Petrucci Tonu

Selamlar, Peavey 6505 mini head, Tc Flashback 2, Tc Dreamscape ve Sterling MAJ270X/Rg752ahm ile üzmeyecek bir JP tonu alabilir miyim? cabin konusunda hiç bir bilgim yok bu arada önerirseniz sevinirim. Teşekkürler

"Petrucci tonu" olarak sanirim Mesa mark iic+ akla gelir önce, ki 6505ten biraz farkli bir gain yapisina sahiptir. Yaklaşmak icin eq kullanılabilir, tube screamer kılıklı bir boost ile low end kontrol altina alinir, eq ile midler ve presence taraflarında ince ayar yapılabilir. Hoparlör olarak kesinlikle v30 derim.

Bu arada elimde 6505mh ve mesa mark iii mevcut, gündüzden bir karşılaştırma yapıp ne kadar yakin oluyor deneyip bir video atabilirim. Evet tam bir işsizim.

"Petrucci tonu" olarak sanirim Mesa mark iic+ akla gelir önce, ki 6505ten biraz farkli bir gain yapisina sahiptir. Yaklaşmak icin eq kullanılabilir, tube screamer kılıklı bir boost ile low end kontrol altina alinir, eq ile midler ve presence taraflarında ince ayar yapılabilir. Hoparlör olarak kesinlikle v30 derim.

Bu arada elimde 6505mh ve mesa mark iii mevcut, gündüzden bir karşılaştırma yapıp ne kadar yakin oluyor deneyip bir video atabilirim. Evet tam bir işsizim.
Öncelikle çok teşekkürler, hiç gerek yok zaten mesa benim bütçemi çok aşıyor. Sanırım bir ts9 ve eq pedalı da düşünebilirim.Zaten kabin hakkında bir fikrim yoktu, size güvenip v30 bakacağım, teşekkürler tekrardan 🙂

Petrucci tonu bassli manyetikler, Mark serisi mesa amfi ve recto kabin ana unsurlari uzerine kurulu. Mesa amfide hi gain kanalda basslar sifirlanir ve slide eq ile bas eklersin. Hatta slide eq V seklindedir.

Dreamscape, Petrucci adina uretilmis ama dunya uzerinde olmamasi gereken, hicbir ise yaramayan bir modulasyon pedali. Sponsorluk unsuru harici John Petrucci'nin de kullanmayacagi yegane alet.

Petrucci tonu bassli manyetikler, Mark serisi mesa amfi ve recto kabin ana unsurlari uzerine kurulu. Mesa amfide hi gain kanalda basslar sifirlanir ve slide eq ile bas eklersin. Hatta slide eq V seklindedir.

Dreamscape, Petrucci adina uretilmis ama dunya uzerinde olmamasi gereken, hicbir ise yaramayan bir modulasyon pedali. Sponsorluk unsuru harici John Petrucci'nin de kullanmayacagi yegane alet.
Alternatif ne önerirsiniz dreamscape yerine?

teoride Rectifier kullandigi soundlara yaklasilabilir aslinda Peavey ile. iki devre de SLO’dan asirma. hatta bu baglamda Peavey’den $129 daha pahali PRS MT15 de teoride Recto sularina gelebilir. hangi Petrucci tonu sorulmasi gerekiyor bence, Steve’s Special ve Mark IIC+/TriAxis/Quad Preamp kombolu erken donem bol midli ve dinamik tonlarla son donemki tonlari arasinda ciddi fark var. ya da hakeza bir Train of Thought tonu bambaska.

teoride Rectifier kullandigi soundlara yaklasilabilir aslinda Peavey ile. iki devre de SLO’dan asirma. hatta bu baglamda Peavey’den $129 daha pahali PRS MT15 de teoride Recto sularina gelebilir. hangi Petrucci tonu sorulmasi gerekiyor bence, Steve’s Special ve Mark IIC+/TriAxis/Quad Preamp kombolu erken donem bol midli ve dinamik tonlarla son donemki tonlari arasinda ciddi fark var. ya da hakeza bir Train of Thought tonu bambaska.
Distance Over Time lead ve cleanleri, Awake ritim tonu istiyorum.

MT15 guzel amfi. Metalciyim ama param az diyenin ilk almasi gerken amfi.

Album icin insanlar cok fazla amfi ile kaydetme imkanina sahip. O anki istegi, produktorun dayatmasi, Mesa'nin reklam acisindan Rectoyu sahlandirmak istemesi veya John abimizin ya bende boyle bi amfi de vardi, bi de bununla kaydetsek mi demesi bile soz konusu olabilir.

Ama son raddede DT turunda hangi amfiyi kullaniyorsa, guncel soundu odur. Modifiye edilmis Mark V kullanmakta. Keza kim bulmus time correct Mark 2C+'i biz de bulalim 🙂

Son düzenleme:
MT15 guzel amfi. Metalciyim ama param az diyenin ilk almasi gerken amfi.

Album icin insanlar cok fazla amfi ile kaydetme imkanina sahip. O anki istegi, produktorun dayatmasi, Mesa'nin reklam acisindan Rectoyu sahlandirmak istemesi veya John abimizin ya bende boyle bi amfi de vardi, bi de bununla kaydetsek mi demesi bile soz konusu olabilir.

Ama son raddede DT turunda hangi amfiyi kullaniyorsa, guncel soundu odur. Modifiye edilmis Mark V kullanmakta. Keza kim bulmus time correct Mark 2C+'i biz de bulalim 🙂
Mark V’i kisa bir sure kullandi aslinda, 2009-2013 arasi. 2014’te de TriAxis/2:90’a gecti JP-2C cikana kadar. hatta o donemde kliniklerinde falan da IIC+ kullandi.

reklam acisindan Recto kullanmasi belki Road King icin dogru olabilir ama 90’larda Dual Recto cok populerdi zaten. Awake albumuyle Mark-Recto kombosunu kullanmaya baslayip Falling into Infinity turunda Mark IV ve IIC+ ile birlikte Racktifier’leri ücer beser dizdi yani adam. SFAM turunda da Ractifier’i goruyoruz ha ne icin kullanmistir orasi mechul cunku albumde sadece Mark serisi var diye biliyorum ben. hakeza 6DOIT’te de Mark-Recto karisik. ToT ve Octavarium Road King ama ayni donemde cikan solo albumu mesela IIC+’la kaydedilmis. kisacasi dedigin gibi, adam taassuklarinin keyfine gore hareket etmekte. benim o kadar ekipmanim olsa ben de oyle olurdum. Petrucci biraz da oynak bir adam zaten. studyo turu cekiyorlar, dizmis adam kule gibi üc tane IIC+’i ve hepsi farkli tinliyor bunlarin diyor; sonra Mark V’e gelip bunun IIC+ modu hepsini dövdü valla ben de sasirdim diyor. en iyi manyetik Illuminator diyor aradan iki sene geciyor Sonic Ecstasy’yi cikarip en iyisi bu diyor. bir anda cikip 1x12 kabin kullanmaya falan basliyor. daha tonla boyle seyleri var iste bunlar hep reklam. o yuzden dedigin gibi reis, cok da saapmamak lazim.

lead sikinti degil ya Petrucci’nin tonunun eskisi gibi karakteristligi kalmadi zaten. Peavey bakacagima MT15 bakardim ben. gozum kaldi o amfide.

Katana dusunuyordun sen diye hatirliyorum yalniz.
yok hayır katana kullanıyorum zaten (daha tam alışamadım), fakat doğal tonlara sahip bir amfi alıp pedal dizme hayalim hep vardı, ama peavey ve mt15 e baktım, sanırım mt15 daha çok hoşuma gitti, bu arada gerçekten çok şık bir amfiymiş

Elinize sağlık, çok keyifli bir video olmuş gerçekten, sanırım ts, eq ve chorus ile halledilebiliyor, zaten amacım petrucci tonuna yaklaşmaktı. Gönül ister ki petrucci tonunu birebir kopyalayayım fakat böbreğimi seviyorum 😀 Şaka bir yana şu an mt15 veya peavey, hoparlör @levantin önerisi v30, ts9, boss eq, chorus ve delay (önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler) ile petrucci tonuna yaklaşabilirim, tekrardan çok teşekkür ederim herkese.

Geri