Pod xt & xt live

XT-live yeni bir processor değil ki, bildiğimiz xt'nin footcontroller bütünleşik hali. Gt6-gt 8 arasında büyük farklar var, çift COSM chipi iki amp kullanmaya olanak sağlıyor. Aynı zamanda mesela 2 fx bölümü var ve bu sayede aynı efekti iki kere kullanabiliyorsunuz farklı yerlerde gerekirse, efektleri istediğiniz sırada kullanabiliyorsunuz falan. gt8 gt6 nın geliştirilmiş halidir evet, ama xtlive, xtye sadece floor controller takılmış hali, eğer o mantıkta düşünecek olursak. Yani paniğe kapılacak bir şey yok malesef, o alet ve içindeki efektler uzun süredir piyasadaydı zaten.

Ayrıca bilmediğimden soruyorum, XT'de, gt8 deki gibi iki ampliyi birden kullanabiliyor muyuz? Mesela aynı anda hem Rectifier hem de Peavey5150 yi bir arada veya sağ sol kanallara aynı anda veya belirlenen süre delay ile beraber verebiliyor muyuz?
Tellere vuruş hızına göre(picking dynamics) efekt açıp kapama veya amp değiştirme olayı yok bildiğim kadarıyla ama aynı anda iki amp kullanılıp kullanılamadığını merak ediyorum...

Ayrıca POD serisinde(XT yi denemedim, 2.0 a kadar) her zaman şu hadise vardı: "Hangi gitarı takarsan tak ses aşağı yukarı aynı". Bu elinizde dandik bir gitar varsa çok iyi bir şey, ama iyi bir gitarınız varsa kabus. Sese verdiği color hem dinamikleri yiyor(XT ve XT live ı tenzih ederim, denemedim) hem de gitarın asıl tonunu almanızı engelliyor. GT8 bu konuda çok transparan bir alet, ne takarsan onun sesini alıyorsun, ayrıca bütün efektleri kapatınca ampliden duyduğun sesin, gitarı direk ampliye girince duyduğun sesten farkı yok ki bu da transparanlığını kanıtlaması açısından önemli. Mesela bende Boss ME50 de vardı, aleti bypass'e alınca çıkan ton ile direk gitarı takınca çıkan ton arasında dağlar vardı, o transparan bir alet değildi.

XT/XTLive sahipleri, bu konuda bir yorumunuz var mı? Özellikle bu dinamikleri yeme ve sesi doğal bir kompresyona sokma konusu xt serisinde devam ediyor mu hala?

Pyramind,
XT/XT Live kullanıcısı değilim ama yakın zamanda olacağım.Fazla yardımcı olamasam da bildiğimi aktarayım.
Sanırım 2 ampfiyi aynı anda kullanamıyoruz.
Picking dynamics yok.
Stomp box olayı benim çok hoşuma gidiyor,istediğin amfiye stomp box ekleyip çok güzel tonlar alabiliyorsun.

Hangi gitarı takarsan tak,aşağı yukarı aynı ses konusuna katılmıyorum.3 gitarla denedim aleti,biri Tom Anderson,kalitesini hepiniz biliyorsunuzdur,gerçekten inanılmaz gitar;ikincisi ESP Custom,tam modelini bilmiyorum ama fiyatı 3200€,o fiyatta sadece bu model var diye biliyorum,diğeri de kendi gitarım Castilla LG-33.
Tom Anderson bağlıyken resmen büyülendim,gerek clean,gerek distortion tonları inanılmazdı.Profesyonel bir gitarist çalıyordu ve de,10 saat çalsa oturup dinleyebilirdim,o kadar etkilendim.
ESP de tonlar değişti,fakat yine mükemmeldi özellikle distortion tonlar.
Castillada ise tonlar bayağı değişti,bayağı kötüleşti ve güçsüzleşti.Distortion tonlar yumuşadı(manyetikler single).Ama yine de Castilladan çıkabilecek en güzel tonları çıkarttık.Castillayla bile güzel tonlar yakaladık.

Benimki sadece 2 günlük gözlem,sahip olanlar daha çok yardımcı olabilir.

Sevgili pyramind,

Son günlerde Pod XT Live özelliklerini ve incelemesini yoğun olarak ben anlattığım için istersen sorduklarına da önce ben cevap vereyim.

Öncelikle Pod Xt Live incelemesini ve özelliklerini ve harika inanılmaz yanlarını anlatırken hep Gt-8 e bir şekilde laf gelmesinden çekindim. Zira bu kadar anlattıkça insanlar haklı olarak vaay be bunun üstüne processor yokmuş demekte haklılar. Aslında daha XT Live da daha anlatacak neler vaar neler çekinip anlatamıyorum sebepmi ne? Sebep bilgi kaynaklarının yetersizliği. Şimdi Türkiye de XT Live ve Gt-8 hakkında o kadar çok soru soruluyorki insanlar haklı olarak meraktan çatlıyor. Bende almadan önce Gt-8 mi Xt Live mı diye resmen ikiye yarıldım. Ama yeterli bilgiye ulaşamadım. Eh yıllarca Boss ve GT serisi kullandığım için bu sefer ilk defa olarak bir Line6 ürününe şans tanıdım. Tabi alınca hemen çıkıp fanatikliğini yapmak istemedim. Hani hep öyle olur ya. İlk gün inanılmaz gelir sonra sukutu hayal olur herşey. Bekledim bekledim 2 ay kullandım ve kararımı verdim kendi kullanım tarzıma göre en iyi processor olduğuna karar verdim. Bu arada foruma bakıyorum hergün ısrarla Gt-8 mi XT Live mı diye insanlar ümitsizce sesleniyorlar. En sonunda kararımı verip Xt Live ı iyice detayına kadar anlatıp hiç bir eksiği kalmayacak şekilde anlatmaya çalıştım. İyi de bu seferde şu sorun ortaya çıktı. İnsanlar birden Pod XT Live a aşık oldular. Nedenmi? Zİra gerçekten kimse ne Gt-8 ne XT Live hakkında birşey bilmiyor çok fazla. Bir bilgisayarcı olarak bilgisayar dünyasında en sevdiğim şey her alınan ürün hakkında kullanıcıların ciddi yorumlar yazmaları ve diğer kullanıcılara yön verebilmeleri. Bu müzik dünyasında pek alışkanlık değil maalesef.

Ama daha önceden XT Live sadece özellikleri yazılmış, Gt-8 özellikleri yazılmış konuşulmuş sonrada bu cihazları alan almış evinde kullanıyor. İyi de diğer insanlar şunu bekliyor gibi geldi bana : alanlar memnunmu? İşte bu sorunun yanıtını çok net verdiğime inanıyorum. Evet süper bir alet. Ama kesinlikle bu Gt-8 in kötü Pod Xt Live ın iyi olduğu anlamına gelmiyor. Şimdi ben niye memnun olduğumu bana artı gelen yönleriyle yazdım. Eğer Gt-8 kullananlarda memnun olup olmadıkları ve niye memnun olduklarını detaylı yazarlarsa bence şöyle bir durum çıkacak ortaya : kişiler kendi ihtiyaçlarına göre hangisine karar vermek istediklerini netleştirecekler. Ve eminim birileri şurda Gt-8 i artılarıyla öven bir kaç yazı yazsın burda Xt Live ı beğenen herkesin kafası karşıacaktır eminim. 😆

Örnek olarak senin sorduğun soruya cevaben hayır XT Live da çift amfi kullanma olayı yok bu bir eksisi Gt-8 e göre. Bunun gibi. Ama Gt-8 hakkında bilgi az olursa burda allexstone un verdiği cevaplar hakikaten Pod XT Live ı devrim haline getiriyor bende okudumda yazdıklarımı. 😆

Bunun için pyramind, senden de özür dilerim Gt-8 kullanıcılarından da tekrar eğer istemeden Gt-8 hakkında olumsuz bir hava oluşmasına sebep olduysam veya olursam. Bu arada arkadaşlardan da ricam ben Pod XT Live hakkında bilgi vermeye çalışacağım ama lütfen elden geldiğince Gt-8 hakkında çok yorum yapmayalım. Zira benim gibi Gt-8 i anlatan birileri de çıkarsa birde onu dinlersiniz ondan sonra karar vermek lazım diye düşünüyorum Pod XT Live ın veya Gt-8 in ne olduğuna. Ama az çok artık Pod XT Live ın harika özelliklerini biliyorlar insanlar diye seviniyorum. İşe Gt-8 olayını karıştırıp haksız değerlendirmeler yaparsak Gt-8 hakkında bende Xt Live hakkında anlatmak istediğim onca diğer şeyleri anlatma konusunda çekingen olmak zorunda kalacağım. Hepinizden anlayış bekliyorum. Benim naçizane tavsiyem Gt-8 in de konu başlığı 5 sayfayı bulmuş. Fırsatları olurda Gt-8 kullananlarda orada Gt-8 i nasıl kullandıklarını, avantajlarını vs. bir kullanıcı gözüyle yazarlarsa. İnsanların kafası bayağı şekillenecek. Tabi bu bir tavsiye, olur olmaz Gt-8 kullanıcılarının takdiri. Bende ve diğer XT Live kullanıcıları da gönül rahatlığıyla yazarız cihazlarımızın artısını eksisini böylece. Türkiye de cidden bu iki ürünün ciddi kullanıcı feedbacklerinin artık oluşması lazım diye düşünüyorum hayalet olmaktan çıkmalı kafalarda. Sonuçta Mercedes-BMW karşılaştırması gibi zor bir mukayeseye benzeyen Gt-8 - Pod XT Live düğümünü ancak biz kullanıcıların yorumları sonucunda alıcıların tercihleri belirler gibi geliyor. Sonuç çıkmaz şu daha iyi diye ama alıcılar hangisini alacaksa içi rahat alır diye düşünüyorum.

Saygılar..

artık xt live sahibiyim 🙂şu an ayaklarımın altında 🙂 allextone hocam iiki şu saatte burada diiilsin yoksa sorucak vekafanı şişirecek çoook sorum vardı 🙂 neyse online olunca msn deyim hocam gelirseniz sevinirm..

Allexstone;

Üstad, söylediklerini çok iyi anlıyorum. Ekipmanlara sidik yarıştırmak sanıyorum sadece ve sadece gitar çalanlara has bir hareket. Hiç bri yerde iki klavyecinin "roland mı döver korg mu" diye bir tartışmaya girip birbirlerini yaraladıklarına şahit olmadım. Ama olay gitar ekipmanı olunca millet birbirine giriyor, bu yüzden hassasiyetini anlıyorum.

Ama bu açıklamandan sonra herhangi bir konuda hassas davranmana gerek yok diye düşünüyorum. Tabi orası senin bileceğin iş, ama insanlar ellerindeki ekipmanların artı eksilerini anlatmakta özgür olmalılar. Altı üstü ayağımızla bastığımız alet ler bunlar yahu, o kötü bu iyi derken millet birbirine giriyor, bunu yapmayalım. Bak senin anlatacak şeylerin varmış koyver anlat, bir kaç kişinin doğru tercih yapmasına önayak olmuş olursun belki. Bir kaç kişi kişisel alacak diye bunlardan insanları mahrum etmemek lazım bence. Ama dediğim gibi tabi ki senin bileceğin iş arkadaşım!

Dediğim gibi, ben gt8 sahibiyim, ama xt-live ı profesyonel bir grubun(pain of salvation) canlı konserinde "aksiyon halinde" gördüm. Hiç de garipsemedim, ses gayet iyiydi. Daha ne olsun?
Çoğu kişi kendi tonu konusunda o kadar hassas değil, böyle aletleri alan çoğu kişinin ikinci günkü sorusu "vainin soundunu nasıl alırım yardım lütfen" oluyor. Hal böyleyken gt8 almışsın xtlive almışsın ne farkeder değil mi, ikisi de aynı oradan bakınca.

Ama evet bu aletler uzun bir süre çoğu gitaristin standardı olacak gibi duruyor ve yavaş yavaş dediğin gibi "hayalet" olmaktan çıkmalılar. Böylece insanlar "xt live piyasaya bomba gibi düştü, yepyeniydi, boss öbür aleti aceleyle çıkardı" şeklinde senaryolar yazmaktan kurtulmuş olur millet. Bu şirketler kimin ne zaman ne çıkartacağını zaten net bir şekilde biliyorlar zaten hani öyle gizlilik içinde yürüyen projeler değil zaten bunlar, böyle senaryolar üretmemek lazım. Tüm bunlar bu aletlerin insanlar için hala bilinmeyen bölge, "hayalet" olarak görüldükleri için oluyor.

Bilgi paylaşıldıkça yakın zamanda herkes açık açık tercihini güzelcce yapabilecek kıvama gelir zannediyorum.

Sevgiler
Batuhan

Sevgili pyramind,

İçime su serpen yazın için teşekkür ederim. Yanlış anlaşılmaktan bayağı çekindim. Bende tamamen seninle aynı fikirdeyim. Elden geldiğince burda, cihazla ilgili gördüğüm eksi ve artıları yazmaya devam edeceğim. Teşekkürler.

Selamlar..

bence tartışma/bilgilendirme gayet normal düzeyde arkadaşların fanatikçe davrandığını düşünmüyorum. birde başlık xt-live için açılmış bu sebeple ondan bahsedilip övülmesi çok doğal bence boss gt-8 kullanıcıların bunlara bozulacaklarını sanmıyorum (en azından olgun olanların).

Eyvallah arkadaşlar,

Sorun olmadığına göre ben bir iki şey daha yazayım. 😆 Bugün cihazın kullanımı hakkındaki incelemelerimi aktarayım size :

Pod XT Live 12 footswitch 6 adet amfi simulasyonu kontrol düğmesi 4 smartbutton(çok fonksiyonlu akıllı düğme), output seçim tuşu, efektleri ayarlamak için edit tuşu ve hazırladığınız tonları kaydetmek üzere save tuşundan ibaret. Ayrıca cihazın arka panelinde amp/line seçim düğmesi ve total sound volume düğmesi ve daha keskin ve daha sert tonlar için bir düğme bulunuyor. Variax gitarlar için bir giriş, midi portları, normal gitar için bir analog giriş, ve analog çıkış için left/mono - rigt olmak üzere çıkışları var. CD, Mp3 çalar bağlamak için Aux in ve USB için bir girişi var. Ayrıca harici ikinci expression pedal için bir girişi daha var. Son olarak birde kulaklık çıkışı mevcut. Büyük jack tipinde yapmışlar.

Cihazı bilgisayardan kullanma olayını daha önce anlatmıştım. Bugün bilgisayar harici tek başına kullanımı anlatayım. Cihazın banka ton seçimi için up - down footswicthi ile banka içerisinde mevcut 4 hafıza kanalını A-B-C -D adlı footswitchlerle kontrol edebiliyorsunuz. Efektleri değiştirmek isterseniz önce edit tuşuna basıp ardından select tuşuyla istediğiniz efekt parametresini seçip efekt/tweak tuşuyla istediğiniz değerleri verebiliyorsunuz. Yani efektleri ayarlamak için üç tuşla tüm işinizi görüyorsunuz. Zamanla eliniz alışıp çok kısa sürede istediğiniz ayarı yapabiliyorsunuz. Ama benim naçizane tavsiyem hiçbirzaman sahnede Live haldeyken efekt parametreleriyle hangi processoru kullanırsanız kullanın pek kurcalamayın. Yanlış bir eylem yanlış bir ton ayarlaması sizi kaçınılmaz kötü bir tona götürebilir. Sahne işini çoğumuz biliriz; zaman bol değildir şarkı hızla yol alır ve biranda panik olursunuz. O yüzden en güzeli sahneye çıkmadan zaten kullanacağınız tonları önceden seçmiş olmalısınız.
Sahnede en fazla volume gain gibi temel ayarları değiştirmek ses dengesini sağlamak ve totalde mod efektleri vs açıp kapamak en sağlıklısı bana göre. Yani sahnede Live haldeyken dur bakiim chorusu biraz daha açayım belki daha güzel olur deme gibi bir lüksümüz varmı bilemiyorum. 😆

Hayatımda kullanımı en kolay bulduğum cihaz Boss Me-33 olmuştu. Dev gibi ekranı vardı ışıklı. Herşeyi ayarlamak çocuk oyuncağıydı. Ama Pod XT Live ın da inanılmaz güzel yüksek çözünürlüklü LCD ekranı ile herşeyi çok rahat görüp ayarlayabiliyorsunuz. Ekranı tipik hesap makinası ekranları gibi değil floresan ışıklı gibi değil. Cihaz ekranı önce güzel bir line6 animasyonu ile açılıyor ardından cihazda yüklü model packler ne ise onların animasyonu çıkıyor ardından cihaz kullanıma hazır halde açılıyor. Ekranın ışık, kontrastı oldukça yüksek. Yazılar okunaklı. Ekran kaliteli olduğu için çıkan semboller cin ali çizimi gibi değil gayet kaliteli grafikler kullanmışlar.

Bugünlük bu kadar arkadaşlar son olarak bir özellik daha söyleyeyim gideyim 😆

www.custom.com da binlerce ton var direkt indirip bilgisayarınız aracılığıyla yükleyebiliyorsunuz bunu daha önce söylemiştim. Peki bu işin içinde ekstra nasıl bir avantaj var?

Olay şu : normalde elinizde bir program vardır tonu internetten indirip programı açıp ilgili patchi seçip xt live a yüklemeniz lazım değilmi? İyide bu saatlerce sürer. Üstelik durun bakalım indirdiğiniz patchi sevecekmisiniz. Belki de sevmeyeceksiniz bu durumda boşu boşuna indirip boşu boşuna cihazınıza yüklemiş oldunuz.

Oysa Line6 Edit programı şöyle bir imkan sunuyor : RealTime patch deneme imkanı.

Bu nasılmı oluyor. Açıyorsunuz Line6 Edit programını orada online library e tıklıyorsunuz. Direk Line6 Edit yeni bir pencere açıyor ve customtone direkt karışınıza çıkıyor. Yani internet explorer kullanmadan Line6 Edit içerisinden patchleri görebileceğiniz alana bağlanabiliyorsunuz. Şimdi bağlandınız ister arama yaptırın ister manual gezin. Karşınıza yüzlerce ton çıktımı? Çıktı. Şimdi bu tonlarların yanında "Load" diye bir düğme var. Tıkladığınız anda 3 saniye gibi bir zamanda tonu pod xt live cachine yüklüyor. Elinizde gitarınızda varsa hemen tonu deniyorsunuz. Beğenmedinizmi? Hiçbirşey yapmanıza gerek yok. Siz XT Live ın save tuşuna basmadıkça ton cihazınıza kaydolmayacaktır. Şimdi geçin orda başka bir patche ona load deyin onu yüklesin şimdi çalıp onu deneyin. Bu şekilde online realtime tonları cihazınıza kaydetmeden anında duyma şansınız var. Bu ise size patch arama ve yükleme işlemlerinde saatler kazandırıyor. Diyelimki Load ettiğiniz bir patchi sevdiniz. Sadece save tuşuna basmanız yeterli. Ton direkt xt live a kaydolacaktır. Yani bir nevi müzik sitelerinde hani mp3 ü direkt indirip zaman kaydetmek yerine low veya high band seçerek stream teknolojisiyle media player aracılığıyla dinleyip şarkıyı beğenmezsek tümünü indirmek zorunda kalmıyoruz ya işte böyle bir özellik.

İşte bugünlük aklıma gelenler bunlar.

Selamlar...

hoocam bugün yine döktürmüşsünüz allah pod xt kullnıcılarının başından eksik etmesin sizi.biliyorum çok soru soruyorum ama pratik bi şekilde volume/wah pedalını herhangi bi tondayken wah konumuna nasıl getirebilirm (hep volume modundada)??

Selam Zaz,

Normalde volumden wah pedalına butonlarla assign işlemi yapılıyor ama bir kısayolu daha var. Cihaz volume pedalındayken pedal yukarı konumdayken ayağınla aniden ve sert ve hızlıca pedala bastır. Birden wah konumuna geçer. Tek vuruşta hızlı bir şekilde yapmalısın. Ve yumuşak davranma bayağı hızlı ve sert bas korkma. Yine wah dan volume geçeceksen hızlıca sert birşekilde basarsan volume geçer pedal. Line6 forumda bazıları şöyle yazmış yahu daha ne kadar sert basacağım alet kırılır diye korkuyorum. Hiç korkma alet tank gibi. Kasten böyle yapmış adamlar. Olayı bu. Sert ve ani basacaksın.

Selamlar...

🙂 Evet yeri gelmişken araya giren zenci edasıyla gt8 in güzel bir özelliğini de yazmak istedim. maksat rekabet olsun. 😀 😀

Wah'a veya belirlenen controller'a geçebilmek için expression pedalının ucundaki düğmeye, pedal yardımıyla sertçe basmak gerekiyor. Ancak Boss gt8 in bu butonunda şiddet sensörleri var ve bunu ayarlayabiliyorsunuz. Yani, fabrika çıkışı hali benim için çok sert, ben daha ufak efor ile wah a geçmek istiyorum derseniz, sensitivity'yi aşağı çekiyorsunuz ve daha ufak bir darbeyle Wah a geçmek mümkün oluyor. Aynı şekilde, benim ayağım ağır, yanlışlıkla wah'a geçiyor volume takılırken derseniz, bu ayarı yükseltiyorsunuz menüler yardımı ile, böylece dahasert basmanız gerekiyor. Benim ayağım hafif olduğu için minimumda tutuyorum mesela. GT6 da bu özellik var mı bilmiyorum ama gt8 e keşfettiğimde benim çok hoşuma gitmişti(çünkü hakkaten wah a geçemiyordum). 🙂

Açıkçası Xt live ın böyle bir sensörü varmı bilmiyorum araştırmak lazım. Ama benim gördüğüm kadarıyla yok. Gt-8 deki özellik bence gayet güzelmiş. Ama insan ayağı alışıyor. Zaz, muhtemelen ne kadar sert bastım desende ürkerek bastırdın. Birde pedalın en üst kısmına uygulayacaksın basıncı belki ondan olmamıştır. Gerçi bende ilk aldığımda basamamıştım itiraf edeyim. Şimdi çok rahat basabiliyorum. Bunu Line6 forumda çok tartıştı insanlar. Genelde çıkan sonuç şu. Benim ayağım 44-45 numara. Eğer yumuşak basılabilme imkanı olsa muhtemelen habire yanlışlıkla bir waha bir volume geçecek pedal. Bu anlamda sert basılması normal bence. Ama fazla özellik göz çıkarmazdı bence. 😆

Sevgili Zaz,

Cihazım yeni kıyıp basamam diyorsan şunu yapabilirsin :

Edit tuşuna bas, select tuşuyla wah yazan yere gel, efect/tweak düğmesini çevir off durumundan on durumuna geçer ve expression pedalın yanındaki volume ışığı sönüp wah ışığı yanar işlem tamamdır.

AllexStone demiş ki:
..........muhtemelen ne kadar sert bastım desende ürkerek bastırdın..............
Abi alet 1 günlük ya,nasıl kıysın 😀
Benimki gelsin ben de basamam ilk gün 😀
GT-8 in özellik iyiymiş gerçekten de.

Bir sorum var, expression pedalların yanında pedal sertliğiği için ayar vidası oluyor. XT de var mı bu?

Benim anlamadığım, yıllardır XT modeli piyasadaydı, kimse ondan bahsetmedi, hatta 2.0 ile arasında bir farkın olup olmadığı bile bilinmiyordu.

Live modeli çıktı, bildiğiniz gibi live modeli, XT'nin pedallı versiyonu. XT'nize shortboard aldığınız vakit XT live'dan farkı kalmıyor aletin.

GT-8 ile XT bana göre ayrı kulvarlar. GT serisi yıllardır çift işlemciyle efekt tweak konusunda uzmanlaştı. Onların eğildiği konu daha çok efektler. Eğer tarzınız korn gibi efekt yoğunluğunda devam eden bir tarzsa XT serisini düşünmeyin bile.

Ama her optimum gitarist kadar modulation efektlerini kullanıyorsanız -yani vahşet ufo sesleri, synth talker, ring modulator, pixellator vs...'yi kastetmiyorum- XT serisi yine de standartların çok üstünde.

Bir buçuk senedir XT kullanıyorum. Çok samimi söylüyorum tam bir "mesih" kendisi. Kaç defa konserlerde "aaa sadece 1 tane amfi varmış, ya da hiç amfi yokmuş napcaz şimdi" durumundan kurtaran XT oldu.

Bence XT'nin en güzel özelliği -çok başarılı amp modeling'den başka- XT'yi girdiğiniz sistemi detaylıca seçebilmeniz. Eskiden sadece "live ve studio" seçenekleri vardı. Şimdi ise "studio direct"e ek olarak "combo front/ combo power, stack front/ stack power, bose ps-1" seçeneklerinin yanında, çok kullanışlı bir EQ var. Nereye bağlarsanız bağlayın sesi kat kat amplifikasyonuna mağruz kalmasını önleyebiliyorsunuz. Bu sayede evde bilgisayarda elde ettiğiniz güzel tonunuz amfiye girince çamur olmuyor.

Switch işi digitech'lerde de vardı. Onlarda da hassasiyet ayarı yapılabiliyordu. Yeni bir teknoloji değil yani.

Bir de benim merak ettiğim bir konu var.
Acaba GT-8'in ve XT live'ın expression pedalları optik sensorlü mü? Yoksa full analog mu?
Benim eski bir DODgs-30'um vardı, onun pedalı optik sensorlüydü, milimetrik hareketleri 2 sene sonra algılamamaya başlamıştı da onun için merak ettim.

Jeff_Loomis demiş ki:
........... Eskiden sadece "live ve studio" seçenekleri vardı. Şimdi ise "studio direct"e ek olarak "combo front/ combo power, stack front/ stack power, bose ps-1" seçeneklerinin yanında, çok kullanışlı bir EQ var.......

Eskiden ile neyi kastettin anlayamadım? Alet fabrika çıkışındayken yoktu da firmware update ler ile mi geldi bunlar?

Exp. pedal ise bilmiyorum ama optik gibi görünüyor.Umarım full analogdur.

Bir de diyelim ki bu aleti update ettik ve yeni birkaç özellik geldi,menudeki seçeneklerden birkaçı değilti(mikrofon değişiyormuş sanırım),bunları anlatan bir pdf dosyası falan yayımlıyorlar mı sayfada yamayla birlikte?

Evet aynen onu kastettim, 2 sene önce fabrika çıkışı özelliklerinde yoktu o ekstra seçenekler. Ama 2005'te çıkan XT'lerin hepsi updated olmalı.

Hatta eskiden "parametric EQ" da yoktu ve 64 preset hafızası vardı. Tabi XT için söylüyorum. Sonra geçen senenin yazı civarı çıkardıkları update ile 128'e çıkardılar hafızasını ve diğer özellikler eklendi...

Geri