Yanlışınız olmasın?
Arkadaşın buraya bile ilk mesajı
Reeve, Cumartesi 09:18 Bu İçeriği Yönetime Bildir
Arkadaşın buraya bile ilk mesajı
Reeve, Cumartesi 09:18 Bu İçeriği Yönetime Bildir
Ben ilk mesajı yanlış anlamışım özür dilerim.Teslim alınan ve bizimle ilk iletişime geçilen tarih: 06.04.2012 Cuma günü.
Herşeye rağmen gitarı koşulsuz değiştirme sonucuna geliyorduk. Hatta konuyu takip edenler de bu şekilde algıladı. Doğru da algıladılar.
Ancak;
Gitarın bir lutiye tarafından incelenmesi kararına neden bu kadar tepki gösterdiğinizi anlayamadık açıkçası. Bu durumda şu ana kadar odaklanmadığımız diğer bir olasılığı düşünmek durumunda kalıyoruz. O da, gitarı teslim aldığınız saatle 09:00, bize bildirdiğiniz saat 13:02 arasındaki fark. Bu vuruk 4 saatlik zaman aralığında da olmuş olabilir. Konuyu en başından beri takip eden vicdan sahibi kişilerin de düşünmesi için bir diğer olasılığı görmenizi istedik.
Olasılık 1- Ibanez'in kozmetikten sorumlu çalışanının ve bizim iki çalışanımızın gözünden kaçmış olma olasılığı. 3 kişiden bahsediyoruz. Vuruk "ben burdayım diye bağıran" bir alanda ve ilk bakılan 4 noktadan biri diyebiliriz.
Olasılık 2- Detaylı kutu fotoğraflarını tamamladığınızda kargoda olma olasılığı gerçekten zayıf diyebiliriz. Yine de kesin konuşmak istemiyoruz.
Olasılık 3- Gitarı teslim aldıktan ve bize yazdığınız 3-4 saatlik zaman aralığı. Kısaca gitarı teslim aldıktan sonra, sizin hatanız sonucu oluşan bir vuruk da olmuş olabilir.
Şu durumda size şunu sunabiliyoruz.
Aşağıdaki adresten arıza bildirimi yapıp gitarı bize ulaştırın. Gerekli incelemeleri en detaylı şekilde yapacağımıza emin olabilirsiniz.
http://www.mydukkan.com/arizabildirimi.asp
Selçuk Uzunhasanoğlu
Genel Koordinatör
Önceki mesajımda söylemiştim, gitarı bize gönderin, gitarın vuruğunun en azından ne zaman aralığında olduğunu tespit ettirmeye çalışacağız. Hem Ibanez firması çalışanlarının hem de bizim gözümüzden kaçma olaslığını gözden geçireceğiz. Bu zaman zarfında sizi de bekletmeyiz merak etmeyin. Ancak bu fiyat aralığındaki bir gitarda vuruklu bir şekilde Ibanezden çıkması oldukça düşük onu da belirtmem gerekir. Yani cila çatlaması, soğuk lehim vb. olabilir ancak bu durum oldukça zor görünüyor.
Konuyu uzatmayalım, "Aras Kargo" ilgili şubesinden tutanak tutmaları konusunda yardım isteyin ve gitarı bize gönderin.
"Gitarda kozmetik sorun olduğundan iade ediyorum" gibi kısa bir açıklama yapabilirsiniz. Biz gerekli değişikliği yaparız.
Önceki mesajlarımda da (ilk telefon görüşmesi ve mesaj hariç) kargoyu siz ödeyin demedim, kargo ücretini de karşı ödemeli gönderebilirsiniz.
Gitardaki sorun vuruk mudur? Ortalama ne zaman olmuş? vb. sorulara yanıt olması adına. Lutiyelerin yorumları ile yine buradan sizlere aktarmaya çalışacağım.
gitarı teslim aldığınız saatle 09:00, bize bildirdiğiniz saat 13:02 arasındaki fark. Bu vuruk 4 saatlik zaman aralığında da olmuş olabilir. Konuyu en başından beri takip eden vicdan sahibi kişilerin de düşünmesi için bir diğer olasılığı görmenizi istedik.
Bu kadar mevzudan sonra son mesajdan ben birşey anlamadım.
Selçuk bey, eğer bunu böyle düşünüyorsanız çok ayıp. Ama ben ya müşteriye ya da kargoya çamur atacağınızı tahmin ediyordum, ikisini de yaptınız.
Beyfendi şunu kanıtlayabilirim,
Gitarın elime geçtiği saat öğlen 12:40 sıraları sonra, size mesaj attığım saat bunun 20 dakika sonrası. Demek ki arada işim olsa, veya akşam işten gelince paketi açmış olsaydım vayyy halime benim. Neyse, şöyle kanıtlarım var, birincisi imzayı atış saatim, ikincisi de Aras memuru ile aramda geçen konuşma. 12:00 sıraları Şubeyi arayıp kargonun neden geciktiğini, yapacağım başka işler olduğunu bildirdim ve adam da benimle ilgilendi, adımı sordu, kargonun ulaşıp ulaşmadığını inceledi ve kargonun dağıtıma çıkmış olduğunu söyledi, bir süre konuşmuşluğum var. Lütfen Aras şubesi ileiletişime geçin yarın, imza saatimi de öğrenin, sonra da bunun cevabını burada verin.
Siz bu kargoları üstlenme teklifini samimiyetinizden değil forum okuduğu için yaptınız, öncesinde kabul etmediğinizi kendiniz de diyorsunuz. Gitarı yollama sadece vakit kaybettirecekti bana, kendize hiç bir şekilde hata payı bırakmayan bir firmasınız, yapıcı olmanızı beklememi istiyorsunuz. Görünen o ki bütün işlemlerin sonunda ihale ya Aras Kargo'ya ya da müşteriye kalacaktı yukarıda yazıldığı gibi sizin CSI-Mydukkan biyopsi sonucundan sonra. İşte en başından beri bu kafada hareket ettiniz. Mağdur olmayan biri bu işi bu kadar uzatır mıydı sizce? Başlık açıp buralarda tartışır mıydı? Siz şahsınız adına bana bir telefon bile açmadınız. Eminim ki Onur beyin yanındaydınız uzun tartışma esnasında da, çünkü telefonu açıncaki tepkimi, konuşma aralarında sinirle verdiğim anlık tepkileri dahi biliyorsunuz, en azından orada siz devralabilirdiniz telefonu, çünkü en son kapatırken dedim ''beni mağdur ediyorsunuz, bu kadar mı basit bu iş? diye, firmanın cevabı ''dediğimiz gibi durum bu'' oldu. Sonra diğer sayfada en son "sizden artık hiç bir şey istemiyorum" diyince, siz "neden yaa, sonunda değiştirmeye kadar gidebilirdi bu iş" moduna girdiniz. Gerçekten bu hassasiyete sahip olan, müşterisine en başından beri daha yapıcı olurdu.
Önceki yazılarımı dikkatli okudunuz mu bilmiyorum ama benim tartışmamın yönü sizin müşteriye ve potansiyel müşteriye olan tutumunuz üzerine şekillendi, asıl önemine dikkat çekmek istediğim konu da hep bu oldu, çünkü bana koyan firmanın bana telefondaki etkileşimi, yapılan imalar ve beni mağdurken haksız çıkarmaya çalışmanızdı. Başından beri bu vuruğun benim için fazla önemli olmadığını foruma yazıyorum, ben haksızlığa gelemediğim için konuyu bu kadar büyüttüm, çünkü ortada neyidiği belirsiz bu hasar karşısında firma hem bir mesuliyet kabul etmeyeceğiz dedi hem de en ufak bir hata payı bırakmadı kendine. Bana ulaştığınızda, benim gitarın şokuyla ve haksızlığa uğramışım psikolojisi ile müşteri temsilciniz Onur beye hararetli bir şekilde telefonu cevaplamam ve tartışmaya girmem normaldir, olağandır, sonrasında da arıza kaydını çıkarsaydım ancak tamir olacak dediniz, değişimi bu hasarda yapamayız dediniz, sonra imalar falan gerdi beni, ama o ettiği şekilde muameleyi etmemeliydi. Müşteri her zaman haklıdır, sizin profesyonel olmanız lazım. Hayır lütfen lütfen devam edin dinliyorum demeseydim kapatmıştı telefonu suratıma, yalan mı Onur bey? Ama geldiniz onun adına özür dilemeniz gerekirken onun hareketini savundunuz, sebebi de benim sinirle telefonu açmam. Telefonu müşterinizin yüzüne kapatmaya kalkmanız etik olamaz, küfür etmedim, hakaret etmedim. Konuyu açarken ki ilk mesajımı bir kere daha tekrar okuyun (o mesajı edit etme süresi günler önce bitti, hiç bir değişiklik de olmadı önceden) ben neden şikayet etmişim; okumazsanız tekrar söylüyorum, muamelenin bana dokunduğunu, sizin müşterinize ve potansiyel müşterilerinize olan tavrınızı, sorun çıkarsa herşeye kulp bulunabilme başarısını ve bunun sonucunda internetten alım yapmanın ne derece riskli olduğunu konuşuyorum bu forumda. Siz hala aynı anlayışla gelip aynı polemiğe bir de burada girdiniz, üstüne siz aksi tez attığınız için ben kanıtlama moduna girdim. Sizin sahip olduğunuz anlayışın değişmesi gerektiğini tartışıyorum, bu aynı anlayışa sahip E-ticaret yapan her firma için de geçerli. Telefon tartışması neden o kadar uzun sürdü? Siz firma olarak bir an bile bizden kaynaklanma ihtimali de var demediğiniz için. O tartışma sonunda da önce kargoya sonra bana bileti kestiniz-Pardon unuttuğum bir şey yoksa en önce gig bag'e, sonra kargoya sonra bana-.
"Biz mükemmeliz", "ben mükemmelim" anlayışından bile daha iddialı ve gerçek dışı bir anlayıştır. "Müşteri her zaman haklıdır"ı geçtim, en azından "müşteri de haklı olabilir" diyebilmeniz lazımdı. Ben bunu tartışıyorum, hala bu sahip olduğum anlayışa farklı yaklaşıyorsanız boşa tartışıyoruz, ayriyetten, sizden gelecek hiç bir şeyi beklemiyorum ve istemiyorum, belirttim. Şu yaptıklarınızdan sonra daha yazılacak bir şey yok.
Konu b**a sardı s-co nun mesajından sonra konu reeve ye asla mal satmayına dönecek sabırsızlıkla bekliyorum sonraki bölümleri : )