Pod xt & xt live

Pyramind,sen de uzun süredir GT 8 kullanıyorsun sanırım.Allexstone ınki gibi detaylı bir açıklama yapabilir misin özelden veya gt8 başlığında?
XT Live a karar verdim fakat kafadaki tüm prüzleri atmak istiyorum.
Saygılar..

abi türkiye satış fiyatını net bilen yokmu? birde hakikaten gt8 ve xt live kullanıcıları kafamızdaki pürüzleri acil bi şekilde (yarın alıcamda) silerse çook sevinirim(iz)

Zaz,
Tam olarak GT8 den vaz geçtim.Allexstone da bana çok yardımcı oldu sağolsun.Düşündüm de sitar efektini,hede efektini hödö efektini 5-10 kez kullanıp sıkılırım.Oyuncak gibi yani bana gereksiz geldi.(GT8 kullanıcıları yanlış anlamasın,tamamen kişisel görüşüm)
Ben daha çok tona önem veriyorum,demolardan dinlediğim kadarıyla XT Live efektleri vasat falan değil.GT8 den sonra kötü gelebilir ama şunu unutmayalım ki elimi soğuk sudan çıkarıp ılık suya sokunca ılık su bana sıcak gelir fakat bu,suyun ılık olduğu gerçeğini değiştirmez.
Ben de hep yemeklerler,suyla tuzla örnek veriyorum ama ne yapayım,uyuyor örnekler yerine 😉
Efektler sahatça sahnede kullanılabilinecek efektler.Varsın olsun gitarımdan UFO sesi çıkmasın,benim son tercihim XT Live...

Vallaha seni bilemem de whammy e çaldığım 40 parçanın birinde 1 saniyeliğine ihtiyaç duyuyorum(Kurban-lambaya püf de,sanırım whammy le yapılıyor,aynısı çıkıyor whammy ile).Orayı atlasam da olur yani 😀
Bir de wah/whammy efekt olarak değil de pedal olarak almak çok daha iyi geliyor bana.Ne kadar iyi yaparlarsa yapsınlar bence orijinali kadar iyi olamaz.XT yi aldıktan sonra Cry baby almayı düşünüyorum ekstradan.
Whammy kullanmıyorsan,sadece hevesin varsa sana garanti vereyim maksimum 2 haftada sıkılırsın.(en azından bana öyle oldu)

Yazmayı unuttum,AllexStone bir link vermişti,bir mp3 yapmışlar ,sadece XT kullanmışlar,onu bulabilirsen o da yardımcı olabilir sana.
O mp3 te sitar ve synthesizer efektleri var ve bana göre gayet güzel.

lambaya püf de şarkısında whammy kullanılmıyor slide la yapılıyor (slide aleti eil slide tekniği 🙂 ) o link nerde bulabilirmiyiz gerçi line ın sitesinden seslere baktım baya iide hala kararsızım..

zaz demiş ki:
lambaya püf de şarkısında whammy kullanılmıyor slide la yapılıyor (slide aleti eil slide tekniği 🙂 ) o link nerde bulabilirmiyiz gerçi line ın sitesinden seslere baktım baya iide hala kararsızım..
Ne bilim abi ben yav 😀
Whammye benzettim ben vallaha bilemeyecem 😀
Bak işte slidela yapılıyormuş whammye gerek kalmadı 😉

Vallaha seni bilemem de whammy e çaldığım 40 parçanın birinde 1 saniyeliğine ihtiyaç duyuyorum(Kurban-lambaya püf de,sanırım whammy le yapılıyor,aynısı çıkıyor whammy ile).Orayı atlasam da olur yani
Bir de wah/whammy efekt olarak değil de pedal olarak almak çok daha iyi geliyor bana.Ne kadar iyi yaparlarsa yapsınlar bence orijinali kadar iyi olamaz.XT yi aldıktan sonra Cry baby almayı düşünüyorum ekstradan.
Whammy kullanmıyorsan,sadece hevesin varsa sana garanti vereyim maksimum 2 haftada sıkılırsın.(en azından bana öyle oldu)

Niye böyle kısıtlamalara gitme ihtiyacı hissediyorsun anlamadım. Yani kendini rahatlatmak için söylüyormuşsun gibi geldi mesela. gt8 sahibiyim, ve inan ampli modellerindne sadece birini kullanıyorum. Çünkü benim daha önce de kullandığım karakteristik tonum o civarlarda yatıyor. Bir aleti aldın diye içindeki her şeyi kullanmak zorunda değilsin. Daha açıp bakmadığım efektler bile var. Bu XTde de, gt8de de başına gelecek. Zaten efekt kalitesi konuşulurken sitar simulator değil, bir compressor, delay, reverb gibi kritik efektlerden bahsediliyor. Varsın olsun sitar'ı da kullanmayıverirsin, zaten pek de mühim bir şey değil(ki xtde de var bildiğim kadarıyla).

Ayrıca XTlive da whammy olup olmadığını bilmiyorum, ama yok demişsiniz, orda da yine kendini rahatlatmak için "gerçeği gibi olmuyor boşver" demişsin, ama bunu o zaman bütün efektler için söyleyebilirsin. 🙂 Aletin öyle bir eksiği varsa onu kabul etmek lazım.

Ayrıca yine bir tavsiye, Processoru aldıktan sonra ekstradan efekt eklemeyi düşünüyorsan XTlive son tercihin olmalı. Çünkü bu aletin bir FX loop'u yok. Yani bu ne demek, dışarıdan bağladığın şeyi ya processorun başına ya da sonuna takabilirsin. Atıyorum, bir Wah ı compressordan sonra koyma şansın yok. Buna karşın gt8'in bir fx loopu var, yani arkasında ekstreadan bir efekt giriş çıkışı var, buraya harici bağlamak istediğin cihazlarını bağlıyorsun, ve ton dizilimini yaparken, zincirde "istediğin sıraya" yerleştirebiliyorsun. Ses onun içinden ne zaman istersen o zaman geçiyor.

Her neyse, başka efekt kullanmak istersen hayal kırıklığına uğrarsın onu demek istedim.

Yazımdan XTlive kötü gt8 iyi gib ibir anlam çıkarılmasın, ihtiyaca göre çıkarılan sonuçlar olması gerek. Muazzam sen bu aletin bazı eksiklerini farketmişsin ama nedense kendini bu konuda rahatlatmak istiyormuşsun gibi geldi. Yoksa bunların ikisi de şahane aletler, nasıl gitar çaldığınızdan haber verin siz. Geçen gün pain of salvation konseri izledim, iki gitarist de sahnede sadece XTLive kullandılar. Bu bir gt8 de olabilirdi, bir aşamadan sonra hiç farketmez.

İnce eleyip sık dokuyun, sonra başınız ağrımasın, hayal kırıklığına da uğramayın. Mesela bu iki alet arasındaki fx loop hadisesi çok önemli, kafanızı duvarlara vurabilirsiniz. Ayrıca yine benim gt8 seçmemdeki en önemli etken, efekt sırasını istediğiniz gibi kontrol edebiliyor olmanızdı. Bu profesyonel brir digital processorda mutlaka bulunması bir özellik. Zincirde kullandığınız her efekti "istediğiniz" sıraya yerleştirip nasıl bir şey olacağını anında duyup deneyebiliyorsunuz. Bunlar benim için önemliydi. Bu yüzden seçtim. Siz de önem önceliklerinizi belirleyin, kendinizi avutmaya yöneliyorsanız ihtimal o ki gelecekte pişman olursunuz, bir hayat tecrübesi olarak onu da söyleyeyim. 🙂

Detaylı bir review yazma vaktim olmuyor malesef. Kolay gelsin.

efekt sıralamasında wahı farklı farklı yerlerde kullanmak isterseniz pyramidin dediği doğru ama benim gibi wahı hep en sonda kullanıyosanız ki ben gitardan çıkanı waha ondan çıkanı da xtlivea olacak şekilde bağlıyordum hiç de başım ağrımadı...Bu arada xtlive'ın wahı da çok kaliteli...isteyene kayıt için link verebilirim...
İşin özü xtlive kullanımı kolay ve açar açmaz manyak gibi drive tonları alabileceğiniz bi alet,ayrıca bugüne kadar hiçbi zaman delayi reverbü bilmemnesinden şikayetçi olmadım,şiddetle tavsiye ederim...

Pyramind,yorumun için teşekkür ederim öncelikle.
Yazımı tekrar okudum da hakikaten kendimi avutma havası var yazımda,pek gerçek sayılmaz da değil 😉
Kısıtlama olayına gitmemden kastettiğin her şarkıda whammy falan kullanmamam mı tam anlayamadım orayı? Açıkçası ihtiyaç duymuyorum whammye,gerçeği gibi olmama olayını da duydum sadece,emin değilim,biraz atıp tutmak gibi oldu o yüzden kusura bakmayın 😳
Diğer kullandığım efektörlerde whammy ve wah kötüydü,whammy pitch shifter gibiydi.Şöyle anlatayım:
Pedala bastıkça ses yumuşakça değil de sanki slide yapar gibi dırı dırı dırı diye inceliyordu,umarım anlatabildim.
Tabi digitechle line6 i kıyaslamamak gerekiyor.
Sonuçta benim için drive lar efektlerden daha önemli ve XT de daha çok seçeneğim var,ama hepsini kullanır mıyım dersen? Tabi ki kullmam,elbette hoşuma gitmeyen tonlar çıkar yüzlerce tonun içinden ,ama hoşuma giden de çıkar.XT nin driveları daha kaliteli olduğu için tercihimi bu yana yapıyorum.
Efekt olayında iste aklıma sythseizer,sitar falan geldi sadece,amacım GT8 i kötülemek değil yanlış anlaşılmayayım.Bunları da kullanan ,hoşuna giden vardır ama sadece bana uymuyor.
Herkesin yorumları için teşekkürler,sizin fikirlerinizle hem alacağım aletlere hem kendi yazdığım yazılara 🙂D) daha obkjetif bakabiliyorum..
Saygılar..

Bir de XTlive'dan sonra üstüne daha analog pedal falan almak bana çok mantıklı gelmiyor. Öyle bir niyetiniz varsa XT "live" değil de bildiğiniz fasülye gibi olan "PODxt" alın. Boşuna çelik konstrüksyona fazla fazla pedallara para vermeyin. PODxt ile PODxt Live arasında ton farkı yok.

Arkadaşlar,bugün XT Live ı denedim,tek kelimeyle mükemmeldi...
Sahibi tam istediğim gibi tonları ayarlamıştı,ya ne diyeyim,büyülendim resmen dinlerken.Büyülenmemek elde değildi ama.Bir üstaddan dinledim gitarı,yıllarını bu üşe vermiş,gitar Tom Anderson(Hollow Drop Top sanırım),amfi Marshall MG 50(fakat endonezya yapımı) bir de Pod XT Live... Resmen büyülendim tonları duyduğumda ve üstadın çalışını duyduğumda.
O amfiyle bayağı bir çalmıştım,açıkçası kalitesiz bir amfi,tonları falan güzel değildi,ama XT Live ı bağlayınca resmen büyülendim.
Sonra üstad bana verdi gitarı "Tom Anderson çalmadım deme" dedi 😀 E tabi ne çalabilirim adamın yanında,abuk subuk bir şeyler yapmaya çalıştım,parmaklarım kaydı resmen gitarın üstünde(bu gitarın özelliği XT ile alakası yok 😀)
Daha sonra Anderson u çıkarıtıp dandik bir washburn gitar taktık,ses kalitesi değişti ama gene mükemmeldi.Üstad şaşırdı,bu dandik gitardan bile böyle ses çıkardı,helal olsun falan dedi 🙂
Tabi kendi ekipmanımla denemem gerekiyor,öss den sonra amfiyi gitarı yüklenip götüreceğim,kendi ekipmanımla deneyeceğim bir de.
Sonuç olarak bu alet beni büyüledi..
Efektleri de oldukça yeterli geldi bana.
O dandik amfiden öyle tonlar çıkmasına inanamadım.
Merak ettiğim şey mixere veya başka bir yere girdiğimizde aynı tonları yakalayabilir miyiz?

Edit:Jeff aynı anda yazmışız,görmedim yazılarını.Gruptan emin olmadığım için yazmadım ama sen de söyleyince doğruladım kendi kafamda.Pain of Salvation konserlere bile bu aletle çıkıyor.
Stomp Box olayına gelince,hakikaten mantıksız ekstradan pedal almak,stomp box simulatörü mükemmeldi aletin,ve de amp model ile stomp box simullatörü aynı anda kullanıp inanılmaz sesler elde edebiliyorsunuz.
Dün wah ı kötü falan demiştim,bir şeyi denemeden konuşmamak gerektiğini öğrendim bugün 😀 Wahı da çok kaliteliydi.

Mixer'a falan girdiğinde de aynı tonu elde edebilirsin, hatta hoparlörler iyiyse daha bile güzel çıkabilir ses.

XT live'ın mutlaka bir hafızası vardır. En azından 128 adet preset'a sahiptir.

Emin olmamakla birlikte hafıza 300 diye biliyorum.
Up down ile 32 seçenek var pedallara ayarlayabildiğin,32 seçenekte de A,B,C,D diye döst seçenek var.(Örnek: 18 A) 128 tane ton ayarlayabiliyorsun pedallara.Bu da yeterli olur sanırım 😀
Merak ettiğim bir şey var,tonu bilgisayara yükleyim bilgisayardan dinleyebiliyor muyuz? Bir de alet bilgisayara bağlıyken çalabiliyor muyuz?

Edit: Jeffle yine aynı anda yazmışız,benden önce yollamış 😀

Geri