Nu Metal için gitar ne almalıyım yardım lütfen

üye bilgilerine göre 29 yaşındasın.
29 yaşında olarak böyle bi soru icat ettiysen kendine bi iyilik yap ve hiç bişey alma.
al bi klasik veya akustik gitar çal akdeniz akşamları.
falanca grubun şarkılarını çalmak için o elemanın ekipmanına sahip olmakla çalınmıyor hemen, hele yeni başlayacaksan.
önce yerliden bi Haluk Levent'ten gülendam, ankara, yeter ki adlı parçaları çalmayı becerin de yabancılar az bekkesin.

ilk 4 satır mantıklı gibi görünmekle beraber son satır bence yanlış

ne seviyorsa onu çalsın.... ben mesela sert metal dinlerim ve çalmaya çalışırım, yıllardır gitar hobisi içindeyim daha bırak Gülendam filan Stairway to heaven çalabilir miyim emin değilim çünkü clean ile arpej ile işim olmaz... hayatımda ilk kendi başıma çalmaya çalıştığım riff Iron Maiden Powerslave idi, hiç de önce akdeniz akşamları öğreneyim demedim

üye bilgilerine göre 29 yaşındasın.
29 yaşında olarak böyle bi soru icat ettiysen kendine bi iyilik yap ve hiç bişey alma.
al bi klasik veya akustik gitar çal akdeniz akşamları.
falanca grubun şarkılarını çalmak için o elemanın ekipmanına sahip olmakla çalınmıyor hemen, hele yeni başlayacaksan.
önce yerliden bi Haluk Levent'ten gülendam, ankara, yeter ki adlı parçaları çalmayı becerin de yabancılar az bekkesin.
Şu yorumda bir tane yapıcı bir kritik yok.Burda trollük yapıcam diye gerçekten 3 iqya ve narsistik eğilimlere nasıl düşülür'ü uygulamalı anlatım olarak görüyoruz arkadaşlar. Bu nasıl bi ego, nasıl bi kafa çözemedim. Sana tam olarak neyi battı adamın hevesinin de gelip burda akıldan, mantıktan, hoşgörüden ırak, bu kadar manasız ve kendini beğenmiş dandik bi yorum yaptın? Memlekette şu müzikle uğraşan 15 kişiyiz. Siz de gelin baltalamaya çalışın böyle her geleni, ne güzel ya. Sadece "zaten ben 40 yıldır müzik yapıyorum/bilirim işi, ama sen 29unda heves etmişsin bu yaştan sonra anca akdeniz akşamları çalarsın" mealinde ötekileştiren fosil bi kafa yapısı var burda. İstiyosan virtüöz ol ama yine bi cacık olmaz hocam senden, kusura bakma.

post 40 yaş oldschool rock tayfanın, küçük dünyaları ve en daşşaklı müzik doktrinini ben yarattım tribinden de bi türlü kurtulamadık.

F-0OeN_WYAArw-q.webp

Şu yorumda bir tane yapıcı bir kritik yok.Burda trollük yapıcam diye gerçekten 3 iqya ve narsistik eğilimlere nasıl düşülür'ü uygulamalı anlatım olarak görüyoruz arkadaşlar. Bu nasıl bi ego, nasıl bi kafa çözemedim. Sana tam olarak neyi battı adamın hevesinin de gelip burda akıldan, mantıktan, hoşgörüden ırak, bu kadar manasız ve kendini beğenmiş dandik bi yorum yaptın? Memlekette şu müzikle uğraşan 15 kişiyiz. Siz de gelin baltalamaya çalışın böyle her geleni, ne güzel ya. Sadece "zaten ben 40 yıldır müzik yapıyorum/bilirim işi, ama sen 29unda heves etmişsin bu yaştan sonra anca akdeniz akşamları çalarsın" mealinde ötekileştiren fosil bi kafa yapısı var burda. İstiyosan virtüöz ol ama yine bi cacık olmaz hocam senden, kusura bakma.
akdeniz akşamları veya ankara adlı parçayı küçümseyen kim ?
ankara adlı parçayı bi dinle sonra bak bakalım gitarları kim çalmış.
çalan kilinin adını anmadan önce de ağzını çalkala önce.
siz önce bu yabancı özentiliğinizden bi kurtulun. ben yerli dinlersem Diken, Kronik, Mavi sakal, Whisky, Kramp, Acil servis gibi kalite grupları dinlerim, duman veya mor ötesi gibi çöpleri değil. yabancı dinlersem de Grave digger, Bathory, Skidrow gibi gruplar varken korn gibilere gerek kalmaz.

"nu metal için hangi gitarı almalıyım" diye bi soru olamaz !!!.
kasası manyetiğin karakterini baskılayan ıhlamur ağacı (şimdi ibanez jem'ciler veya rg kasalı prestige kullananlar bana kızacaklar) kasadan uzak durup bi ALDER veya MAUN ağacı kasa gitar alıp ve metal müzik soundunu domine eden en bilindik 3 manyetik markası olan EMG, SEYMOUR DUNCAN, FISHMAN takılır ve heavy metal, death metal, thrash metal farketmediği gibi nu metak için de fark etmeden çalınır.
yeterki iyi bi amfi ve gitar olsun

şurada bulunma sebebim kafa dengi müzisyen aramak amacımdan öte olmadığı için biçok abuk subuk soruyu görmezden gelip geçiyorum salça olmuş gibi anlaşılmasın diye ama her seferinde de bir birinizle saçmalama konusunda yarışırcasına çıtayı yükseltip abuk subuk soru konusu açıyorsunuz.

bilip bilmeme konusuna gelirsek de ben halâ öğreniyorum. artık boşladım tabi iyice. elime bile aldığım yok.
ben hayatımda hiç gitar/müzik dersi almadım ama iki tane müzik öğretmeni gitar hocası tanıdım ve birlikte çalmayı teklif ettiğimde dinlettiğim soloyu dinleyince hep bi bahane bulmaya başladılar birlikte çalıp karşımda hoca olarak rezil (hele okulda müzik hocası olandaki egoyu, tepeden bakmayı görmeliydin) olmamak için. çaldığım da basit bi minör pentatonik gam üzerinden yürüdüğüm biraz hızlı soloydu.
ve branşım da gitar değil.
çalmaya başladığımda da youtube diye bişey yoktu henüz

öyle korn gitaristinin elindeki ibanez k7 gitara sahip olmakla korn çalınması o kadar basit değil, basit olsaydı eline her gitar alan bi Serdar Öztop olması gerekirdi ama olmuyor gardaaaş

Yalan mı 😁😁😁
Şimdi benimde bu şarkıyı çalmak için motor almam lazım.

motorlar, gitarlar alınsın kızlar da hemen kucağa atlasın.
yeni nesilin kafa böyle çünkü.
gitar alanlar neyse de motor alanlar çok yaşamıyor.

post 40 yaş" diyerek ötekilemiş beni 😄
30 yıldır motor kullandığımı ve 1600cc harley-davidson'ları altımda oynattığımı bilse iyice bozulur 😂
🤫

motorlar, gitarlar alınsın kızlar da hemen kucağa atlasın.
yeni nesilin kafa böyle çünkü.
gitar alanlar neyse de motor alanlar çok yaşamıyor.

post 40 yaş" diyerek ötekilemiş beni 😄
30 yıldır motor kullandığımı ve 1600cc harley-davidson'ları altımda oynattığımı bilse iyice bozulur 😂
🤫
Amerikada strip clublarda karı da oynatmışsındır damdan dama da atlamışsındır cia ajanı da olmuşsundur haklısın abi.Bakırköyden yer ayırttım 1600cc harleyinle git de check in yap.

Eleman bathoryi kaliteli bir grup zannediyor
hoooop

seversin sevmezsin ama bugün bir çok alt genre'ın babası ve zamanı için pioneer veya pathmaker tabir edilen öncü gruplardandır ve bugün ilginç gelmese de yine zamanında oldukça yaratıcı ve cesur denemeleri olmuş ve yol açmıştır
yani ben de 15 yıldır filan hiç dinlemedim ama babalara her zaman saygım vardır... nereden bugünlere gelindiğini gözardı etmeyelim

Amerikada strip clublarda karı da oynatmışsındır damdan dama da atlamışsındır cia ajanı da olmuşsundur haklısın abi.Bakırköyden yer ayırttım 1600cc harleyinle git de check in yap.
sen işte böyle ait olmadığın bi ortama girmeye çabalayan bi zavallı olarak kalacaksın laf üstüne laf söyleyerek varlığını ispat çabası içinde...Her tuza salatalık olan bi vitaminsizin teki olduğun için gerek yok seni kaale alıp cevap vermeye. NOKTA !!!

Dediğin hoş bir şey mi şimdi?
Dostum hangi gitarı alabildiysen en iyisi senin için o. 7 telli mi istiyorsun? Hiç problem değil. Gitar hakkında hiç bir şey bilmiyor musun? Yanlış seçim mi yaptın? Hata yap, sorun değil ama ders çıkar. Artık doğru bilgiye ulaşmak zor değil. Araştır, öğren. Farklı kaynaklardan teyit et. Evinde 20 gitarı 15 amfisi 72 pedalı olan, gitar hakkında çok şey bildiğini zannedip aynı zamanda gitar çalma kabiliyeti olmayan egoist insanlarla dolu burası. Sen 1 gitar al, çal, kurcala, boz, tamir et. Gereksiz ve yersiz cümlelere kulak asma ve son olarak, en kısa zamanda bire bir ders alabileceğin iyi bir gitar hocası bul.

Geri