Pod xt & xt live

arkadaşlar bende pod 2.0 var.aleti yeni aldım gt-8 imi satıp.şimdi midi kablo ve usb dönüştürücü ile bunu line 6 edit e tanıtamadım ton atayamıyorum.ne yapmalıyım sizce???

arkadaşlar bende pod 2.0 var.aleti yeni aldım gt-8 imi satıp.şimdi midi kablo ve usb dönüştürücü ile bunu line 6 edit e tanıtamadım ton atayamıyorum.ne yapmalıyım sizce???

srv de 725$ a sıfır satıyorlar.ikinci eller de 500 600$ arası değişiyor.benimkinin içinde ekstra classic pack yüklüydü bu da 50$ demek oluyor.ama ben yurtdısından aldığım için biraz ucuza v erdim toplamda 550$ a sattım.dönüştürücü dahil(20$ a almıstım)

arkadaşlar pod xt nin orjinal adaptorunu nerden bulabilirim.eğer istanbulda satılıyorsa bir arkadaş benim için sorabilirmi.

yada ikinci secenek olarak elinde orjinal pod xt adaptoru olan bir arkadaş varsa bana adaptorun resmini ve üstünde yazanların resmini yollayabilirmi.

foto makinası bulamadım elle yazim şöyle 🙂 şamata olsun diye out ile ini degil hepsini yazıyorum....

LİNE6

partno:11-32-0003

AC/AC ADAPTOR

Model : MWA48-09020000E

INPUT : 230v AC 50hz/Out Put :9v AC 2000mA

its GS CE

ev resmi var 😀 iki tane iç içe kare var 😀 pedal resmi sonra derece resmi 115C

for I.T.E use only MADE IN TAIWAN

hayrını gör abi 😀😀😀

volume pedalı yukarda durduğunda az da olsa ses geliyor(hatta bi patchde baya fazla),bunun olmaması lazım sanırım yani en yukarı aldığımda hiçbi ses duymamam lazım,bir çözüm bilen varmı?

abi tonları yazarken max ve min nokta secebiliyorsun diye hatırlıyorum ben.alet su an elimde yok sattım ama hatırladığım kadarıyla böyle bir özellik var.kurcala biraz 🙂 sorunyok pedalda kıllanma

bir de şçyle bir şey yasadım.ilk bana geldiğinde pedal hiç bir şekilde volume u sıfırlamıyordu.1 hafta anlamadım.ama sonradan caktım köfteyi 🙂 volume pedalının altında plastik bir şerit var.ondan iki tane koymuslar benim alete.belki tüm pod xt live lara böyle koyuyorlar bilmiyorum ama o plastiğin ilk katını cektim cıktı ve artık volume pedalım 0 pozisyonuna gelebiliyordu.çok mutlu olmustum 😛

bir sorum olacak..
bilindigi üzere amerika ıckıslı podlar 110 volt ile avrupalar ise 220 volt ile calısıyorlar..

soracagım soru şu amerikada pod ile avrupadaki pod'un aletler ikiside aynı ancak adaptori mi farklı?
yoksa genel güç kaynagı olarak aletin kendisi de farklılık gosteriyomu avrupadakiyle amerikadaki?

yani amerikadan gelen bir pod xt live'a avrupadan bir orjinal adaptor getirip buranın 220 volt elektrigine uygun calıstıraiblr miyiz?

notrdame demiş ki:
pod cular artmaya başladı boss un havası iniyor yavaştan...

Bu şekilde bir kıyaslamaya girmen açıkçası üzdü beni biraz..Bir müzisyenim kanımca diğer bir müzisyenin ekipmanlarıyla "gördün mü söndü abi ahaha" gibi bir tavırla yaklaşmasını doğru bulmuyorum.

Uzun zamandır söylüyorum hala da söylicem sanırım iki aletin kulvarları çok farklı, çünki böyle bir kıyaslama Steve Vai tonumu Satriani tonu mu daha güzel gibi birşey demek oluyor.

Tabi ki POD'çu arkadaşların çoğunlukta olmasıda doğrudur çünki insanları çeken çok iyi hazırlanmış kullanışlı bir web arayüzü var buda POD kullanıcı sayısını paralel olarak arttırır tabiki de ve 100 POD alandan 80 tanesi başarılı tonlar yakalarkende Boss'unda belki bu nedenle 50 tane alıcısı olup 40 tanesi başarılı oluyor ama oranlar aynı kanımca.
Yanlış anlama sakın ama dünki eline gitarı almış tondan zerre kadar anlamayan insanların iki tane Patch ile GT8'de harikalar yaratamadığını gördüğümde üzülmüyorum hatta belkide iyi olmuş diyorum..Tabi ki evime gelene stüdyoya GT8'ini getirene yardım ediyorum ama becerileri ile paralel bir şekilde GT8'de daha iyi ton yazma konusu beni mutlu ediyor.Tıpkı 3000 dolarlık bir JEM alsanız bile Steve Vai gibi çalamcağınız gerçeği gibi.

POD'da böle yapsın demiyorum tabi Boss'unda olsa öle bi sistemi ama ben bu yönünü seviyorum kişisel olarak.

dnt_b_nlve demiş ki:
bir sorum olacak..
bilindigi üzere amerika ıckıslı podlar 110 volt ile avrupalar ise 220 volt ile calısıyorlar..

soracagım soru şu amerikada pod ile avrupadaki pod'un aletler ikiside aynı ancak adaptori mi farklı?
yoksa genel güç kaynagı olarak aletin kendisi de farklılık gosteriyomu avrupadakiyle amerikadaki?

yani amerikadan gelen bir pod xt live'a avrupadan bir orjinal adaptor getirip buranın 220 volt elektrigine uygun calıstıraiblr miyiz?

Evet çalıştırabilirsin.. Tüm podlar aynı. 9V Ac enerji ile çalışıyor.
Adaptörlerin giriş voltajı farklı ama çıkış voltajları aynı.

DreamofStyks demiş ki:
notrdame demiş ki:
pod cular artmaya başladı boss un havası iniyor yavaştan...

Bu şekilde bir kıyaslamaya girmen açıkçası üzdü beni biraz..Bir müzisyenim kanımca diğer bir müzisyenin ekipmanlarıyla "gördün mü söndü abi ahaha" gibi bir tavırla yaklaşmasını doğru bulmuyorum.

Uzun zamandır söylüyorum hala da söylicem sanırım iki aletin kulvarları çok farklı, çünki böyle bir kıyaslama Steve Vai tonumu Satriani tonu mu daha güzel gibi birşey demek oluyor.

Tabi ki POD'çu arkadaşların çoğunlukta olmasıda doğrudur çünki insanları çeken çok iyi hazırlanmış kullanışlı bir web arayüzü var buda POD kullanıcı sayısını paralel olarak arttırır tabiki de ve 100 POD alandan 80 tanesi başarılı tonlar yakalarkende Boss'unda belki bu nedenle 50 tane alıcısı olup 40 tanesi başarılı oluyor ama oranlar aynı kanımca.
Yanlış anlama sakın ama dünki eline gitarı almış tondan zerre kadar anlamayan insanların iki tane Patch ile GT8'de harikalar yaratamadığını gördüğümde üzülmüyorum hatta belkide iyi olmuş diyorum..Tabi ki evime gelene stüdyoya GT8'ini getirene yardım ediyorum ama becerileri ile paralel bir şekilde GT8'de daha iyi ton yazma konusu beni mutlu ediyor.Tıpkı 3000 dolarlık bir JEM alsanız bile Steve Vai gibi çalamcağınız gerçeği gibi.

POD'da böle yapsın demiyorum tabi Boss'unda olsa öle bi sistemi ama ben bu yönünü seviyorum kişisel olarak.

sen gt8 i satıp pod xt live almayı düşünen serkan değilmsin 😀 abi tartısmaya girilecek konu değil bunlar.yani bir sürü insan pod dan boss a boss dan pod a geçti.herkes denemek istiyor bu gibi aletleri.fanatikliğe gerek yok.paşa paşa calın işte.bak ben sattım pod u pişmanım simdi .insanoğlu aç aç 🙂

Gerçekten öyle Cavit.İnsan kadar doyumsuz bi varlık daha yoktur herhalde.Sürekli ekipman değiştirmek çok mantıklı değil ama arada bir de nasıl ekipmanımı daha güzel bi hale sokarım diye de içimden geçirmiyorum değil 🙂😀

aslında o işlerin en güzel paran olcak 2 3 set up dizip yanyana koyacaksın ve karsılastıracaksın.ama malesef bende sadece 1 setup kuracak para olduğu yada o bile olmadığı için zor oluyor bunu yapmak.ben line 6 nın yeni ürününü bekliyorum bu arada.bu sene cıkar muhtemelen 🙂

Geri