Adam yazdığımı okumayıp/anlamayıp kendi bildiğini okuyunca...Ona bakarsan şu başlıkta Vai'yi senden çok dinleyip seven yoktur ama adamı gömen olarak kaldın.
Adam yazdığımı okumayıp/anlamayıp kendi bildiğini okuyunca...Ona bakarsan şu başlıkta Vai'yi senden çok dinleyip seven yoktur ama adamı gömen olarak kaldın.
İsmimin ve soyismimin baş harfi , benim ayda yılda bir girip yazdığım hesap.Eserinle gurur duy @-GG
Şöyle bir düşündüm de, saplantılı bir şekilde en az 15 yıl dinlediğim Malmsteen'in sadece bir konserine gitmişim. Steve Vai'ın iki konserine gitmişim. Neoklasik shred tanrıları çarpacak beni...Ona bakarsan şu başlıkta Vai'yi senden çok dinleyip seven yoktur ama adamı gömen olarak kaldın.
Guthrie'nin röportajlarında, kitabında gördüğüm kadarıyla hep bir şeylerden ders çıkarıp öğrenmeye çalışıyor. Dağarcığı inanılmaz geniş. Bence hayatta böyle insanlar başarılı oluyor. Doğaçlama mevzusundan bağımsız, çevremdeki müzikte belli bir seviyeye gelmiş gençlerin, konservatuar öğrencilerinin genelde vai gibi gitaristlerin müziğini ve tarzını hor gördüğünü deneyimledim. Vai "kötü" deyip Guthrie gibi adamlar örnek verilir ancak Guthrie çocukluğundan beri Vai hayranı, favori gitaristlerinden olduğunu söyler. Tamamen müziğe ve hayata bakış açım bu, hiçbir iddiam yok.‘’30 yıllık signature gitar 40 yıllık virtüöz adam’’ ‘’Berklee mezunu hatta hocası’’
Naçizane 8-9 senedir müzikle uğraşırım ve bilirim ki bu işler zamanla değil çalma ve çalışmayla ilerliyor. Benden çok küçük bazı bebelerin benden daha iyi çalması da bunu gösteriyor. (Köpürüp kuduruyorum bu konuya neyse)
Berklee çok iyi bir okul, sizi daha iyi bir müzisyen yapar mı yapar, daha iyi bir gitarcı yapar mı yapar. Ama yapmayabilir de burda önemli olan Berklee değil öğrenci… günün sonunda da Berklee parayla gidilen bir okul.
Berklee mezunu olmayan çok az insan kaldı zaten 😀
Steve Vai çok iyi bir gitarist ve müzisyen evet. Ama burda karşılaştırılan şey bu değil sanırım. Bestecilik, doğaçlama, müzisyenlik, gitar tekniği çoğu aynı şey gibi görünse de hepsi farklı ve hepsine ayrı ayrı mesai harcamak gerekiyor.
Steve Vai ‘’kalıplar içinde’’ sınırları çok zorlayan bir gitarist.
Ama mesela Guthrie Govan ise ‘’kalıpların dışında’’ sınırları çok zorlar.
Picassonun tablolara bakarsanız 3 yaşında çocuk bile çizer diyebilirsiniz. Evet öyle de zaten. Ama bunu bilinçli bir şekilde yapamaz. Önce kuralları öğrenmek gerekir ki sonra yıkabilesin onları…
Doğaçlama konusunda benim tanıdığım en iyi adam Guthrie. Sabaha kadar çalsın aynı cümleyi 1 kez daha duyamazsın.
Steve Vai, Satriani, Petrucci, Lukather, Paul Gilbert, Wylde, Malmsteen, Van Halen, Eric Johnson, Slash; hepsi ‘’kalıplar içinde’’ olduğu için 2. saat bilemedin 5. saatten sonra aynı cümleleri duymaya başlarız.
Ama Guthrie’nin bir Tender Surrender veya For the Love of God veya Satch Boogie veya Take the Time veya Hold the Line veya Technical Difficulties veya No More Tears veya Like an Angel veya Ain’t Talkin bout Love veya Cliffs of Dover veya November Rain gibi şarkıları yoktur. Ağzımla Guthrie şarkısı taklit edemem. Ama diğerlerini edebilirim.
Çalamaz mı hayır cayır cayır çalabilir. Burda da icracılık ve besteciliğin ayrı şeyler olduğunu anlatmak istedim.
Bazen Mc Donald’s çalışanı Berklee hocasından daha iyi müzisyen olabilir. Çok da kimseyi üste koymamak lazım.
80'lerde elektro gitara bir ucundan bulaşmış herkes belli ölçülerde Vai hayranıdır muhtemelen.Guthrie'nin röportajlarında, kitabında gördüğüm kadarıyla hep bir şeylerden ders çıkarıp öğrenmeye çalışıyor. Dağarcığı inanılmaz geniş. Bence hayatta böyle insanlar başarılı oluyor. Doğaçlama mevzusundan bağımsız, çevremdeki müzikte belli bir seviyeye gelmiş gençlerin, konservatuar öğrencilerinin genelde vai gibi gitaristlerin müziğini ve tarzını hor gördüğünü deneyimledim. Vai "kötü" deyip Guthrie gibi adamlar örnek verilir ancak Guthrie çocukluğundan beri Vai hayranı, favori gitaristlerinden olduğunu söyler. Tamamen müziğe ve hayata bakış açım bu, hiçbir iddiam yok.
Devil's Slingshot projesi ile sonra geldi Tony zaten. Ben de bahane ile iki kez dinlemiş oldum😀Tony varsa Tony dinlemeye gidilir... kimin yanında, arkasında, etrafında çaldığı önemli değil.
Ben Uniq'dekine gittim oturarak izledik ve sıkıcıydı maalesef. Vai bence süper bir grup gitaristi. Aslında bütün bu shredçi tayfa zaten grup işlerinde daha iyiler. Gitar dozunda güzel belli bir dozun üstünde sıkıntı. Govan bile Steven Wilson albümünde çok güzel sololar yazmış.Şöyle bir düşündüm de, saplantılı bir şekilde en az 15 yıl dinlediğim Malmsteen'in sadece bir konserine gitmişim. Steve Vai'ın iki konserine gitmişim. Neoklasik shred tanrıları çarpacak beni...
Not: Yalnız ikinci konserde eşlik eden tayfada Tony Macalpine vardı. Onu görmeye gittim aslında, mazeretim sağlam yani. 🤣
Kesinlikle. Vai her zaman bir grup ile çok daha iyi. Satch için durum farklı bence, ama onun da Deep Purple konser performansları muhteşem. Bir de Chicken ... grubu vardı ama dinlemedim pek. Gilbert'ın da Hendrix tribute albümü çok güzeldir (biraz fazla mekanik çalmasına rağmen). AMa en iyi işleri Mr Big ile....Ben Uniq'dekine gittim oturarak izledik ve sıkıcıydı maalesef. Vai bence süper bir grup gitaristi. Aslında bütün bu shredçi tayfa zaten grup işlerinde daha iyiler. Gitar dozunda güzel belli bir dozun üstünde sıkıntı. Govan bile Steven Wilson albümünde çok güzel sololar yazmış.
Vai Whitesnake'de harikaydı, Satriani Alice Cooper katkısında filan güzel solo yazmış, Marty zaten Megadeth'de en ikonik sololarını yazdı, Govan Wilson'da çok iyiydi, Gilbert Mr. Big'de dinlemesi keyifli. Ama gidip solo albüm yapıyorlar 5 dakika gıy gıy gıy çekilmiyor. Ben artık daha normal dinleyici kafasına geldim ya. Bir enstrümental gitar albümü hiphop kadar uzak bana artık.