bu 5 prosesörden birisini almayı düşünüyorum tercihim hd500 den yana ama bir akıl danışmak istedim:
xt live
tonelab se
nova
hd500
me80
FX loop amfinin preamfisi ile power amfisi arasına ekleme yapmanı sağlayan bir bağlantıdır. Normalde inputtan giren sinyal preamfide şekillenir ve power amfide yükselir. Eğer ki sen bir pedalı gitar ile input arasına bağlarsan sinyal akışın gitar-efekt-preamfi-poweramfi sıralamasında ilerleyip şekillenecektir. FX loop'a bağladığın bir pedalda ise sıralama gitar-preamfi-efekt-poweramfi sıralamasında olacak. Tamamen tercih meselesi. David Gilmour abimiz efektlerini amfinin önünde kullanır. Ama genel anlamda, modülasyon efektleri (chorus, delay, reverb vb.) amfinin preamfi ve poweramfi katında daha iyi sonuç verir. Prosesörlerin 4 kablo methodu ile bağlanması bazı efektleri amfinin önünde bazılarını ise pre-Power arasına yerleştirmeye olanak verir. Özetle bu işe yarar.Fx loop önemi nedir ve ne işe yarar biri açıklayabilir mi acaba
selamlar 9V DC 300mA adaptör isteyen pedala, 12V DC 500mA adaptör bağlarsam çalışır mı, bozulur mu veya ömründen yermi, konu hakkında bilgiye sahip değilim sizlere akıl danışmak istedim, saygılar.
Birincisi Behringer'in kötü kopya pedal yapımcısı olmasından.arkadaşlar behringer eq 700 pedalımdan özellikle drive pealım açık iken da çok fazla dip gürültüsü alıyorum neden olabilir acaba?
Joyo power suply2 kullanıyorumBirincisi Behringer'in kötü kopya pedal yapımcısı olmasından.
İkincisi Güç adaptörünün izole çıkışlı olmamasından olabilir.
-
Bu alet izole değil. Bir de Behringeri pille deneyin.Joyo power suply2 kullanıyorum
Gerçekten benim de merak ettiğim bir soru. Ben pedalın üstünlüğünün kalitesi olduğunu düşünürdüm ama buna gösterebileceğim bir kanıtım yok ben de merak içindeyimMerhabalar,
Merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak istiyorum. Aynı markanın (belli bir markadan bahsetmiyorum) bir amfi pedalı, bir de prosesörü var. Pedalın üzerinde sadece eq ayarı ve belki bir iki efekt var. Aynı özellikler prosesörde de var ve ilaveten bi dünya daha özellik var. Ama bunların fiyatı aynı. Bunun nedeni nedir. Pedalı üstün kılan bir özellik var mı benim bilmediğim.
Merhabalar,
Merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak istiyorum. Aynı markanın (belli bir markadan bahsetmiyorum) bir amfi pedalı, bir de prosesörü var. Pedalın üzerinde sadece eq ayarı ve belki bir iki efekt var. Aynı özellikler prosesörde de var ve ilaveten bi dünya daha özellik var. Ama bunların fiyatı aynı. Bunun nedeni nedir. Pedalı üstün kılan bir özellik var mı benim bilmediğim.
Merhaba, boss gx700 komple bir processor'dür. G major ise sadece efektör. Gx700 içerisinde hem amfi modülasyonları içeren preamp bulunur hem de distortion efekt pedalları ayrıca bulunur. Bu da bu aletle direkt ses sistemine girip çalabilmenizi sağlar. G majör ise sadece efektör olduğu için bunun yanında amfi/pedal/processor vb gibi bir kaynağa ihtiyaç duyar. Ancak gx700'de preamp devre dışı bırakılabildiğinden istenirse gmajor gibi sadece efektör olarak da kullanılabilir. Gx700 hem analog hem dijital ses sinyali işler, gmajor ise dijitaldir. Son olarak; gx700 90'ların, gmajor 2000'lerin teknolojisine sahiptir.Selamlar. BOSS GX-700 hakkında kim, ne biliyor? TC Electronic G Major'lerin kulvarında bir alet mi?