Amfi zaten 4 kanal. Siz üzerine bir de pedalları drive kanalda kullanıyorsanız. Sesin artması ve olması zaten kaçınılmaz. Clean kanalda iken deneyin.
Ayrıca;
Elinizdeki prosesörde dönemin boss'un en üst seviye ekipmanları olan GT-100 ve GT-001'de kullanılmış olan ses makinası var. Dolayısı ile elinizde ki cihaz hem başarılı hem kuvvetli ama bir o kadarda sıkıntılı.
Nesi sıkıntılı ? cihazın ses çıkışının doğru tanıtılması gerekiyor. Doğru ses çıkışı tanıtılmamışsa ses ve ton konusunda ciddi sıkıntı çıkarabilir. Siz prosesörü ses çıkışını Roland jazz chorus üzerinde bıraktınız ise istediğiniz sesi alamazsınız bozulmalar olur. Bu konuya da dikkat edin.
Ayrıca Boss tone exchange studio kullanmıyorsanız kullanmanızı da tavsiye ederim hazır presetler yüklüyorlar ve ücretsiz.
Yani işin açıkçası bu dip gürültüsü meselesinin temelinde en çok yatan sorun elektrik akımı. Nadirde olsa ekipman arızasından da kaynaklanıyor ama en temelinde elektrik akımı sorunu var.
Mesela elektrik kablolarının çekildiği hat üzerinde bir uydu antenden gelen kablo veya başkaca elektrik akımı yükü taşıyan başkaca bir iletken geçiyorsa bu bile etkileyebiliyor. Amfinin yakınlarında çalışan tablet telefon bluthooth aygıtlar v.s. parazitlenmeyede sebep oluyor.
Kısaca deli kuyuya bir taş atıyor 40 akıllı çıkaramıyor misali uğraş dur durumu oluyor. Bence düzeltebileceğiniz kadar düzeltin sonrasında da olduğu gibi bırakın.
Benim size power supply konusundaki tavsiyem ise tekrar etmek gerekirse mooer micro power. Bu zaman kadar denediğim en stabil ve başarılı güç kaynağı.
Hocam, şimdi bu yazınıza istinaden terimlerinizi biraz anladım. Yani şu clean/drive kanalı. Amfiye açıp baktım. Evet, clean kullanıyormuş oğlum.
Evet, aslında ben bir bilgisyar mühendisi olarak processor ün ona hem esneklik hem de kullanım kolaylığı sağlayacağını düşünerek ilk aldığım ürünler arasındaydı. Ama daha sonra birkaç kez amatör gurupları ile konser düzenleyince pedal olayları daha ön plana çıktı. Hala aramızda bazen tartışırız. Analog mu daha iyi dijital mi diye. Evet analog pedalların hem dizayn olarak hem de yaptığı iş olarak daha unique olması onları ön plan çıkarıyor. Ama ben de diyorum ki; yaw oğlum hele bir profesyönelleş ondan sonra bir pedal borad dizayn edersin keninde has. Neyse daha 19 yaşında o yüzden hoş görmek lazım.
Yine konuyu dağıttım kusuruma bakmayın. Gt-1 in ses çıkışını hangi seçenekte bırakmalıyım? Manuleine bir bakıp kontrol edeyim.
Dediğim gibi işim bilgisayar olduğu için bu konulara yatkınım. Söylediğiniz presetleri daha önceden görmüştüm ve mümkün mertebe ücretsizleri indirip oğluma vermiştim. Ama sanırım oğlum biraz üstünde çalışıp genelde çaldığı parçalar doğrultusunda kendi presetlerini oluşturduğunu söylemişti. Bir kez daha üstünden geçelim.
Elektrik konusuna kesinlikle katılıyorum. Benim asıl uzmanlık alanım bilgisayar ağları (networking) Elektrik, elektromanyetik alan, empedans ve jitter olayları biizim iştede çok önemlidir. Özellikle bakır kablo ve apartlarıda etmendir. Bütün bunları bir kez daha kontrol etmeliyiz sanırım.
Aslında kendimce elde ettiğim sonuç son iki cümlenize vardı. Ama dediğim gibi müzik olayında çok bilgim olmadığından buradaki tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmayı da ihmal etmek istemedim.
Sanırım bahsettiğiniz ürün şu;
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00HRTEOT0/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1
2K civarına geliyor. En kısa sürede temin etmeye çalışayım.
Bilgilerinizi paylaştığınız için minnettarım hocam. Tekrar teşekkürler.