bugün uykusuzun 1.cild ini aldım. bu konuyla ilgili bi espri var çokda hoşuma gitti.
cinsel eğitim veren hoca sınıfa dönüp "seveni skerler, skeni severler" diyo, koptum ya 🙂
cinsel eğitim dersi verilmelidir, enaz dinsel eğitim kadar gereklidir (ki bence zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır). dini bilen var bilmeyen var. vücudunu tanımış olan var tanımamış olan var. abartmayın bu mevzuyu lütfen.
bu konu üzerinde eğitim almış öğretmenler yetiştirilip bu eğitim verilebilir. rehber öğretmenler her soruna çare değillerdir, o yaşlar tehlikeli yaşlardır ve geri dönülemez hatalar yaptırabilir insanlara. önemli olan bu hataları saf çocuklarımıza, geleceklerimize yaptırmamaktır.
şöyle yapılabilir, ders sırasında bayan öğretmen gelip kızlara gerekli bilgileri verir, erkek hoca gelip erkek öğrencilerine gerekli bilgileri verir. bi gençkız adayı erkek öğretmenine açık açık bazı şeyleri anlatamaz, aynı şeyler erkek öğrenciler içinde geçerli.
bu aslında çok önemli bi konudur ama ucuda makaraya alınmak için gayet açık bi konudur. türlü geyik yapılabilir. ismi biraz cins geliyor tabi 🙂