Merhabalar,
Bu site de dahil olmak üzere biraz araştırma yaptım, ancak istediğim bilgilere ulaşamadım çünkü pedal/amfi konuları çok karmaşık ve ben yeniyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
1. Cry Baby SW-95 Slash Signature düşünüyorum. (Daha deneyemedim)
a) 2x9v pil yaklaşık ne kadar süre gider?
b) Kutusundan kendi adaptörü çıkıyor mu? Adaptör ile kullanmak daha mı mantıklı? 18V çalışıyor ve "klavuzunda ECB004E kullanın," diyor; bu pedalı nereden satın alabilirim? Bulabilirsem bunu tercih ederim ama bulamazsam 18v herhangi bir adaptör olur mu?
c) Pedalın drive tonu hangi pedala benzer? Wah'ının GCB95 tipi olduğunu düşünüyorum. Acaba bunun yerine GCB95 ya da 565 gibi 'düz' bir wah alıp, yanına da mesela MXR doubleshot mı koysam? Doubleshot'ı da deneyemedim bu arada, ama duyduklarıma/gördüklerime göre ton olarak bana uygun bir pedal.
d) SW-95'te true bypass var mı? Dip gürültüsü sorunu yaşar mıyım? Güzel bir Fender-taklidi kullanıyorum; S-S-H olduğu için zaten yeterince gürültü yapıyor. 🙁 True bypass yoksa ve bu sorun yaratacak birşeyse, ADD'ye mod yaptırmalı mıyım?
2. İkinci el, temiz bir Marshall VS232 buldum.
a) Amfinin switch pedalı kayıp. PEDL00016 olarak geçiyor kodu. Nereden bulabilirim? Türkiye'de Marshall ürünlerini kim(ler) satıyor?
b) Bu foot-switch'ten bulamazsam, herhangi bir dual foot-switch işimi görür mü? Mesela: Behringer AB200; Marshall PEDL90010 ya da PEDL90005... Ucuz ve sağlıklı alternatif ne olur?
c) Foot-switch'siz haliyle amfiye ne kadar ödemeliyim? Yenisi üretilmeyen, ortalıkta 2. eli de pek bulunmayan bir amfi olduğu için karar veremedim.
d) Amfinin 2x12" hoparlörü var. Bunlar 30'ar watt'lık. Forumda kimi yazılar okudum; apartmanda kullanıyormuş benzer bir amfiyi(VS230) sonuna kadar açıyormuş, kimse şikayet etmiyormuş... Normalde 2x30=60 watt, evi uçurması lazım, değil mi? Sesi kökleyince aynı odada durulamayacak kadar güçlü olması gerekmez mi? Bulduğum bu 2. el amfiden nasıl bir performans beklemeliyim güç olarak?
e) Apartman örneğini veren arkadaş, sesi açtıkça ses kalitesinin düştüğünden de sözetmiş. Drive'lı amfilerde bunun tam tersi olması gerekmiyor mu? Bu anlamda nasıl bir performans beklemeliyim?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...