Plugin'i DI Box'ın Önüne Koymak

Çok fantastik bir soru soracağım ancak son zamanlarda epey kafamı kurcalıyor. Amfinin kabin çıkışını Two Notes gibi bir ekipmana taktıktan sonra ses kartına amfi + kabin simülasyonu olarak gidiyor ve lamba, trafo sıkışmasını koruyarak gerçek kabin mikrofonlama derdinden kurtarabiliyor. Zincirdeki tek dijital halka kabin ve mikrofon simülasyonu oluyor. Referans monitör veya kulaklık ile şu âna kadar kayıtta gayet işimi gören bir yaklaşım oldu bu fakat ya ses kartına gönderdiğim bu sinyalin önüne bir pedal plugin'i koymak istersem? Çünkü doğrudan DAW'a ilk plugin olarak koyacağım pedal plugin'i zincirde amfinin FX Return'üne girilmiş bir pedal gibi davranacak ve fuzz tarzı pedallarda tuhaf bir duyum yaratıyor bu.

Sanırım UAD Apollo gibi ses kartları ses kartına giren sinyalin önüne plugin koyabiliyormuş, tam emin değilim. Bu kadar güçlü DSP çalıştırmayan ses kartlarında bunu yapmanın yolunu bilen var mı? Herhangi bir blend etmeye yarayan plugin ile vs... Fiziksel pedal da koyabilirim amfinin önüne pekâlâ ancak orijinalini bulmanın özellikle Türkiye'de hayli zor olduğu Green Russian Muff gibi pedallar için soruyorum 🙂

Düzenleme: Teknik olarak çalışabilecek, gereksiz teferruatlı bir şey aklıma geliyor ama.. Gitarı önce ses kartına girip, plugin'i açmak; Line Out'tan çıkıp amfiye ve DI Box'a girmek ve ardından ses kartının ikinci input'una da bu sinyali girmek. Ama ne kadar çalışır bilmiyorum, DAW'da iki kanal açmak gerekebilir.

Son düzenleme:

Çok fantastik bir soru soracağım ancak son zamanlarda epey kafamı kurcalıyor. Amfinin kabin çıkışını Two Notes gibi bir ekipmana taktıktan sonra ses kartına amfi + kabin simülasyonu olarak gidiyor ve lamba, trafo sıkışmasını koruyarak gerçek kabin mikrofonlama derdinden kurtarabiliyor. Zincirdeki tek dijital halka kabin ve mikrofon simülasyonu oluyor. Referans monitör veya kulaklık ile şu âna kadar kayıtta gayet işimi gören bir yaklaşım oldu bu fakat ya ses kartına gönderdiğim bu sinyalin önüne bir pedal plugin'i koymak istersem? Çünkü doğrudan DAW'a ilk plugin olarak koyacağım pedal plugin'i zincirde amfinin FX Return'üne girilmiş bir pedal gibi davranacak ve fuzz gibi pedallarda tuhaf bir duyum yaratıyor bu.

Sanırım UAD Apollo gibi ses kartları ses kartına giren sinyalin önüne plugin koyabiliyormuş, tam emin değilim. Bu kadar güçlü DSP çalıştırmayan ses kartlarında bunu yapmanın yolunu bilen var mı? Herhangi bir blend etmeye yarayan plugin ile vs... Fiziksel pedal da koyabilirim amfinin önüne pekâlâ ancak orijinalini bulmanın özellikle Türkiye'de hayli zor olduğu Green Russian Muff gibi pedallar için soruyorum 🙂

Düzenleme: Teknik olarak çalışabilecek, gereksiz teferruatlı bir şey aklıma geliyor ama.. Gitarı önce ses kartına girip, plugin'i açmak; Line Out'tan çıkıp amfiye ve DI Box'a girmek ve ardından ses kartının ikinci input'una da bu sinyali girmek. Ama ne kadar çalışır bilmiyorum, DAW'da iki kanal açmak gerekebilir.
Cevabını kendiniz yazmışsınız zaten

Çok fantastik bir soru soracağım ancak son zamanlarda epey kafamı kurcalıyor. Amfinin kabin çıkışını Two Notes gibi bir ekipmana taktıktan sonra ses kartına amfi + kabin simülasyonu olarak gidiyor ve lamba, trafo sıkışmasını koruyarak gerçek kabin mikrofonlama derdinden kurtarabiliyor. Zincirdeki tek dijital halka kabin ve mikrofon simülasyonu oluyor. Referans monitör veya kulaklık ile şu âna kadar kayıtta gayet işimi gören bir yaklaşım oldu bu fakat ya ses kartına gönderdiğim bu sinyalin önüne bir pedal plugin'i koymak istersem? Çünkü doğrudan DAW'a ilk plugin olarak koyacağım pedal plugin'i zincirde amfinin FX Return'üne girilmiş bir pedal gibi davranacak ve fuzz gibi pedallarda tuhaf bir duyum yaratıyor bu.

Ayrıca buna gerek yok ki diyelim siz kendi bağlantınızı reaprda açtınız kayıt kanalının önüne plugini ekliceksiniz hepsi bu

Ayrıca buna gerek yok ki diyelim siz kendi bağlantınızı reaprda açtınız kayıt kanalının önüne plugini ekliceksiniz hepsi bu
Reaper kullanmıyorum Logic Pro kullanıyorum. Doğrudan amfiden DI Box'a gelen kanalın önüne plugin ekleyince pedal sinyal zincirinin sonundan başlıyor dostum. Poweramp distortion gibi davranır öyle, işimi görecek bir şey değil. Halihazırda işlenmiş sound'u yeniden işlemek o. UAD Apollo'nun yaptığını başka kartlarda nasıl yapabiliriz üstüne beyin fırtınası yapmak amacıyla açtım konuyu..

Çok fonksiyonlu, kaliteli bir ReAmp al. Genel kullanım amacından farklı olarak, deneysel davranıp, sinyal zincirinin farklı yerlerinde yerleştirip farklı görevler verebilirsin.

Ama sen normal bir reamp yapmayacağın için sana önce Radial engineering'in sitesine girip reamp'lerine bakmanı öneririm. Orada, sinyal bölme ve işleyip tekrar anında zincire alma ile ilgili güzel şemalar var. Fikir verir. Kafana uyan bir modeli veya burada bulabileceğin bir muadilini alırsın. (Her reamp'de aynı çeşitlilik olmadığı için diyorum bunu).

Umarım aradığın şifa budur.

Screenshot_20260721_080245_Chrome.webp

@ecc83kt77
Kurduğunuz mantık doğru. Gitar ses kartı inputuna girecek ve DAW içinde pedallanacak. Çıkan sinyal DAW a dahil olmadan line çıkışlardan birine gönderilecek ve amfi imput una girecek. Torpedo dan çıkan out, ses kartınızdaki bir line input kanalında girip DAW daki projeye eklenecek.

Dikkat edilmesi gereken şey, Amfi inputunda dönecek olan line sinyalin seviyesini doğru ayarlamak.

Çok fonksiyonlu, kaliteli bir ReAmp al. Genel kullanım amacından farklı olarak, deneysel davranıp, sinyal zincirinin farklı yerlerinde yerleştirip farklı görevler verebilirsin.

Ama sen normal bir reamp yapmayacağın için sana önce Radial engineering'in sitesine girip reamp'lerine bakmanı öneririm. Orada, sinyal bölme ve işleyip tekrar anında zincire alma ile ilgili güzel şemalar var. Fikir verir. Kafana uyan bir modeli veya burada bulabileceğin bir muadilini alırsın. (Her reamp'de aynı çeşitlilik olmadığı için diyorum bunu).

Umarım aradığın şifa budur.

184539 eklentisini görüntüle
İhtiyacım olan bu gibi duruyor. Arkadaşın dediği gibi benim aklıma gelen yöntemde line seviyesini ayarlamaya çalışmak gibi bir hamallık olacak. Zaten eninde sonunda bir reamp box'a ihtiyacım olacaktı. Pamuk eller cebe diyeyim kendim için 🙂 Teşekkür ederim🙏

Edit: Fanteziye gerek yok arkadaşlar basit DI Box zincirde yer kaplarken bir de reamp box işine şimdi bulaşmayayım dedim. Tonex One alıp, ondaki capture'larımı drive pedalı olarak kullanacağım amfinin önünde.

Geri