Black metal gruplarının kalite kelimesiyle yakından uzaktan alakası yok çünkü
sen Cinderella'yı da mı biliyorsun ? 😄 👏👏Çevremde ratt loudness dokken wasp winger cinderella dinleyen yok ne yazık ki.Olsaydı gayet güzel olurdu çünkü insanlar artık tost makinesinde kaydedilen black metal denilen bomboş türü dinleyip kendini farklı zannediyor 😀
MTV ve headbangers ball 🙂40'ın üstünde olup, rock ve metal müziği 90'ların ilk yarısında trt'de RockMarket ile keşfetmiş insanlar olabileceğini
gece gece iyi ki foruma girmişim, her yaştan eğlence bulmak mümkün.sen Cinderella'yı da mı biliyorsun ? 😄 👏👏
bak şimdi şöyle anlatayım; günümüzde başta rock olarak metal türevleri ve jazz, blues ve pop dahil her türün içi boşaltıldı.
80lerdeki pop ile şimdiki aynı mı? değil.
ben bi rock, heavy metal sever olarak jazz ve blues'dan nefret ederim ama sadece günümüzde yapılan içi boş olanlardan.
60lar 70ler de yapılan jazz ve blues'a bi bakmanı tavsiye ederim.
özellikle Buddy Rich'in Big band adlı grubu ile yapılan jazz ve davul sololarına göz at.
her tarzın bi hakkını vereni vardır ama rezil edenide muhakkak çıkar, ama black metal denince BATHORY baş tacıdır biçok kişi için.
BATHORY'yi anmadan önce bi ağzını çalkalayacaksın önce.
sonra gider beğendiğin rock grupları dinlersin yine.
bidaha birilerini eleştirmeye kalkacaksan kendin gibi internetten rockçı/metalci olmuş sanma karşındaki herkesi. burada ben dahil yaşları 40'ın üstünde olup, rock ve metal müziği 90'ların ilk yarısında trt'de RockMarket ile keşfetmiş insanlar olabileceğini de aklından çıkartma ki rezil olma boş yorum yazıp.
bi önceki sözde laf soktuğunu sandığın boş yazında bakırköyden yer ayırtmışsın bana da harleyimle gidip "check in" yaptırmamı önermişsin.
check in" dediğin şey uçak yolcuları içindir, fiziki veya internetten aldığın bilet ile hava alanında kalkış saatinden en az 45 dakika önce uçağa binişini teyit etmek için yapılır yani.
bu da var tabi ama 90'lar başında karasal yayını çeken o çubuklu antenler ile MTV çıkmıyordu.MTV ve headbangers ball 🙂
siz akıllı telefon gençliğinin sorunu; madara edilince edebiniz ile susmak yerine çalışmayan beyinleriniz ile güya ti'ye alarak üste çıktığınızı sanıyorsunuz ama daha da batıyorsunuz.gece gece iyi ki foruma girmişim, her yaştan eğlence bulmak mümkün.
her yaşın da tribi bir başka oluyor, onbeşinden kırkına, kırkından yetmişine insanoğlu işte.
zaten moda neydi insanın kendine yakışanı doğru zamanda yanlış yerde giymesi miydi yook harley sırtında bir kuyruklu yıldız mı olmaktı, o halleydi gerçi, trt'de bathory dinlemek miydi? he bi de dişlerimi yeni fırçaladım, bathory demem bi sıkıntı olmaz de mi?
düzenleme: pardon BATHORYY
ikinci düzenleme: bathory i hiç bilmem, kimsenin ne sevip sevmediğiyle de ilgilenmem
Yıl olmuş 2024, halen gövde / manyetik uyumu mu konuşuyoruz? Hele ki konu düşük frekansların hakim olduğu nu-metal iken. Anladık abi en büyüğümüz, tecrübelimiz senmişsin, yaman delikanlıymışsın, affet 🙂akdeniz akşamları veya ankara adlı parçayı küçümseyen kim ?
ankara adlı parçayı bi dinle sonra bak bakalım gitarları kim çalmış.
çalan kilinin adını anmadan önce de ağzını çalkala önce.
siz önce bu yabancı özentiliğinizden bi kurtulun. ben yerli dinlersem Diken, Kronik, Mavi sakal, Whisky, Kramp, Acil servis gibi kalite grupları dinlerim, duman veya mor ötesi gibi çöpleri değil. yabancı dinlersem de Grave digger, Bathory, Skidrow gibi gruplar varken korn gibilere gerek kalmaz.
"nu metal için hangi gitarı almalıyım" diye bi soru olamaz !!!.
kasası manyetiğin karakterini baskılayan ıhlamur ağacı (şimdi ibanez jem'ciler veya rg kasalı prestige kullananlar bana kızacaklar) kasadan uzak durup bi ALDER veya MAUN ağacı kasa gitar alıp ve metal müzik soundunu domine eden en bilindik 3 manyetik markası olan EMG, SEYMOUR DUNCAN, FISHMAN takılır ve heavy metal, death metal, thrash metal farketmediği gibi nu metak için de fark etmeden çalınır.
yeterki iyi bi amfi ve gitar olsun
şurada bulunma sebebim kafa dengi müzisyen aramak amacımdan öte olmadığı için biçok abuk subuk soruyu görmezden gelip geçiyorum salça olmuş gibi anlaşılmasın diye ama her seferinde de bir birinizle saçmalama konusunda yarışırcasına çıtayı yükseltip abuk subuk soru konusu açıyorsunuz.
bilip bilmeme konusuna gelirsek de ben halâ öğreniyorum. artık boşladım tabi iyice. elime bile aldığım yok.
ben hayatımda hiç gitar/müzik dersi almadım ama iki tane müzik öğretmeni gitar hocası tanıdım ve birlikte çalmayı teklif ettiğimde dinlettiğim soloyu dinleyince hep bi bahane bulmaya başladılar birlikte çalıp karşımda hoca olarak rezil (hele okulda müzik hocası olandaki egoyu, tepeden bakmayı görmeliydin) olmamak için. çaldığım da basit bi minör pentatonik gam üzerinden yürüdüğüm biraz hızlı soloydu.
ve branşım da gitar değil.
çalmaya başladığımda da youtube diye bişey yoktu henüz
öyle korn gitaristinin elindeki ibanez k7 gitara sahip olmakla korn çalınması o kadar basit değil, basit olsaydı eline her gitar alan bi Serdar Öztop olması gerekirdi ama olmuyor gardaaaş
öğlen öğlen tekrar neşelendirdiğiniz için teşekkür ederim.siz akıllı telefon gençliğinin sorunu; madara edilince edebiniz ile susmak yerine çalışmayan beyinleriniz ile güya ti'ye alarak üste çıktığınızı sanıyorsunuz ama daha da batıyorsunuz.
iyiki sizin nesilden değilim yoksa yolun karşına geçerken sola sağa bakmadan yola atlayıp sallana sallana yürüyen bi embesil olmaktan öte bişey olmazdım herhalde.
Pardon trtde metal çalmıyorlar artık bizim hatamız.Vahiyle inmesini bekleyelim gruplarınbidaha birilerini eleştirmeye kalkacaksan kendin gibi internetten rockçı/metalci olmuş sanma
ben posta yoluyla metalci oldum. hayko cepkin abim ve şebo imzaladı metalci belgemi sağolsunlar.bidaha birilerini eleştirmeye kalkacaksan kendin gibi internetten rockçı/metalci olmuş sanma karşındaki herkesi. burada ben dahil yaşları 40'ın üstünde olup, rock ve metal müziği 90'ların ilk yarısında trt'de RockMarket ile keşfetmiş insanlar olabileceğini de aklından çıkartma ki rezil olma boş yorum yazıp.
sen nerelerdeydin şimdiye kadar ?Yıl olmuş 2024, halen gövde / manyetik uyumu mu konuşuyoruz? Hele ki konu düşük frekansların hakim olduğu nu-metal iken. Anladık abi en büyüğümüz, tecrübelimiz senmişsin, yaman delikanlıymışsın, affet 🙂
Konuyu açan @kapıkolluuW1 kardeşim, paranın yettiği çift humbucker ne gitar alabiliyorsan al, ki zaten almışsın, ayrıca özelden de bana ulaş, sana istediğin tüm teknik bilgiyi veririm. İstek olduktan sonra her şeyi yaparsın, yeter ki yapmak iste. Klasik gitarı C# 'e düşürüp başlamıştım ben de low tuning çalmaya 2001'de, sonra aldığım ve yıllarca çaldığım elektro gitarı kamyon altına takoz diye koyarsın, öyle bir şeydi, ama çok şey kattı bana.
Takılma sen burada yazılanlara, tuşeymiş, ağaçmış, cartmış curtmuş. Buradaki hiç kimse aldığı ilk gitarla, sevdiği türdeki gitar tonlarını tutturamamıştır, o çok beğendiğin Korn tonu mesela, kulağına gelene kadar 398734 tane işlemden geçip de geliyor, adamın gitarından çıkıp amfiye giren kablosundan tut senin kullandığın kulaklığın frekans aralığına kadar 1000 tane şey var senin duyumunu etkileyen. O yüzden çok kasma gerçekten, doğru kalınlıkta tel takıp çalmana keyfine bak, kendini geliştir.
yeni nesil işte böyle pehlivan gibi.öğlen öğlen tekrar neşelendirdiğiniz için teşekkür ederim.
peki hangi şaka kutusundan doğdun ?ben posta yoluyla metalci oldum. hayko cepkin abim ve şebo imzaladı metalci belgemi sağolsunlar.