_JuDaS demiş ki:assault demiş ki:Aslında Carl Martin en sağlamı ama ona para yetmez gibime geliyor.Bosslar beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim.De7 ile behringer arasında kaldım şimdilik.Behringer'de stereo çıkış var onuda hesaba katmak lazım.İkisinide deneyip seçeceğim galiba.Çok teşekkürler arkadaşlar.
de7 yi nerde deniyceksin satan yer var mı bu aralar?
insaneshred demiş ki:Carl Martin Red Repeat Boss'un delay pedallarından daha ucuz galiba, ben 160 ytl'ye aldım Pera'dan.
assault demiş ki:insaneshred demiş ki:Carl Martin Red Repeat Boss'un delay pedallarından daha ucuz galiba, ben 160 ytl'ye aldım Pera'dan.
Evet bu arada internettende baktım ucuzmuş.Onuda denemek lazım.Analog delay sonuçta eminim çok tatlıdır.
Perfectionist demiş ki:Analog delay ne demek herhangi bir fikriniz var mı?
Analog delay görünümlü dijital delay. Delayla 400 dolarlara satılırken Red Repeat 100 dolara satılıyor.amca demiş ki:assault demiş ki:insaneshred demiş ki:Carl Martin Red Repeat Boss'un delay pedallarından daha ucuz galiba, ben 160 ytl'ye aldım Pera'dan.
Evet bu arada internettende baktım ucuzmuş.Onuda denemek lazım.Analog delay sonuçta eminim çok tatlıdır.
Yaa şimdi burada emin değilim. Ben aleti çok araştırdım, red repeat analog mu digital mi tam çözemedim. Analog gibi duruyor, tonu analog delay gibi ama 100 dolar civarına analog delay satılma ihtimali de zor. Sonuçta alet başarılı. Bu konularda önemli olan kulağa hoş gelen aleti almaktır.
amca demiş ki:Perfectionist demiş ki:Analog delay ne demek herhangi bir fikriniz var mı?
Analog delayin mantığı sinyalin gecikme süresi ölçüsünde uzun bir hat içinde dolaştırılmasıdır. Bir pedalla bunu yapmak zor olduğu için analog delaylerde genelde delay süresi kısa olur.
Digital delayler ise sinyali elektronik olarak saklar. Sinyal sayısal formda kodlanır ve gerekli delay süresi içinde hafızada tutulur. Daha sonra tekrar ses çözülerek seslendirilir.
Perfectionist demiş ki:amca demiş ki:Perfectionist demiş ki:Analog delay ne demek herhangi bir fikriniz var mı?
Analog delayin mantığı sinyalin gecikme süresi ölçüsünde uzun bir hat içinde dolaştırılmasıdır. Bir pedalla bunu yapmak zor olduğu için analog delaylerde genelde delay süresi kısa olur.
Digital delayler ise sinyali elektronik olarak saklar. Sinyal sayısal formda kodlanır ve gerekli delay süresi içinde hafızada tutulur. Daha sonra tekrar ses çözülerek seslendirilir.
Evet açıklaman doğru. Analog delayin en güzel örneği tape delaydir. 2 band üst üste çalıştırılarak elde edilir. Stompbox kelimesi yerine analog kelimesini kullanıyor bir çok kişi. Kesinlikle yanlış. Stompbox demek analog demek değildir. Stompbox olup dijital olan birsürü alet vardır en güzel örneğide delay pedalları. Bu forumda çok gözüme çarpıyor hatalı bir kullanım genel olarak uyarmak istedim.
Perfectionist demiş ki:Analog delay ne demek herhangi bir fikriniz var mı?
Erren demiş ki:Perfectionist demiş ki:Analog delay ne demek herhangi bir fikriniz var mı?
bi şunu arattır EHX Deluxe Memory Man---550 ms delay süresi gayet hoş tonları var.Ama fiyat biraz pahalı.