Nu Metal için gitar ne almalıyım yardım lütfen

Yabancı forumlarda da bakınca bu gruplar 7 telli ile çaldığı için onu almam gerekli diye düşündüm birde 7 telli ile çalınan bir şarkıyı 6 telli gitar ile videodaki gibi çalınabilir mi her şekilde
Youtube'a girip şarkı ismi + standard tuning yazarsanız 6 telli için anlatımlar - coverlar çıkacaktır çoğu şarkı için. Örnek olarak

Ek olarak çalmak istediğiniz şarkılar 7 telli ile çalınmak zorunda olsa bile 6 telli bir gitar ile başlamak daha mantıklı olacaktır. Ben de gitara ilk başladığımda çalmak istediğim çoğu şarkıyı çalamadım, öğrenmek için normalde açıp dinlemeyeceğim şarkıları saatlerce çalmaya çalıştım. Siz de bir şekilde önce basit akorlarla Haluk Levent çalıp, sonra yavaş yavaş basit sololu Duman şarkıları derken 1 yıl sonra belki 7 telliye geçişinizi tekrar değerlendirirsiniz.

Ben 2001'de gitar çalmaya ve nu-metal dinlemeye başladım. Babamın o dönem aldığı Slammer marka 6 telli elektro gitarı yaklaşık 9 yıl kadar kullandım. Floyd Rose'lu olduğu halde inip çıkmadığım akort sistemi kalmadı. Halen kullandığım 7 tellimi de 2009 da aldım.

Şahsi tavsiyem kalın teller ile C# ve altı sistemleri çalışıp düzenine osuna busuna alışıp son aşamada 7 telli almanız. Bu bağlamda aktif manyetiğe sahip sabit köprülü bir gitar işinizi görecektir. Floyd Rose giriş seviyesi gitarlar için pişmanlıktır.

sabit köprü - aktif manyetik - 11 numara tel- drop C kombinasyonu mutlu eder etmesine de.

sabit köprü, aktif manyetik, cart numara tel , drop c kelimelerinin anlamını biliyor musunuz ? yani gerçekten ilk kez gitarı elinize alacaksanız bu kadar spesifik istenen/verilen öneri/tavsiye ler havada kalacak.

en azından anladığım kadarıyla bazılarının soyadı gibi SERT müzikten hoşlanıyosun. sabit köprülü ve H-H dizilimli bi gitar al(iste, araştır, rica et göstersinler vs). yoksa burda yazılan sana karmaşık gelen ama sıradan bilgiler içinde kaybolacaksın.

sabit köprü - aktif manyetik - 11 numara tel- drop C kombinasyonu mutlu eder etmesine de.

sabit köprü, aktif manyetik, cart numara tel , drop c kelimelerinin anlamını biliyor musunuz ? yani gerçekten ilk kez gitarı elinize alacaksanız bu kadar spesifik istenen/verilen öneri/tavsiye ler havada kalacak.

en azından anladığım kadarıyla bazılarının soyadı gibi SERT müzikten hoşlanıyosun. sabit köprülü ve H-H dizilimli bi gitar al(iste, araştır, rica et göstersinler vs). yoksa burda yazılan sana karmaşık gelen ama sıradan bilgiler içinde kaybolacaksın.
Schecter SGR C-7 Elektro Gitar (Gloss Black) | doremusic
bu gitarı aldım Zuhal ve Dore ye gittim farklı zamanlarda yardımcı oldular iki tarafada durumu anlattım bunu almamda bir sakınca olmadığını ve beni uzun vadede istediğim müziği çalmam için iyi gitar olduğunu söylediler

Gitarınız başlangıç seviyesi bir gitar. Malesef bilgiye ve tecrübeye saygı duyulmadığı için tartışarak, paylaşarak ortak noktalarda buluşmak yerine etiketlemeyi seçiyor bazı arkadaşlar. Bazıları da sessiz sedasız alkış tutmaktan öteye geçemiyor 🙂 Farkında bile değiller lafı kimin, neden, neye dayanarak söylediğinin.

Burada birçok mesajda, en günceli @Cclef olacak şekilde, bir gitarı kritisize etmek için neler yapmak, nelerine bakmak lazım bunu size aktarmaya çalıştık. Alınan gitar Schecter adlı markanın daha düşük maliyetlerle üretim yapmak için kullandığı SGR alt markasına ait. Öncelikli varoluş amacı ucuz gitar yapmak. Ucuz ve kaliteli olursa ne ala.

Ancak, üstündeki manyetikler, genel işçiliği, kullanılan ağaç, kullanılan donanımın kalitesi malesef yeni başlamış bir insanın nefsini körleyecek noktada. Öğrenilir, çalınır, muhtemelen akort tutar, bir lüthier görse fret kenarları muhtemelen yola gelir, öğrenme maceranda da size güzel bir yardımcı olur.

ANCAK;

Siz bu başlığı zaten "Öğrenene kadar birşey alacağıma doğrudan 7 telli alayım masraf olmasın." diyerek açtınız ve bunca yorumun sonunda, birşeylerin farkına varmaya başlandığı gün direkt burun kıvırmaya, daha fazlasını aramaya başlatacak bir gitar aldınız. Üstüne de, bunu elden çıkartmak istediğinizde malesef 7 telli olduğu için, eşleniği bir 6 telliye kıyasla hatrı sayılır miktarda fiyat kırarak satmak zorunda kalacaksınız. Malınız, paranız da değer kaybetti.

Yalnızca öğrenene kadar 6 telliye he deseniz, sahibindene girip elinizdeki gitarın 6 tellisini 2. elde 5000 TL'ye alsanız, bi 6 ay - 1 sene aleti öğrenseniz, iyi manyetik kötü manyetik nedir tanısanız, gitarını farklı akortlara alıp tepkisini ölçseniz, stüdyolara gitseniz lambalı amfilerle deneseniz, o stüdyodaki gitarlarla kıyaslasanız, farklı sap profileri tanısanız, ağaçlar duysanız, 1 sene sonra da enflasyona paralel fiyatı artmış gitarınızı o günün 5000 TL'sinden satıp ne istediğini bilerek eli yüzü düzgün, size şekliyle, tınısıyla ve fiyatıyla hitap eden bir gitar alsanız;

Bu yolda hem öğrenmiş, hem zarar etmemiş olurdunuz.

Şu an bunların aynısını 7 telli gitarınızla yapabilirsiniz ancak deneyeceğiniz çoğu gitar 6 telli, elinizdeki gitar 7 telli ve 26.5 skala olduğu için muhtemelen bir sap şeklinin çalıma nasıl etki ettiğini o kadar iyi ayırt edemeyeceksiniz. Tecrübe çok az ve değişkenler çok fazla olduğu için duyduğunuz farkların nerelerden geldiğini keşfetmek daha zor olacak. Eh, bir de gidip sıfır almışsınız, kaygılarınız dahilinde mi bilmiyorum ama, elden çıkartırken de hatrı sayılır ölçüde kayıp yaşatacak bir model. Çünkü 7 telli bir gitarı bilinçli şekilde alan adam giriş seviyesi gitara bakmaz, giriş seviyesindeki adam kolay kolay 7 telliye yürümez.

Yine de ömür boyu verip verebileceğim para zaten buydu, daha üstüne yeltenemem diyorsanız farklı limitasyonlar devreye giriyor, üstüne söylenecek söz olmaz. Ancak alınan gitar başlangıç gitarıdır, ciddi bir kayıtta üzer, donanım kalitesi sebebiyle sahnede güvenilebilecek konumda bir alet değildir. Muhtemel bir 1 saatlik icrada bile eli 3 - 5 defa akort burgularına attırır. Herhangi birisi size bu gitarın "Başlangıç" noktasından ötede etkili şekilde kullanılabileceğini iddaa ediyorsa ben önce bilgisinden, sonra şeffaflığından şüphe duyarım.

Sözlerini ancak arkasına saklandıkları nicklerden güç alarak söyleyebilen arkadaşlar ne biliyor, ne yapıyor, ne deniyor da sizi yönlendiriyor bir sorgulayın bence. Aksi halde herkese ID Core 10 önerilen 14 - 16 yaş ortalamalı Reddit subları ve Facebook gruplarından farkı kalmaz buranın da.

Aynı soruyu bana yöneltirseniz; benim yaptıklarımı imzamdaki YouTube linkinden bulabilirsiniz.

Schecter SGR C-7 Elektro Gitar (Gloss Black) | doremusic
bu gitarı aldım Zuhal ve Dore ye gittim farklı zamanlarda yardımcı oldular iki tarafada durumu anlattım bunu almamda bir sakınca olmadığını ve beni uzun vadede istediğim müziği çalmam için iyi gitar olduğunu söylediler
Hayırlı olsun güle güle kullanın. İstediğiniz müzik için 7 telli gitar doğru tercih olsa bile öğrenmek için 6 telli bir gitar tercih etmeniz en mantıklısı olurdu, satın alırken henüz hiç gitar çalmadığınızı söylediniz mi bilmiyorum ama bunu bile bile önermeleri mantıksız olmuş.

Yukarıda da bahsedildiği gibi 2. elde 7 telli başlangıç gitarı çok büyük değer kaybı yaşatır, ayrıca 7 telli gitarınız olsa bile bir tane de 6 telli gitar isteyeceksiniz buna eminim. Şimdi büyük ihtimalle aldığınız yere gidip 6 telli başka bir gitarla değiştirmek isterseniz hayır demeyeceklerdir eğer gitarda bir hasar vs. oluşmadıysa, bence bir şansınızı deneyin, bu fiyat bandında 6 telli bir schecter gitar 2. elde de rahat satılır. Dün de yazdığım gibi standart herkesin başladığı gibi 6 telli bir gitarla başlarsanız, 1 sene kadar sonra neye neden ihtiyacınız olduğunu da çok daha iyi anlayacak noktada olursunuz o zaman tekrar düşünürsünüz.

Söylenmesi gerekenler söylenmiş,alınacaklar alınmış ama yine de yeni başlayan insanlara faydası olacağını öngördüğümden ilk elektro gitar konusundan bahsetmek istiyorum.Ben yıllar boyu çocukluğumdan itibaren klasik gitar çalan ama hiç elektro gitardan anlamayan birisiydim.Yine de başlıktaki arkadaşdan zaman farkından ötürü şanslıyım ki benim aldığım ilk gitar görece biraz daha iyi denebilecek endonezya üretim bir rg370 idi.Gitarı hem çalmayı hem de çalacak hale getirebilmeyi onunla öğrendim.Luthier'den bakarak tesviye yapmayı biraz kavrayabildim,hor kullanılmış ve yalama olmuş saddle yüzünden suratıma seken tele alıştım.Sahnede çalmaya kalktığımda sürekli akort kaçırmasına delirip kapı takozunu kesip köprüyü sabitledim.Neticede faydasını görmüş olsam da istisnalar haricinde görece ucuz gitarlar genelde maddi anlamda ikinci elde zarar ettirdiklerinin yanı sıra oluşturdukları zaman kaybı,gitar çalmaktan soğutması gibi parayla ölçülemeyen unsurlar da cabası diye düşünüyorum.En azından yeni başlayan insanlar hiç anlamıyorlarsa bile forumda karıştırıp bulabilecekleri güvenilir luthier'lere göstererek nispeten daha uyguna ya da aynı fiyat bandında daha kaliteli ekipman,enstrüman bulabileceklerini umuyorum.Ben neredeyse 10 yıla yakın süredir gitar çalıyorum ve sarf malzemeleri dışında hiç sıfır ekipmanım olmadı.Kişisel bir tercih olsa da ben enstrümanda abartılı bir durum olmadıkça şuan ki ekonomide bunca verginin ve döviz kurunun altında mağazalarda ortalama denilebilecek ürünlerde dahi anormal fiyatlandırma olduğundan her zaman ikinci eli öneriyorum.

Yani şöyle bir şey var zaten bütçem 10k civarı idi baktığım zaman çalmak istediğim şarkılarda 7 telli gitar gerektiriyordu bende 6 telli ile başlamak yerine 7 ile öğreniyorum eğer cidden gerekirse 6 telli de alırım ileride tamam ama bu aldığım schecter vasat bir gitar mı yani asla alınmaması gereken bir şey mi hiçbir şey mi öğrenemem yani malzeme olarak çok mu kötüdür anlamıyorum piyasada milyon tane gitar var karmaşık herşey

Yani şöyle bir şey var zaten bütçem 10k civarı idi baktığım zaman çalmak istediğim şarkılarda 7 telli gitar gerektiriyordu bende 6 telli ile başlamak yerine 7 ile öğreniyorum eğer cidden gerekirse 6 telli de alırım ileride tamam ama bu aldığım schecter vasat bir gitar mı yani asla alınmaması gereken bir şey mi hiçbir şey mi öğrenemem yani malzeme olarak çok mu kötüdür anlamıyorum piyasada milyon tane gitar var karmaşık herşey
Sonuçta üst düzey seviye hariç olay çalan insanda bitmiyor mu

bu aldığım schecter vasat bir gitar mı yani asla alınmaması gereken bir şey mi hiçbir şey mi öğrenemem yani malzeme olarak çok mu kötüdür anlamıyorum piyasada milyon tane gitar var karmaşık herşey

- Vasat ortalama demektir, bu gitar ortalamanın hayli altında.
- Ne kadar ekmek o kadar köfte, ben asla almam başkası belki alır siz almışsınız bile.
- Öğrenmek isteyen her şekilde öğrenir.
- Malzeme olarak piyasada erişilen en ucuz malzemelerle yapıldığı için 1i 2ye katlayan vergi sistemimizde bile 300 dolar gibi bir fiyata mal olabiliyor.
- Söylemiştik 🤷‍♂️

- Vasat ortalama demektir, bu gitar ortalamanın hayli altında.
- Ne kadar ekmek o kadar köfte, ben asla almam başkası belki alır siz almışsınız bile.
- Öğrenmek isteyen her şekilde öğrenir.
- Malzeme olarak piyasada erişilen en ucuz malzemelerle yapıldığı için 1i 2ye katlayan vergi sistemimizde bile 300 dolar gibi bir fiyata mal olabiliyor.
- Söylemiştik 🤷‍♂️
bu fiyatlara alacağım 6 telli gitarda aynı şekilde kötü malzeme vs. olmayacakmıydı sonuçta öyleyse ha 7 almışım a 6 doğru değil mi

Geri