Hiç bir müzisyen başkasıyla kıyaslanamaz. Tarzlar, icra etme teknikleri farklıdır. Bu yüzden herkes kendi beğenisine göre olanı benimser sahiplenir.Forum ahalisi çok üzgünüm. Bugün büyük bir linç yedim. "Bu kafayla nasıl yaşıyorsun?" dediler. Ne kullanıyorsan bize de ver dediler... Bence yaptığı işte duyguyu daha iyi aktaran İlter Kurcala'ydı...
Sizce ben bir müzik cahili miyim , müzikten bir şey anlamıyor muyum...
İlter Kurcala Tender Surrender’ı yazabilirdi ama Steve Vai Acı Gerçekleri Pilot gibi icra edemezdi.
Steve Vai gibi adamlar işte o tip şeylerde patlıyor.
Hocam çok güzel açıklamışsınız bu arada. Ama yukarıdaki söylediğinizi patlama olarak bakmamak lazım. Çünkü biz çocukluğumuzdan beri bir şekilde kulağımıza; bağlama olsun, klarnet olsun, ud olsun, arabesk yaylılar olsun mikrotonal tınılar duyarak büyümüş bir nesilisiz. Ama Steve Vai değil. Batı müziği ve enstrümanları ile haşır neşir olmuş insanlar bunlara alışık değil. Paganini kemanı ile arpeggio çalarken Lapsekili Tayfur arabesk çalıyor. Aynı enstrüman. Paganini roman havasında patlar diyebilir miyiz?
Bu videoda ne demek istediğim açık. Özellikle 4:40 da Layth girip neler yapıyor. Daha sonra adam saksafon ile nağme yapıyor. Acayip işler. Kulağı yatkın adam yapıyor. Vai çok büyük müzisyen. Bunları çalamaz diyemeyiz. içinden bile geçer hepsinin. Dünya'da kafayı kırmış arabadan çıkan sesin, ağaçtaki kuşun hangi notada ses çıkarttığını bilen insanlar var.
Bu kadar medenilikten uzak yazmanız gerekir miydi, bilemedim. Rahatladınız mı bari?Hocam bunca zamandır yazdıklarınızı takip ediyorum okuyorum. Hatta takdir ediyorum. Ama burada ne okuduğumu da gayet iyi biliyorum. Uzun uzun yazdığınız cümlelerin kısaltması Steve Vai doğaçlama yapamıyor demek. Bunu açık açık yazabilirsiniz. Süslü süslü teknik konuştum anlamamışsınız bir daha okuyun demek, bilemiyorum.
Buradaki bir çoğumuzun içinde olamayacağı, hatta önünden bile geçemeyeceği, mezun olmanın çok zor olduğu Berklee College Of Music mezunu bu adam. Hatta sadece mezunu da değil hocası. Bu adam hakkında Steve Vai doğaçlama çalamıyor demek için müziği sizin keşfetmiş olmanız lazım. Kusura bakmayın bu adam doğaçlama çalamıyor demek kimsenin haddi değil. Lütfen bir şeyleri de bilmeyiverin. Bunu zaten bir tek bir Türk söyleyebilirdi. Dünyanın hiçbir yerinde bunu duyamazsınız. Aynen Berklee mezunu 40 yıllık virtüöz Vai blues pentatonik doğaçlama çalamıyor. Andy eline verdi. Bunu bu troll başlığı açan arkadaş bile söylemedi.
Girebilirseniz Berklee'nin içine bir kafeye gidip bunu söyleyin. Video falan izletin. Aynı başlıktaki gibi linci yersiniz. Hatta daha ağır konuşurlar. Bunun aynısını aynı okul mezunu Petrucci'ye de yapıyorlar.
Neyse kendisinden ders almak isteyen olursa diye üniversitenin edu linkini bıraktım. Gerçi Berklee'ye de tesüf ederim doğaçlama bilmeyen adama da ders verdiriyorlar.
Steve Vai
Known for his virtuosity and style, Steve Vai has had a long and enviable career as a guitarist, singer, composer, and producer.college.berklee.edu
Evet, gerçekten de taraflaşmanın bu noktalar üzerinden oluşması iyi değil. Dramaya dönüyor hadise. Üstelik de konu rayından çıkıyor.Niye her konuda taraf olmak zorundayız?
İkisi de pek çok doğru şey söylüyor, yanlış da söylüyor… katılırım katılmam bazılarını alıyorum cebime.
Üslup iki kişi arasında onların bileceği mevzu…. Ki tatlı gerginliğe rağmen de yine de hafif atarlı bir nezaketi idare ettiriyorlar…
Okuyun geçin işte… öğrendiğinizi kar sayın. Her tartışma yandaş kanallardaki troll gazeteciler birbirini ağırlar tadında olmaz gerçek hayatta.