kallipardi demiş ki:steve vai'den kafayı kaldırıp şu an parçanızı dinliyorum.bir dream theater fanıyım ve tahminim solo gitaristinizde öyle.(bu yüzden gitar tonu kötü olmuş diyenleri petrucciye yönlendirmek lazım).solo gitar,girişte hız yaparken biraz karambole getirmiş(genelde hızlı inişlerde bir türbülans hissi var karambolden ötürü) ama diğer kısımlarda güzel bir performans sergilemiş.(sweep'ler ve inişler temiz).bence gitar tonları sağlam.kesinlikle sağlam.yani parçada sözü edilmeyecek tek şey gitar tonu.
vokaller ve davullarda bence güzel alınmış.parçanın durumundan ötürü grubun yargılanacak bir durumu yok.
ama ben ankara müzik camiasında düzeyli eleştiri eksikliği olduğunu görüyorum.bu yüzden ankara metal gruplarının felsefi yanının pek dolu olduğuna inanmıyorum.bu yüzden şimdiden gruplardan farklı şeyler beklemek,daha bize özgü şeyler beklemek biraz hayal gibi.ama zamanla o da olacak.bu yüzden origam gibi gruplara destek her zaman verilmeli onlarda bu yolda uğraş veriyorlardır zaten.başarılar diliyorum hepinize.
CelestialEra demiş ki:Teşekkür ederiz Catharsis Hanım. Lütfettiniz dinlediniz ve güzel yorumlarınızı paylaştınız bizimle sonunda 🙂 😛 :mrgreen:
DamnationGame demiş ki:Gitar tonu sorunundan önce solo ve ritm gitar uyuşmazlıkları var. Çok yok ama bazı noktalarda an an hissediliyor.
Tayfun iyi numaralar yapıyor gitarda ama hem sound açısından hem de armonik anlamda solo gitarın çaldıkları ritm gitarla örtüşmeyince değişik şekilde yorumlar yapılıyor.
Bence solo gitarın çaldığı gam ve notaları biraz daha aşağıda çalan ritm akorları ve riff yürüyüşleriyle örtüşen şekillere dökerse sanırım kulakların farkettiği ama anlamlandıramadığı şeyler çözülecektir. 😉