Yıllar öncesi 'Şebnem Ferah' la birlikte aynı dönemlere denk gelen albüm çakışmaları nediyle dinleyici kitlesi ikiye bölünmüştü,eskiler hatırlar..
Şebnem'ciler Özlemciler diye,aslında bu Trajikomik durum pek çok insanında,ileri zamanda olşucak olan Müzik anlayışına büyük bir referans oluşturmuştu,ister istemez..
'Şebnem Ferah' sevenler her daim daha Sert müzik dinleyerek büyümüş,'Özlem Tekin' sevenler ise,altyapısında daha Alternatif şeyler barındıran hatta 'Electronica'ya kadar giden bir Müzik anlayışları oldu..
bende her zaman 'Şebnem Ferah' dinleyenlerin yolundan gittim ama ne zamana kadar.. sanırım 'Perdeler' şarkısıyla çıkış yaptıktan sonra,herkes farketmesede o dönem farketmiştim bir şeylerin bundan sonra ters gidiceğini,düşündüğüm de oldu..
'Şebnem Ferah' kendini yenilemekten öte tekrar etmeye başladı,belki benimle aynı fikirde olmıycak pek çok kişi ama demek istediğimi 1996 dönemini birebir yaşamış insanların demek istediklerimi çok iyi anlıycağını düşünüyorum.
konumuz olan 'Özlem Tekin'i ele alırsak,her zaman birbirinden faklı altyapısı olan şarkılar yapmayı ve istediklerini yapabilicek insanlarla çalışıp kendi içine sinen bir düzenlemeyle sevenlerinin karşına çıkmayı tercih etti.
Konser görüntülerini izlediğimde hala içindeki farklı Vokal teknikleri ve Asi'liğin hiç birşey kaybetmediğini anlamam zor olmuyor açıkçası, özellikle 2. albümü olan 'Öz' albümündeki pek öne çıkmayan 'Tarlalar' şarkısını çok güzel bir düzenlemeyle tekardan sevenlerine sunan 'Özlem Tekin' halen dinlemekten sıkılmayacağınız ve kendini tekar etmeyen bir Sound ve Proje'lerle karışımıza çıkıyor..
yıllar öncesi koyu bir 'Şebnem Ferah' dinleyicisi olan ben,3. albümü çıkarmadan önce bunları söyleceğimi asla düşünmezdim..
anlatmak istediğimi gelicek olursam,artık 'Yerli Müzik' olayını takip etmiyorum yıllardır..ama bunları yazmak istedim.. halen 'Özlem Tekin' televizyona çıktığına kanal değiştirmiyorsam,kötü yorum yapmıyorsam,Youtube.com gibi sitelere girip Konser'de neler yapıyor acaba diye arada bakıyorsam.. 'Özlem Tekin'i hala seviyorum demektir.
aslında 'Seviyorum' kelimesi azımızdan çok kolay çıkan bir sözcük ama ne kadar büyük bir laf olduğunuda unutmayalım.. son olarak 'iyiki ülkemizden 'Özlem Tekin' gibi biri çıkmış' diye büyük bir laf ediyor,benimle aynı duyguları paylaşan tüm 'Özlem Tekin' sevenlerine selam ediyorum.
Not: 'Şebnem Ferah' mı ?.. umrumda değil.
1997 dönemlerinden bir foto.