actarus demiş ki:
madem problem yoksa...o onla...bu bunlaysa...
yatıp kalkıyorsa...
konuya bu kadar sığ bakabilmeyi başardığın için tebrik ediyorum seni.sanki türk gençleri evlenene dek kimseyle yatıp kakmıyor.
actarus demiş ki:
adamlar yozlaşmış, bilinçsiz...birde..
kalkıp anadolu insanının değerlerini sorguluyorsunuz...
her şeyi sorgulamaya hakkım var.beyin benim değil mi?
onlar yozlaşmış bunlar yozlaşmış demekle olmaz böyle işler.o yozlaşmış dediğin avrupalılar şu anda senden kat be kat daha yüksek yaşam standartlarına sahip,çünkü senin ve benim atalarım namustur şudur budur derken gerisinde kalmışlar tüm dünyanın.
bu kafayla gidilirse daha çok örselerler bizi.
Head2KoRn demiş ki:
Bak İşte Buna Katılırım. 🙂
Günümüzde Pek Namus , Ahlak Kaldığını Göremiyorum.
Hatta Yine Bu Forumda '' Evlendiğinizde Karınızın Bekaretinin Olması Önemlimidir '' Diye Bir Anket Olcaktı. ( Adı Buna Benzer Birşeydi )
Ve Büyük Bir Çoğunluk Hayır Önemli Değildir Demişti..
Bu Zihniyete Ben Acırım.
Tabi Dediğim 2. Evliliğini Yapan Bayanlar İçin Geçerli Değil.Sadece Kendi Benliğimizi Kaybediyoruz.Ha İsteyen İstediği Kişiyle Evlensin Orası Ayrı , Saygı Duyarım.
o büyük çoğunluk iş ciddiye binince öyle düşünmeyecek hiç merak etme sen
🙂
şöyle bir düşüncem var benim:bunu genelgeçer bir kural olarak değil kendi düşüncem olarak söylüyorum.
ben bakir bir erkek değilim;bu yüzden evleneceğim kişiden bakire olmasını beklemeye hakkım olduğunu düşünmüyorum(fakat hiç bir zaman onunla bununla yatan biri olmadım).tek mesele şu benim için : geçmişte olan geçmişte kalmalı.kızlardaki "ilkler özeldir.ilk yattığım kişiyi unutamıyorum" gibisinden düşünceler beni tiksindirir.sevdiğim kız hakkında kötü konuşulması durumunda : kan çıkar :evil: buna karşılık önceden ilişkide bulunduğum kimse hakkında hiç bir şekilde konuşmam ben de.
bunun yanında ben kimsenin namus bekçisi değilim;hiç kimsenin yaptığı hiç bir şeye de karışma hakkım yoktur.toplum olarak ahlakımızı çoktan kaybettik.ama düşündüğünüz şekilde değil
biz dürüstlüğümüzü kaybettik.şu ana dek konuştuğum hiç bir erkek daha önce hiç cinsel ilişkiye girmemiş kişiler değil.kendilerine sorduğumda"karım bakire olacak tabiki,başkasının kullanıp attığı kızla ben evlenmem" diyor bunları çoğu.böyle bir durumdayken insan ileride karısı olacak kişiden bakire olmasını nasıl bekleyebilir?hatta böyle düşünen bir zihin kadını insan olarak değil,kendisi için tanrı tarafından ambalajlanmış bir mal olarak görür.yani ambalajı açılmış mallar satın alınmaz mantığı vardır bu kişilerde.sizce de bu cehaletin göstergesi değil midir?böyle düşünen insan kendine karşı dürüst değildir her şeyden önce.
şöyle düşünelim.bir kız birini çok sevmiştir,hatadır değildir orası tartışılır ama birlikte olmuşlardır.bu olay daha sonra başka birini gerçekten sevemeyeceği anlamına mı gelir?ya da daha sonra bu kızın önüne gelenle yatacağını mı gösterir?
ahlak konusunda kızlarla erkeklerin eşit olması gerektiğini düşünüyorum.toplumumuzdaki "erkeğin elinin kiridir" mantığından ise nefret ediyorum.
kendimce bekaret konusunda şöyle bir anlayışım var : eğer kız olsaydım benim için kan dökmeyecek bir erkekle yatarak kan dökmezdim.aynı şekilde uğruna kan dökmeyeceğim hiç bir kızın da yatakta kanını dökemem (isterseniz batıl inanç,ister kana kan ilkesi diyin, kan benim için kutsaldır).
söyleyeceklerim bu kadar.sadece duruma açıklık getirmesi,ve bundan öne söylemiş olduklarımın ve bundan sonra söyleyeceklerimin daha iyi anlaşılabilmesi için belirtme gereği duydum.