gorona_garleli demiş ki:muhabbete bakın nerelere gelmiş,
- ilginç dimi cevat abi?
- işine bak aleksandır. evet evet işine bak sen..
merve okadarda yanlış bişeyler söylemiyor. aslında sizde kendinize göre haklısınız ama üslup yüzünden papaz oldunuz. ancak actarus kişisi yazılarını çok bilgiç kıvamında yazıyor. batıdan alacağım hiçbir insanlık dersi yok diyor ama farkedemiyormuki o gelenekler yüzünden doğuda kızlar okutulmuyor! kızlar intihar etmeye zorlanıyor! öldürülüyor, katlediliyor.!! bence batıdan kız çocuklarımızı okutma terbiyesini, ahlakını almalıyız.
yok efendim onlarınki çalıp çırpmakla oluyormuşda o yüzden yaşam standartları yüksekmiş. adamlar bir çalarken bin çalışıyorlar. eğitiyorlar, nitelikli elemanlar yetiştiriyolar. senin hırsızın bile elinden gelse çalışmadan çalacak, tembellik tavan yaptı.. o bizim güzel dinimizin güzel mensubu olan araplar allahın verdiklerini satsınlar abd ye israile ingiltereye ondan sonra hadi efendim aybaşı git paranı al. ondan sonra bi aybaşı gelirki kafanda mermiyi hissedersin. birazda insan mantıklı düşünmeli, aklını çalıştırmalı, kurnaz olmalı.
hep aynı şeyleri okuyan insan elbette koyun gibi güdülmeye mahkumdur ama hiç okumayan kadarda bilinçsiz olamaz. en güzeli herşeyi okumak ve çevrendende güncel örneklerle okuduklarını iyi yönde karakterine işleyebilmektir. bunu başardıkmı zaten problem kalmayacaktır..
çok ilginç ama sanırım arkadaşa katılıyorum (ilk kez 🙂 )