Sanırım bu eksiklikler biraz şunlar: Amfi yapabilecek potansiyel ve kabiliyette çok insan var olduğunu düşünüyorum. Ancak Türkiye' de bunun önce yaygınlaşması gerek. Çok pahalı olmak yerine daha ucuza da mal olabiliyor lakin mantıken "o parayı verene kadar şu markanın şu modelini alırım" diyebiliyor insan. Neden? Çünkü deneme, dinleme fırsatı neredeyse YOK. Arz talep meselesi çok önemli. El yapımı amfiler yeteri kadar arz edilemiyor ki talep görsün. Amfi üreticilerine de büyük sorumluluk ve iş düşüyor bu konıda. Doğru düzgün bir video çekmek/çektirmek için gerekli zahmeti harcamıyor ve sosyal medyayı iyi kullanamıyorlar, çekilen bir kaç video da çok düşük ses ve görüntü kalitesine sahip telefonla çekilmiş hiçbir frekansı ayırt edemediğimiz videolar oluyor, bu videolar da genellikle şahsi facebook profillerinde paylaşılıyor.
Yakın zamanda başımdan geçen bir örnek vereyim. Geçenlerde bir amfi gördüm, bu bahsettiğim şekilde çekilmiş bir videosu olmasına rağmen çok hoşuma gitti ve üreten kişi ile iletişime geçtim. Logo ve tasarım ile ilgili elimden geldiğince yardımcı olacağımı ve hiçbir ücret talep etmeyeceğimi söyledim. Çok olumlu karşılandı bu ve oturup, final haftamın ve 5 tane konserin tam ortasında hikayesi-anlamı olan 2 tane logo tasarladım. Gönderdim. O süreye kadar sürekli iletişim halinde idik üretici ile ancak gönderdikten sonra 'Elinize sağlık' gibi bir karşılık dahi alamadım malesef, üstüne mail ve bir mesaj daha attım ancak ona da dönüş olmadı tabiki 😀 [Beğenilmemiş olabilir elbette bu çok mümkün, ancak nezaket başka bir olay tabiki 🙂] Potansiyel müşteri olmama rağmen ve bunun sonrasında belkide amfi için verimli bir tanıtım yapabilecek kişilerden birisi olmama rağmen ilgisiz kalındı. Sanırım en büyük sebeplerden birisi de budur. Pek çok ürün bu tarz nedenlerle gün yüzüne dahi çıkamadan, adam akıllı kar edemeden, kimselere ulaşamadan, seri üretime geçemeden yitip gidiyor...