Ancak birkaç kez söyledim. Eğer bir zaafiyet söz konusu ise bunu da çözeriz. Ancak bunun için gitar bize ulaştırılmalı.
Kendimden çok emin olduğum konular vardır ve hatalarım olabilir.Ama marka olsam 2 kez düşünür,bireysel inançlarımdan önce marka imajımı gözetirim.Ayrıca ilk görüşmede hmmm evet demeyebilirsiniz ama kapatıyorum msj atıyorum demenizide uygun bulmuyorum ben.Sizde bunu art niyet olarak algılamayın lütfen.
Bakın 1-2 kez söyledik, tekrar söylüyorum.
Şu anda burada "vurun kahpeye" propagandası yapmaya çalışan, ağzından salyalar akan kişiler de var. Onlar kendini biliyor.
🙂
Arkadaşınızı korumanıza sanki kendinize yapılmış gibi hissetmenize, grupça davranmanıza saygı duyuyorum. Biz de işimizi yaparken müzisyen hassasiyeti ile yapıyoruz. Bu yüzden telefonda evet efendim sepet efendim gibi argümanlar pek kullanmayız. Bunu yazdığım zaman sanki, telefonda "konuşme leynn" diyoruz sanacaklar. Zaman zaman vurguluyorum, belki bir kıvılcım çakar diye! Bakınız 56.000 üyeye gittiğimiz bugünlerde, 30.000' e yakın müşterimiz olmuş. Telefonu kapatıyorum vb. bir şikayette bulunan kimsecikler yok nerdeyse doğru mu?
Bakınız google kayıtlarına, sildirdik mi bu şikayetleri? Böyle bir yaptırımımız böyle bir gücümüz mü var? Bu kadar kötüydük de nasıl sakladık bugüne kadar?
Telefonda konuşamazsak, müşterimizin sorusuna yanıt veriyorken kendimizi anlatırken, distortion son ses kulağımıza bağırılıyorsa, hakaret ediliyorsa veya alay ediliyorsa vb. diğer şekillerde tahrik ediliyorsak, konuşmayı sonlandıracağımızı söylüyoruz. Call-Center larda da buna benzer görüşmeyi sonlandırmalar yapılıyor. Akıl sağlığımız için bunu yapmak durumundayız. Kafanızdaki kurguda, telefonları keyfi kapatan müşteri temsilcileri geliyor muhtemelen. Lütfen google dan arayın, mydukkan diye arayın zor değil...
😉
2010 yılında yine turkrock'ta uzun bir mesaj yazmıştım. Bu konudaki görüşlerim hep aynı ve değişmeyecek.
http://turkrock.com/threads/3486/page-8#post-491155
Kargodan kaynaklı bir durumsa 🙂 Ya değilse?
Gözden kaçmaz 🙂 Ya kaçtıysa?
İçteki kutu yırtık🙂 Ya dıştaki değilse?
Bence de haklısınız, ancak kendi uygulamamızı bir çırpıda ezip geçemem.
Tam olarak nasıl darbe aldığını öğrenmenizin bir anlamı yok.Ha diyorsanızki lutiye kutuya girmeden öncemi yoksa sonramı darbe aldığını söyler.O zaman problem yok.
Evet, organik bir bağımızın (zaten yok) olmadığı lutiyelere gösterebiliriz.
Ciddi önlemler dediğiniz bahsi geçen kontrol(3D) ve 2. kutu sanırım...
Evet ciddi ön kontroller bunlar. Ibanez'i de katmak lazım, çünkü Ibanez de kutuya konmadan son kozmetik bakıyor.
Selçuk Uzunhasanoğlu
Genel Koordinatör