Pod xt & xt live

DreamofStyks demiş ki:
Arkadaşlar pod-xt live seslerini merak ediyorum yaptığınız ufak veya büyük kayıtları koyabilmeniz mümkün mü acaba bi türlü dinlemek nasip olmadı meraktan ölcem =)

İmzamdaki kaydı Pod Xt kullanarak yaptım.Yani Pod Xt 'nin sınırları bu değil,yanlış anlama.Sadece aklında bir fikir oluşsun diye.

Sadece ev mi yoksa konser/bar falan da varmı?

Aslına bakarsan podxlive'ı mixer olan bir yerde çalarken direk sisteme girip kullanabilirsin.
Ev ortamı için kulaklıkla çalışabilir yada pc ,müzik seti vs. gibi yerlere bağlayıp tatmin edici ses alırısn.

Gürültü problemin varsa zatan ev için o ampliye yönelme derim.

ev icin ya .evde kullanicam yani.anolog ses olayi beni bitiriyo abi avt 100 ler lambali bide..ama iste anologa cok yakin tonlari oldugunu biliyorum xt live in ama sert distortion tonlari tatmin eder mi ?death tonlari yakalayabilirmiyim.ayric metal pack i olanlar nasil memnunlar mi yeni anfi modellemelerinden .

Metal Pack güzel ama sırf sert tonlu amfiler yok .
standart triple rectifier modeli ile de çok sert tonlar alınabiliyor sonuçta.
Ama bazı butik amfilerin modellemesini yapmışlar o fena değil bogner ecstacy ,diesel falan.

Sert onlar için stomp ta ilave edersen gitarın da humbuckerlı çıkışları yeterince yüksek bir gitarsa sert ton alamaman imkansız. (Mt2 yada rat ekleyebilirsin mesela)

fender rad 25w amfim var ama hiç bi zaman onun gibi clean alamadım hatta şimdiye kadar hiç tatmin olmadım pod un clean tonlarından.ve cok gücsüz fendere direk girince harika güçlü distoritonda ve clean da ama podda g..mu yırtıyorum calarken aynı sertlikte fenderde calsam speaker patlar anlamadım.

birde bunu tüm pod xt livelarda denedim benimki arızalı degil bunuda bil dostum bence avt100 al.

anfi gibi olmuycaa kesin sonucta podun ama forumu okudum .bi arkadas birz abartip dijitalin anlogu gectigi an gibilerinden bisi yazmis.aslinda ev icin dusundugum icin avt 100 diorum nekadr ses sonlayamssakta.yani bi canli calma gibi durumum olsa zaten direk xt live .ama bide tasinabilirlik guzel sey ne kadar canli calmasamda.karasizim.belki sansamp classic ama o olaya girince de para kalmiycak😉

notrdame demiş ki:
fender rad 25w amfim var ama hiç bi zaman onun gibi clean alamadım hatta şimdiye kadar hiç tatmin olmadım pod un clean tonlarından.ve cok gücsüz fendere direk girince harika güçlü distoritonda ve clean da ama podda g..mu yırtıyorum calarken aynı sertlikte fenderde calsam speaker patlar anlamadım.

birde bunu tüm pod xt livelarda denedim benimki arızalı degil bunuda bil dostum bence avt100 al.

bence ya senin gitarında problem var yada sen becerememişsin.ben stratımla cok güzel cleanler almıstım.jazz clean amfisi güzel.equ ile oyna biraz

avt100 alırsan en büyük hatayı yaparsın olypsseus.eşşek akdar amfiyi evde ne yapacan.nasıl acacan sesi.sesi yeterli acamayınca istediğin tonu alamayacağını biliyormusun.pod un daha geniş yelpazeye sahip olduğu aşikar.tek afi baska bir co kamfi baska.avt nin verdiği sesi vermemesi mümkün değil pod un.ev için 100 wattlık amfi almak cok mantıksız.mustakil ev değilse tabi.birde su dijital analog olayını geçelim.buraya kayıt koysam kacınız anlayacaksınız full analog setup mı yoksa processor mu olduğunu.bence processor cok pratik.alım satımı kolay tasıması kolay.sana sundukları tek amfiden daha fazla.kendine uygun processoru bul ve al derim ben.cok profesyonel değilsen pod xt live sana fazla bile gelecektir emin ol.

Pod gibi cihazları şöyle düşün pedal-efekt-preamp-power amp-kabin den sonra önüne mikrofon koyup bunuda herhangi bir sistemle dinliyorsun.

Amfi varken ise direk amfi hoparlörünün önündesin tabii ki bir fark olacak. Amfinin önüne mikrofon koyup kayıt yaparsan poda daha yakın bir sonuç alırsın.
Bunun ötesi tamamı ile ayarlarınla alakalı. Ayarları doğru yaparsan istediğin sonucu alırsın.

pod xt live guzel bi alet evt ve analoga yakin olmasi gt8 yerine tercih etmem zaten efekt cesitliligi aramiyrum.pod xt live in efektleri benim icin yeterli.tasinmsi ve icinde bi dunya anfi modellemesi olmasi cok guzel.kendin ton yazabilmen de cok guzel.iste dedgim gibi dusuncem hani su sesin dinamigi olayi .prossorlerin sesin dinamigini oldurdugunu biliyorum.ki sansamp klasikle+
bulldog dist ve pod xt yi de denedim .ama iste orda dedim ki analog set super bi ton vardi.ama belki podun tonuyla alkali olabilir .veya analog setin cok iyi ayarlanmasiyla. bunun olmasi normal ama pod la ilgili bol distr bi kayidi olan varsa bana yardim edebilirmi?cok saolun arkadslar yardimlar icin

eh keşke imkan olsa kral bir lambalı ampli alıp takılabilsek ama düşününce para ,yer,yüksek ses ve taşınabilirlik gibi problemler çıkıyor.

Podun görevide işte o tona "uzaktan " yaklaşabilmek.
Bir çok lambalı ampliyide yer yalnız pod onu da belirteyim.

Yakında gelecek podxt live+40w(15w rms) ampliyle komşu sorunsallarını aşmak adına ucuz yollu hi-fi kulaklık almayı düşünüyorum. Tık bunun gibi bir kulaklık kullanan veya başka güzellikler tavsiye edebilecek birileri varsa sevinirim.
Bütçe yaklaşık o aralarda.

Geri