Selam arkadaşlar...acil olarak bir konuda yardımınızı rica ediyorum ve şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum... Sorunum şu Pazar günü basitde olsa bir konsere çıkacağım. playlistimizde Sepultura,Metallica, Slayer, Death gibi farklı tarzdaki gruplar var ama ton olayı çokda fazla önemli değil benim için(tabiki kastım bu grupların tonuna uygun olması önemli değil yoksa gitarın tonu tabiki önemli🙂. 2 gün öncesine kadar Marshall Avt-100 ile süper mutluydum ancak sebebini bilmediğim bir olaydan dolayı amfinin overdrive 1 ve overdrive 2 kanallarının sesleri çok bozuk gelmeye başladı. Pazar çıkacağım için tamir yada yeni amfi seçeneklerim yok bende zamanında aldığım Pod Xtlive i kullanmaya karar verdim. Daha 2 -3 kere kullanmışlığım var oda tonlarına bakmak için kulaklıkla yani tam anlamıyla kör cahilim bu alette. Amfinin hoporlörlerinde sorun olmadığı için fx returnden bağlayarak preamp gibi kullanmayı denedim ..ki bunuda Jeff Loomis açıklamıştı (sağolsun çok da güzel bir ton yollamış kullanmam için ...harika🙂Tek sorunum şu Bu tarz bağlantıda anfi üzerinde sadece fx düğmesi ile master volume düğmesi çalışıyor...sırayla yazarsam:
1) Amfi üzerindeki Master volüme ile fx düğmelerinin düzeyleri sizce ne kadar olmalı.
2) Line out mu yoksa amp mı seçili olmalı podun arkasındaki küçük düğmede?
3) Podun kendi ayarlarından hangisi seçili olmalı preampcombo poweramp combo vs yada sadece direct studiomu olacak.
4)Podun sesini kendi üzerinden mi açmalıyım yoksa anfinin master yada fx indenmi.
5) Amfiyi bu şekilde kullanırken mikrofonlayayımmı yoksa direk line outtan sistememi gireyim(buradaki line out amfideki line out pod daki değil)
6)Sabrınıza sığınarak son sorum bunların hepsini bir tarafa bırakıp poddan direk sistememi gireyim.
Teşekkürler ve saygılar. Sevgi, saygı , müzik...