Selamlar, Peavey 6505 mini head, Tc Flashback 2, Tc Dreamscape ve Sterling MAJ270X/Rg752ahm ile üzmeyecek bir JP tonu alabilir miyim? cabin konusunda hiç bir bilgim yok bu arada önerirseniz sevinirim. Teşekkürler
Öncelikle çok teşekkürler, hiç gerek yok zaten mesa benim bütçemi çok aşıyor. Sanırım bir ts9 ve eq pedalı da düşünebilirim.Zaten kabin hakkında bir fikrim yoktu, size güvenip v30 bakacağım, teşekkürler tekrardan 🙂"Petrucci tonu" olarak sanirim Mesa mark iic+ akla gelir önce, ki 6505ten biraz farkli bir gain yapisina sahiptir. Yaklaşmak icin eq kullanılabilir, tube screamer kılıklı bir boost ile low end kontrol altina alinir, eq ile midler ve presence taraflarında ince ayar yapılabilir. Hoparlör olarak kesinlikle v30 derim.
Bu arada elimde 6505mh ve mesa mark iii mevcut, gündüzden bir karşılaştırma yapıp ne kadar yakin oluyor deneyip bir video atabilirim. Evet tam bir işsizim.
Alternatif ne önerirsiniz dreamscape yerine?Petrucci tonu bassli manyetikler, Mark serisi mesa amfi ve recto kabin ana unsurlari uzerine kurulu. Mesa amfide hi gain kanalda basslar sifirlanir ve slide eq ile bas eklersin. Hatta slide eq V seklindedir.
Dreamscape, Petrucci adina uretilmis ama dunya uzerinde olmamasi gereken, hicbir ise yaramayan bir modulasyon pedali. Sponsorluk unsuru harici John Petrucci'nin de kullanmayacagi yegane alet.
Bence kesinlike böyle bir karşılaştırmaya gerek var =) lütfen müsait olunca videoyu ekleyin.Bu arada elimde 6505mh ve mesa mark iii mevcut, gündüzden bir karşılaştırma yapıp ne kadar yakin oluyor deneyip bir video atabilirim. Evet tam bir işsizim.
teoride Rectifier kullandigi soundlara yaklasilabilir aslinda Peavey ile. iki devre de SLO’dan asirma. hatta bu baglamda Peavey’den $129 daha pahali PRS MT15 de teoride Recto sularina gelebilir. hangi Petrucci tonu sorulmasi gerekiyor bence, Steve’s Special ve Mark IIC+/TriAxis/Quad Preamp kombolu erken donem bol midli ve dinamik tonlarla son donemki tonlari arasinda ciddi fark var. ya da hakeza bir Train of Thought tonu bambaska.Petrucci tonu bassli manyetikler, Mark serisi mesa amfi ve recto kabin ana unsurlari uzerine kurulu. Mesa amfide hi gain kanalda basslar sifirlanir ve slide eq ile bas eklersin. Hatta slide eq V seklindedir.
Dreamscape, Petrucci adina uretilmis ama dunya uzerinde olmamasi gereken, hicbir ise yaramayan bir modulasyon pedali. Sponsorluk unsuru harici John Petrucci'nin de kullanmayacagi yegane alet.
guzel olurdu hocam.Bu arada elimde 6505mh ve mesa mark iii mevcut, gündüzden bir karşılaştırma yapıp ne kadar yakin oluyor deneyip bir video atabilirim. Evet tam bir işsizim.
Distance Over Time lead ve cleanleri, Awake ritim tonu istiyorum.teoride Rectifier kullandigi soundlara yaklasilabilir aslinda Peavey ile. iki devre de SLO’dan asirma. hatta bu baglamda Peavey’den $129 daha pahali PRS MT15 de teoride Recto sularina gelebilir. hangi Petrucci tonu sorulmasi gerekiyor bence, Steve’s Special ve Mark IIC+/TriAxis/Quad Preamp kombolu erken donem bol midli ve dinamik tonlarla son donemki tonlari arasinda ciddi fark var. ya da hakeza bir Train of Thought tonu bambaska.
MT15 guzel amfi. Metalciyim ama param az diyenin ilk almasi gerken amfi.teoride Rectifier kullandigi soundlara yaklasilabilir aslinda Peavey ile. iki devre de SLO’dan asirma. hatta bu baglamda Peavey’den $129 daha pahali PRS MT15 de teoride Recto sularina gelebilir. hangi Petrucci tonu sorulmasi gerekiyor bence, Steve’s Special ve Mark IIC+/TriAxis/Quad Preamp kombolu erken donem bol midli ve dinamik tonlarla son donemki tonlari arasinda ciddi fark var. ya da hakeza bir Train of Thought tonu bambaska.
Mark V’i kisa bir sure kullandi aslinda, 2009-2013 arasi. 2014’te de TriAxis/2:90’a gecti JP-2C cikana kadar. hatta o donemde kliniklerinde falan da IIC+ kullandi.MT15 guzel amfi. Metalciyim ama param az diyenin ilk almasi gerken amfi.
Album icin insanlar cok fazla amfi ile kaydetme imkanina sahip. O anki istegi, produktorun dayatmasi, Mesa'nin reklam acisindan Rectoyu sahlandirmak istemesi veya John abimizin ya bende boyle bi amfi de vardi, bi de bununla kaydetsek mi demesi bile soz konusu olabilir.
Ama son raddede DT turunda hangi amfiyi kullaniyorsa, guncel soundu odur. Modifiye edilmis Mark V kullanmakta. Keza kim bulmus time correct Mark 2C+'i biz de bulalim 🙂
lead sikinti degil ya Petrucci’nin tonunun eskisi gibi karakteristligi kalmadi zaten. Peavey bakacagima MT15 bakardim ben. gozum kaldi o amfide.Distance Over Time lead ve cleanleri, Awake ritim tonu istiyorum.
yok hayır katana kullanıyorum zaten (daha tam alışamadım), fakat doğal tonlara sahip bir amfi alıp pedal dizme hayalim hep vardı, ama peavey ve mt15 e baktım, sanırım mt15 daha çok hoşuma gitti, bu arada gerçekten çok şık bir amfiymişlead sikinti degil ya Petrucci’nin tonunun eskisi gibi karakteristligi kalmadi zaten. Peavey bakacagima MT15 bakardim ben. gozum kaldi o amfide.
Katana dusunuyordun sen diye hatirliyorum yalniz.
evde Katana da cok tatmin edici olur bence.yok hayır katana kullanıyorum zaten (daha tam alışamadım), fakat doğal tonlara sahip bir amfi alıp pedal dizme hayalim hep vardı, ama peavey ve mt15 e baktım, sanırım mt15 daha çok hoşuma gitti, bu arada gerçekten çok şık bir amfiymiş
yok, çok başarılı bir amfi ve fiyatının belki de en iyisi... ama işte aradığım o kıvılcımı o naturelliği veremiyor yeri geldiğinde.evde Katana da cok tatmin edici olur bence.
evet harbi guzel. MT100 yapiliyor su an.
Gayet mümkün tabi, bu arada videoda 7 tellimi çalıyorum, Lie riffi yine B.sey bu arada siz Lie riffini 6 telde calinca fark ettim; Am I Evil’in 7 telli hali resmen. Petrucci’nin de 7 telli riffleri 6 tellide olusturup 7’ye aktardigini dusunursek muhtemelen oradan etkilenmistir. :’D