Pod xt & xt live

Sevgili pyramind çok doğru söylemiş cihazda fx loop özelliği yok. İlla da fx loop isterim diyenler bunu gözönünde bulundurmalı bence de.

Şahsım adına soracak olursanız ben hiç fx loop kullanma ihtiyacı duymuyorum yani dışardan herhangi bir efekt pedalını haricen XT Live a bağlama ihtiyacı duymadım. XT Live içerisindekiler bana yetiyor da artıyor bile. Dünya da araştırın forumlarda falan orda da pek bunun ihtiyacını duyana rastlamazsınız. (Pod Xt live kullanıcıları için konuşuyorum) Ama şöyle yorumlara rastlayabilirsiniz ."keşke fx loop özelliği de koysalarmış kimbilir ne biçim olurmuş diye." Gerçi Pod XT Pro da fx loop özelliği var ama kullananların çoğuda bu özelliği pek kullanmadıklarını bu yüzden sırf fx loop için çok daha fazla para verip pod xt pro alacağınıza XT Live alın diye uyardıklarını çok gördüm.

Birde yukarda sitar efekti konusu çok geçmiş onu da açıklayayım yanlışlık olmasın. Pod XT Live da sitar efekti yok. Ancak variax gitar bağlarsanız XT Live a kullanabilirsiniz sitar tonunu. Ancak Pod Xt live da bir sürü synthi efekt var. Artık sevenine. Ben rock, heavy metal tarzı şeyler yapıyorum bana neler mi lazım? Sert ritm tonları, harika solo tonları, sağlam wahlı funky clean tonlar, slow şarkılar için compresorlu, choruslu, flangerlı clean tonlar. Bunları 4/4 lük Pod XT Live ım karşılıyor hemde bence en üst kalitede. Benim durumum bu arkadaşlar. Ama zevk ve renkler değişir.

Bu arada yukarda yazmayı unuttuğum bir kaç şey de aklıma gelmişti onu yazayım. Pod XT live ın esas üstünlüğü kullanım açısından bana göre üzerinde bulunan foot switchlerdir. Pod XT Live da wah pedalı olarak da kullanılan expression pedal da dahil toplam 12 adet foot switch var. Bu piyasadaki processorler içinde şu anda bildiğim kadarıyla en yüksek sayı. (yanlış biliyorsam düzeltin) Niye mi önemli bu özellik?? Daha önceki processorlerimde yaklaşık 6-7 tane footstwitch vardı ve konserde, sahnede cihazdan herhangi bir efekti kapatacağınız zaman cihaza eğilip edit tuşuna basmanız gerekiyordu . Sonra doğrulup footswitch ten istediğiniz efekti kapatabiliyordunuz. Hele me-33 ve birçoğunda da en gıcık olduğum özellik buydu. Bazı processorlerdede önce ctrl pedalına basmanız ardından kapatmak istediğiniz swithe basmanız gerekiyordu. Oysa pod xt live da amfi simulasyonu, delay, mod efektler ve distortion ve diğer pedallar için ayrı footswitch koymuşlar. Bankadan ton seçmek için ise başka foot switch koymuşlar birbirine girmiyor yani.. Sahnede çalarken chorusla işin bitti kapatmanmı lazım. Direkt mod footswicthe ayağınla bir kez basman yetiyor. Açmak içinde yine 1 kez basmak yetiyor. Bu yüzden bu aletin adı bence "Live" sahne kullanımında inanılmaz kullanıcı dostu.

Zaz, sorduğun sorunun cevabı pod xt live da 128 preset bulunuyor.
Son aklıma gelen bir şey daha : Pod XT Live ı olan bir arkadaşınız var ve sizdede pod xt live var diyelim. Arkadaşınızın bankasındaki tonları çok beğeniyorsunuz diyelim. Şimdi ne yapmanız lazım arkadaşınızdan tek tek patchleri isteyip kendi cihazınıza yüklemeniz lazım değilmi.? Bu saatler sürer. Halbuki arkadaşınız bunun yerine cihazındaki tüm bankaları Line6 Edit programında bir tuşa basarak bundle haline getirip tek bir dosya halinde size veriyor. Sizde evinize gelip bilgisayarı açıp bundle yükle düğmesinden arkadaşınızın bundle dosyasını seçiyorsunuz. Anında arkadaşınızdaki bütün bankasındaki tonları tek bir harekette sizin cihazınıza yüklüyor.

Internette bu şekilde kendi bundle larını yayınlayan insanlar var. Diyelim kendi tonlarınızdan sıkıldınız. Internette çok rağbet görmüş birinin bundle ını yükleyin cihazınıza adamın bütün tonları iki dakikada sizin olsun. Yani bir tuşla onlarca ton makinanıza iniyor. Beğenmezseniz kendi tonlarınızı geri yükleyebiliyorsunuz. Bu özeliği çok seviyorum şimdiye kadar bir sürü bundle yükledim acaip zevkli bir şey.

Bu arada bende kullandığım cihazı ve artılarını ve varsa eksilerini anlatmaya çalışıyorum umarım Gt-8 ve diğer processor kullanıcılarına istemeden saygısızlık etmiyorumdur. Sadece Pod XT Live nasıl beğeniyormusunuz sorusu haklı olarak çok soruluyor bende buna cevap vermeye ve bu cihazı iyice tanıtmaya çalıştım. Yani yazdıklarım, bakın işte anlatıyorum en iyisi bu, gidin bunu alın gibi algılanmasın. Sadece "Pod XT Live nedir?" sorusuna cevap kendimce "işte Pod XT Live budur" demektir.

Selamlar...

sitar efekti web sitesinde yayınlanmış ve variax la ilgili hiç bişi yazılmamış..sitar efektini baya sevdim ve xt live siparişini verdim yarın geliyor büyük ihtimal 🙂 eğer sitar yoksa netten yüklüyebilirmiyiz bunu? abi sanada çok soru sordum kusuruma bakmassın umarım 🙂 eyw..

saol abi.sitar efektinin olması sevindirdi 🙂 daha alet gelmeden bu kadar soru sorduysam alet geldikten sonra ne sorular sorarız benle muazzam kimbilir 🙂 tekrar saol..

Ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Aslında şöyle Pod 2.0, Xt, XT Pro ve Xt Live kullanıcıları biraraya gelecek bir forum yapmak fikrim bile vardı; orda sadece pod larımızla ilgili bilgi alışverişi yapabilirdik. Bunun için gerekli maddi imkanımda var bilgisayar yazılımı birikimimde. Ama ne kadar pod ürünü kullanan var bilmediğim için böyle bir işe girişemiyorum. Zira yurtdışı sitelerinde forumlarda yabancı dille boğuşuyoruz hepimiz. Bu cihazlar komplike aletler her gün yeni bir özelliğini birbirimizle paylaşabileceğimiz özel bir Türk sitesi hep hayalimde ama diyorum ya Türkiye deki pod kullanıcısı sayısını bilemiyorum. Onca uğraşıp 20-30 kişi çıkarsa da çok üzülürüm. Şimdilik hayal bakalım artık.

hocam bak benim bi domain adresim var işyerinin adına hijazzmusic.com diye burada böyle bi forum yapalım derim.ayrıntılı konuşuruz istersen msn açık..

Beyler burada da bir forum açabiliriz XT kullanıcıları diye.Hehehe ben daha sipariş bile vermedim ama alacağım kesinlikle.Aklıma bir şey geldi benim,bu alete parayla patch yükleyebiliyoruz ya,acaba seri nosunu falan verip sadece kendi aletimize mi yükleyebiliyoruz yoksa bir dosya halinde bilgisayara geliyor,ordan istediğimiz zaman istediğimiz yere mi yükleyebiliyoruz.Eğer öyleyse sadece bu forumdan çıkar en az bi 5-6 XT kullanıcısı.Her pack çıktığında hepimiz 10 ar $ veririz ve paylaşırız 😀 (Evet ben Türk'üm :mrgreen🙂

wala bende böyle düşündüm bi türk oloarak 🙂 ama allexstone her alete özel seri no verildiğini bunun için mükemmel ve yüksek derece güvenli bi sistem uygulandığını söylemişti..

Hmm..
Onun da bir çözümünü bulmuşlarıdır bence ama seri no girdiyse makinenin beynine...,fazla zorlamamak lazım.
Neyse aleti alayım da bi hayırlısıyla,ton eksikliği çekeceğimi sanmıyorum.

Sevgili zaz,

web sayfası işi uzun uğraş gerektiriyor birde üye sayısı az oldumu onca emek boşa gidebilir. Aslında benim derdim bir yerlerde kullanıcılar buluşsunda nerde buluşursa farketmez. Bu forum olur başka yer olur. Ama yinede sendeki domain fikri benim aklımda olsun konuşuruz yine bakarsın eserse yaparız bellimi olur. 😆 Gerçi burda bile Pod XT ve XT Live başlığı 7 sayfayı bulmuş.

Sevgili Muazzam,
Evet model packleri sadece bir kişi alıp kullanabiliyor. Benim bildiğim başka bir yolu da yok bir kaç kişinin kullanması için. Zaten model packi başlarda tavsiye etmem. Hani aleti bir iki ay kullanırsınız biraz gözüne normal görünür gibi olduğunda değişiklik olsun diye model pack yükleyebilirsiniz. Yeni bir processor almış gibi yeni tonlarınız olması insanı gaza getiriyor.

Bu arada whammy pedalı elbette ekleyebiliriz Xt Live ın öncesine veya sonrasına koymak şartıyla whammy pedalı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yeterki whammy pedalın olsun. 😆

Selamlar...

model pack tam olarak neyi değiştiriyor.mesela chorus u flanger ı yeniden mi yüklüyorsun.eski tonların yanınamı ekliyo yoksa üzerine mi yazıyo.fiyatları ne kadar ve ne kadar fark ediyo

Fiyatlar line6 in sayfasında var fiyatlar.Hatırladığım kadarıyla 50 €falan packler.
FX pack yok şimdilik,amp pack var.
Tam olarak değiştirme değil de eklemesi var.Amfi modelleri ekliyor.

Bağlyabiliyorsun ama efekt sıralamasında ya en başa ya en sona.Yani önce distortion koyayım,ardından noise gate koyayım,araya CRY baby i koyayım,sonra üstüne chours falan filan diye yok.
Ya en başa ya en sona.Wah takacaksan sorun olmaz zaten sona takılıyor çoğunlukla.Ama wahını dinledim ve çok beğendim.
Zaten yazmışsın sen de,XT den sonra diye 😀 Bağlayabilirsin.

aletin belli sayıda simulatörü yokmu zaten.bu packler eklenince amfi simulatör saysıs artıyormu yani.cok güzel ama cok pahalı 50 euro off ne bu ya.analog pedal fiyatına 😀

Sevgili cavo,

Aslında şöyle düşünmek lazım. Adamlar Pod Xt Live ı üretmişler ve içerisinde 36 tane amfi simulasyonu var. Ama sonradan 18 tane daha amfi simulasyonu üretmişler. Şimdi bir processor üreticisi için bu şu anlama gelir : Hoop haydi yeni model çıkaralım eskisi ile farkı olarak 18 tane yeni amfi simulasyonu olduğunu söylememiz yeni çıkaracağımız processoru satmak için yeterli bir avantaj diye düşünürler. Ne olacak bu durumda haydi bakalım eldeki Pod XT Live ları ikinci el ölü fiyatına satacağız gidip yeni çıkan processorden alacağız.

Oysa bu adamlar güzel bir şey yapmışlar. (Line6) Demişlerki arkadaş iyi güzel biz Pod XT Live ı ürettik ama her yeni icadımızda ikide bir sen yeni model processorlerimizden almak zorunda kalma. Onun yerine biz öyle bir processor yapalımki (Pod XT & Live) biz yeni processor üreteceğimize sen bizim yeni efektlerimizi para verip cüzi bir fiyata satın al. Evladiyelik gibi uzun süre kullan. Yani aslında model pack demek bana göre Pod XT Live II yani yeni versiyon bir processor demek. Zira model pack te 18 tane yeni amfi simulasyonu var. Bugün hangi processore 18 tane yeni amfi simulasyonu eklenecek olsa bu artık yepyeni bir model olur. İşte olayın güzelliği burda. Her seferinde aletini satıp zarara girmek yerine parasını verip aletini güncelliyorsun olup bitiyor.

Bu arada model pack fiyatı 49-USD yani euro değil. Bence yeni bir cihaza terfi için gayet makul bir fiyat. En azından ben böyle düşünüyorum yoksa bende de para bol değil yanlış anlaşılmasın. 😆

Selamlar...

Amfi başına 2.7$ ...
Bence gayet uygun 😉

Bugün kendi eşyalarımı(castilla gitar 🙁,behringer GX112 blue devil amfi) götürüp XT Live ı bir daha denedim.İlk önce Bir ESP Custom taktık,manyetikleri seymour duncan(bridge) ve dimarzio humbucker(neck) yine dünkü gibi mükemmel geldi tonlar.Sonra benim gitarımsı aleti taktık,inanılmaz ama sesler gene çok güzeldi,tabi fark etti ama o b.ktan gitardan bile kaliteli tonlar çıktı.Tekrardan tavsiye ediyorum hepinize.

Bu arada konuyla alakasız olacak ama yazayım yine de.Açıkçası amfimin distortion tonunu hiç beğenmiyordum,ESP yi taktığımda yandaki marshall dan çok daha kaliteli sesler çıkardı(fakat marshall Endonezya yapımı).Çok sert ve çok yumuşak tonlar yakalayabildim.

XT Live konusuna geri döneyim.Bence almadan önce imkanınız varsa mutlaka kendi ekipmanınızla deneyin bu aleti.

ben aylardır internette okuduklarımdan şu sonuca vardım aslında gt-8 ve xt-live aynı seviye değiller.
ilk başta gt-6 piyasayı silip süpürmüştü ama xt-live çıkınca paniğe kapıldılar ve apar topar gt-8i çıkardılar çünkü pazarı xt-live parselleyecekti. hatta gt-8in aslında piyasaya çıkmayacak sadece bir deneme modeli olacağı söyleniyordu başlarda.
bence gt-8, gt-6nin elden geçirilmiş hali. ama xt-live gerçekten devrim niteliğinde eğer gerçekten vaat ettiklerini yapabiliyorsa (ki yazılanlara göre yapıyor)

GT-6 - GT-8 olayını ben de duydum.
XT gerçekten bir devrim,özellikle amp pack yükleme falan olayları.AllexStone da söylemiş,evladiyelik kullan aleti 😀
Vaat ettikleri derken neyi kastettin onu anlayamadım?

Geri