İnternet teslim saati bilgilerinde 09:00 yazıyordu. Zaman zaman bu saatte de teslimat yaptıklarını söyledi kargo şubesindeki görevli. (Mustafa Bey.) Bunun dışında net bir saat söyleyemediler. Kağıt üzerinde de çok daha geç bir saat yazıyormuş. Yani tam teslim saati görülemiyor.
Olasılıklara sizi de dahil ettiğimizde bu kadar canınız sıkılıyorsa, belki de empati yapmanın zamanıdır.
8. yılımız ve bu işi yapıyoruz doğru. Buna benzer bir çok sorunumuz oluyor elbette ki. Ancak kendi müşteri ilişkileri araçlarımızla bunları çözüyoruz. Yani kamuoyuna yansımaması bundan. Elbette ki sorunlar oluyor, bunları çözebildiğimiz için hakkımızda yapılan yorumlar %99.9'u olumlu.
“Alışveriş yapan müşterilerimizden bahsediyorum.”
Bize mesaj yoluyla ulaştığınızda telefonunuzu bırakmış ve size geri dönmemizi istemişsiniz. Kısa süre içerisinde döndük biliyorsunuz. İlk görüşmenizde size durumu aktarmaya çalıştık. Siz sistemimize güvenmediğiniz için anlatılanları çok net dinlememiş olabilirsiniz. Hem küçücük bir vuruk mesele etmem diyorsunuz. Hem de gitarınızı test eden kişinin size aktardığı bilgileri önemsemiyorsunuz. Kutu vb. görselleri görmeden size elbette ki kargo diyecektir. Genelde olan bu çünkü. İlk iletişimin başarısız bir görüşme olması sebebiyle, bizimle tekrar iletişime geçebilirdiniz. Yani siniriniz geçtiğinde bizi arayabilirdiniz.
Farklı bir şey mi olurdu, muhtemelen yalnızca soruna odaklanabilirdik. Şu anda buradaki mesajların arasında sizin mesajlarınızı okuyup yanıt vermeye çalışıyorum.
Gürültülü bir konserde sohbet etmeye benziyor...
Hiçbir müşterimizin mağdur olmaması için, ekstra zaman harcayıp emek veriyoruz gitarları test ediyoruz. Telefondaki ısrarımız da bundan.
Müşteri herzaman haklıdır diye bir koşul elbette ki yok. Çoğu zaman ben de müşteriyim ve herzaman haklı olduğumu düşünmüyorum. Benim burda bahsettiğim ince bir nokta...
Gitarı bize göndereceğinizi düşünerek, olasılıkları tekrar hatırlatma ve küçük bir ekleme ile yazıyorum;
Olasılık 1- Ibanez'in kozmetikten sorumlu çalışanının ve bizim iki çalışanımızın gözünden kaçmış olma olasılığı. 3 kişiden bahsediyoruz. Vuruk "ben burdayım diye bağıran" bir alanda ve ilk bakılan 4 noktadan biri diyebiliriz. Buna bir örnekle ekleme yaptım. Bizim mavi ekranımız olabilir diye...
Olasılık 2- Detaylı kutu fotoğraflarını tamamladığınızda kargoda olma olasılığı gerçekten zayıf diyebiliriz. Yine de kesin konuşmak istemiyoruz. Gitar bize geri gönderildiğinde, alt kutudaki yırtılmanın (Ibanez kutusu) nasıl meydana geldiğini de merak ediyoruz. Gitarı geri gönderirseniz, bu da incelenmesi gereken bir durum. Fotoğraflarından anladığımız kadarıyla mevcut vuruğa etkisi yok gibi.
Olasılık 3- Gitarı teslim aldıktan sonra, sizin hatanız sonucu oluşan bir vuruk da olmuş olabilir.
Bunun dışında yeni bir takım araştırmalarımız oldu.
- Konusunda uzman bir Lutiye ile görüştük.
“Kesin bir bilgiyi veremesek de, gördüğümüzde bir fikir oluşacaktır” dedi. En az 3 lutiyeden ön bilgi almaya çalışacağız. Bunları sadece ön fikir olması açısından değerlendireceğiz.
- Ülkemizin önde gelen bir üniversitesinin Kimya Profesörüne konuyu aktardım ve bizi bu konuda yönlendirmesini rica ettim. İ.T.Ü Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezinde muhtemelen bu konuda çözüm üretebileceklerini söylediler.
Aşağıdaki adresten arıza bildirimi yapıp gitarı bize ulaştırabilirsiniz.
http://www.mydukkan.com/arizabildirimi.asp
Sürecin uzaması vb. bir durumdan ötürü (başka bir gitarınız yoksa) size kısmen işinizi görecek “Cort X-Custom” model bir gitar göndermek isteriz.
Selçuk bey,
Prestige kutusundaki yırtık tabanda değil, üst kapakda, bir de tahlil yapacaksınız...
Ayrıca varsayım ve kurgulardan yola çıkarak önceden bulunduğunuz ithamlarla sizin sözünüze ne kadar güvenilirse artık.
Bir de orada bizi tekrar arayabilirdiniz sakin kafayla demişsiniz, arayıp ne derdim sizce?
Benim görüşmede en son lafım "beni mağdur bırakıyorsunuz, bu kadar mı basit'' dedim, siz de ''durum budur''. dediniz. Samimiyetsizsiniz.
!Cevap vermiyorsunuz, bana önceden bu neden sunulmadı? tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum; ben gitarı yolluyordum o zaman, bana 'arıza kaydı çıkarın' arızasına bakalım dediniz, sonuç ne olur dedim, mesuliyet kabul etmeyiz, sonuç ancak 'rötuş' + kargolar size olur dediniz. O gün neden profesöre gitmediniz? Kargomu karşılamadınız? Cort x bilmem ne göndermediniz?
Ben Cuma günü de ulaştım, bugün de -amaçlamadan- ulaştım size. Fark?
Bunu burada yüzlerce insan okuyor, o gün telefondaki anca havada kalacaktı.
Ben foruma yazmasaydım, beni bugün arayıp, beyefendi şu kişiyi şu kişiyi buldum, sorununuzla ilgileneceğiz diyecek miydiniz? Hem kestirip atıp, hem de siz tekrar arasaydınız diyen bir kurumsunuz.
Sizin bu çözümleriniz -anlamak hiç işinize gelmiyor ama üstüne basa basa söylüyorum- ben bunları sırf buraya taşıdığım için sunduğunuz, kendinizi sunmak zorunda hissettiğiniz çözümler.
En başından beri bana sunmadığınız, şimdi sunduğunuz, çünkü karşılığında imajınızı düzeltmeye çalıştığınız çözümler.
Ben de size olasılıkları sayıyorum,
Olasılık 1- İncelenecek, beni yaptı diyecekler, Siz burada açıklama yapacaksınız.
Sonuç: Mydukkan sorumluluk sahibi bir firma olacak.
Olasılık 2- İncelenecek, kargo nedenli denecek, siz burada açıklama yapacaksınız, başınız göğe erecek.
Olasılık 3- Gitarı inceleyecekler, ben haklı çıkacağım, gitarı geri kabul edeceksiniz, değişime gideceksiniz.
Size yollamaktansa heyete gitmek kulağa daha mantıklı geliyor.
Ben buraya başlık açtığımda Mydukkan'dan çözüm bekliyorum demiş miyim? Bir kere bile demedim. Ben buraya bana telefonda ettiğiniz haksız muamele ve satış politikanız hakkında sıkıntımı foruma dökmeye geldim, sonra siz geldiniz, size tavsiyelerde bulundum. Bir özür dileseydiniz eyvallah diyecektim.
Bir önceki sayfada uzun uzun yazdığım hiç bir eleştiriye (yani asıl sorunlara) cevabınız yok, sadece üstün körü şöyle bir geçiyorsunuz, sonra dayıyorsunuz. Ben boşuna mı yazıyorum?
Dediğiniz her şeyi çürüttüm, benim size cevap yetiştirmeye artık sabrım yok. Herşeyi yeterince yazdım çizdim, tekrara giriyor ve masumane düşüncelerim çarpıtılmaya başlandı karışıklıklardan.
Hep varsayım üzerine kesin imalarda bulundunuz, en son yalancılıkla bile itham ettiniz sırf Aras 09.oo yazmış diye, ben yine saygımı yitirmedim.
İsteyen istediğini düşünsün, bu benim konu hakkındaki son mesajım. Daha fazla vakit ayıramam buraya.
Siz foruma ilk geldiğinizde de bu çözümü sunmadınız, sadece polemiğe girdiniz,
ilk postalarınıza baksın herkes, sonra ben ne yaptım? Tezlerinizi çürüttüm,
baktınız ki tezler çürüyor, olmuyor, gidiyor imaj, yollayın gitarı oldu, galiba ihale en son bu yolla üstüme bırakılmaya çalışılacaktı... E ilk geldiğinizde çamur atmak yerine neden bu şimdiki teklifi sunmadınız, gönderilmedi cort'lar, karşılanmadı kargolar? İşte hep tekrar ediyorum, çünkü kabullenmek işinize gelmiyor.
Beni gerçekten umursadığınızdan veya samimiyetinizden değil, imajınızı düzeltme derdindesiniz,
bu son adımı atmıyorum çünkü 3 olasılık da sizin işinize gelecek.
Bence siz çizdiğiniz bu kötü imajınızı ancak özeleştiri yapıp, satış politikalarınızda zaman içinde iyileştirmelere giderseniz düzeltebilirsiniz.
Konuya hassasiyet gösterip ilgenen herkese teşekkür ediyorum, son mesajımdır.