Prosesör için Referans Monitörü mü Headrush FRFR108 mi

• Konuyu açan Konuyu açan r3deko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

herkese iyi forumlar ve iyi geceler diliyorum, 12bin tl gibi bir bütçem var. Elimde bir modelleme amfisi olan Blackstar ID core 10 v3 var. Prosesör alacağım için frfr bir sistemle kullanmam gerektiğini öğrendim. Araştırdım ve headrush'ın frfr108 hoparlörünü gördüm (monitör hoparlör diye geçiyor?) . Mix master gibi işlemler yapmıyorum. sadece gitar kaydı için kullanacağım. Bu arada apartmanda oturuyorum ve odam çok küçük, yani sesi çok fazla açamayacağım. frfr108de 2000watt diyor 😀 ben 10 wattlık blackstari overdrive modunda bile sesi %50 açamıyorum. 12bin tl yi referans monitörüyle kullanmak mı yoksa frfr108 gibi modellerle mi kullanmak daha verimli olur. Okuduğunuz için teşekkürler. (ayrıca bu fiyat bandında referans monitörü önerisi yaparsanız çok sevinirim)

prosesör alacaksan eğer monitör olarak eris 3.5 yeterli olur diye düşünüyorum. 1 yıldır kullanıyorum aşağı yukarı ve sahnede aldığım tonların aynısını alıyorum, bas tiz ayarlamaları ile birlikte. bu tarz şeylerin uygun fiyatlı olanından başlanılarak ne istediğini öğrenme yolunda aldığını satıp ihtiyacın olanı almak üzerine olması gerektiğini savunuyorum. direkt parayı tek bir şeye gömme bence, bunun yanına bir tane de kapalı veya açık referans kulaklık alırsın eğer ses kartın falan varsa. yoksa ses kartı alman lazım zaten referans monitörleri beslemen için.

prosesör alacaksan eğer monitör olarak eris 3.5 yeterli olur diye düşünüyorum. 1 yıldır kullanıyorum aşağı yukarı ve sahnede aldığım tonların aynısını alıyorum, bas tiz ayarlamaları ile birlikte. bu tarz şeylerin uygun fiyatlı olanından başlanılarak ne istediğini öğrenme yolunda aldığını satıp ihtiyacın olanı almak üzerine olması gerektiğini savunuyorum. direkt parayı tek bir şeye gömme bence, bunun yanına bir tane de kapalı veya açık referans kulaklık alırsın eğer ses kartın falan varsa. yoksa ses kartı alman lazım zaten referans monitörleri beslemen için.
aynen daha ses kartım da yok dediğin mantıklı geldi. ikinci el bi arastirayim bakalim

aynen daha ses kartım da yok dediğin mantıklı geldi. ikinci el bi arastirayim bakalim
dostum bir de bu yazdığın şeyi araştırdım bu sahne veya mekan monitörü. yani bir ev veya oda için çok alakasız bir ses çıkarıcı unsur. bunda mekanda veya stüdyolarda müzisyenler kendilerini duyar. veyahut direkt mekan buradan ses çıkışı verir eğer çok büyük değilse mesela

dostum bir de bu yazdığın şeyi araştırdım bu sahne veya mekan monitörü. yani bir ev veya oda için çok alakasız bir ses çıkarıcı unsur. bunda mekanda veya stüdyolarda müzisyenler kendilerini duyar. veyahut direkt mekan buradan ses çıkışı verir eğer çok büyük değilse mesela
aynen ya hiç o topa girmeyeyim komsular falan sonra bir ton sıkıntı, ufak mekanda aktif sahne alanlar icin mukemmel bisi tabi

Gerek yok bence. Referans monitör işini görür. Hem de ses kartı alacak paran kalır cebine. Ben Yamaha HS serisi kullanıyorum senelerdir, öneririm. Daha ufak bütçe dostu bir şey için M-Audio'nun BT serisi ve Presonus'un Eris serisinden istediğin bir monitör seçebilirsin. İkisi de giriş seviye için oldukça iyi. Ses Kartı alacaksan da üç aşağı beş yukarı popüler modeller belli ev kullanımı için. Forumda da hep aynı modeller konuşulmuş zaten internetten review inceleyerek seçebilirsin. Ben Focusrite 2i2 Gen3 kullanıyorum, tavsiye ederim.

İçeriği okumadan sadece başlık sorusunu cevaplandırıyorum; sadece prosesör için ise tabii ki frfr.
Elzem değil ama daha doğru ses alırsın.

İçeriği okumadan sadece başlık sorusunu cevaplandırıyorum; sadece prosesör için ise tabii ki frfr.
Elzem değil ama daha doğru ses alırsın.
hocam cok cok kulak tırmalayacak bi fark yoksa ucuzu tercıh edıcem ya. frfr 108 sarı sitede ikinci el olsaydı uygun fiyata bi dusunebilirdim ama yok mecbur sıfır almak zorunda kalicam sıfır almak istemiyorum

Frfr dediğiniz alet bir flat monitördür. Referans monitörü dediğiniz alet de flat monitördür. Yani frfr bir referans monitörüdür. En büyük artısı taşınabilir olmasıdır. Amfi gibi düşünmeye gerek yok her ses seviyesine iner ve çıkar. Tam doğru bir tanım olmasa da monitörün çapı sesin hacimini belirler. Yani Frfr 108 dediğiniz alette. 8" hoparlör bulunurken Eris 3.5 referans monitöründe 3.5" hoparlör var. Hacim farkını siz düşünün. Bu arada asla bok atmak için söylemiyorum çünkü ben de eris 3.5 kullanıyorum. Ama ne isteğinizi bilmek önemli. Bir prosesorden amfi lezzeti istiyorsanız hacmi büyük hoparlör almanız sizi tatmin eder.

Frfr dediğiniz alet bir flat monitördür. Referans monitörü dediğiniz alet de flat monitördür. Yani frfr bir referans monitörüdür. En büyük artısı taşınabilir olmasıdır. Amfi gibi düşünmeye gerek yok her ses seviyesine iner ve çıkar. Tam doğru bir tanım olmasa da monitörün çapı sesin hacimini belirler. Yani Frfr 108 dediğiniz alette. 8" hoparlör bulunurken Eris 3.5 referans monitöründe 3.5" hoparlör var. Hacim farkını siz düşünün. Bu arada asla bok atmak için söylemiyorum çünkü ben de eris 3.5 kullanıyorum. Ama ne isteğinizi bilmek önemli. Bir prosesorden amfi lezzeti istiyorsanız hacmi büyük hoparlör almanız sizi tatmin eder.
aynen zaten referans monitör denen şey tamamen bu flatlik üzerine kurulu. sadece kullanım senaryosu faktörü geçerli, ev gibi bir ortamda hele herhangi bir odada olacak ise sadece 2000 wattlık bir monitörü, yeterli anlaşılabilirlikte olacak ses seviyesine getirmek mümkün bile değil.

aynen zaten referans monitör denen şey tamamen bu flatlik üzerine kurulu. sadece kullanım senaryosu faktörü geçerli, ev gibi bir ortamda hele herhangi bir odada olacak ise sadece 2000 wattlık bir monitörü, yeterli anlaşılabilirlikte olacak ses seviyesine getirmek mümkün bile değil.
Kullandınız mı bilmiyorum ama HeadRush FrFr108 ev ortamında gayet güzel kullanılıyor. Kağıt üzerinde yazan 2000 Watt'a çok da takılmayın. Prosesörle kullanılacak ise monitör hoparlör yerine ben bunu öneririm (özellikle sağa sola başka ortama taşıma gereksinimi olacak ise)

Ezberleri aşalım... o cihazların watt değeri açık alanda, salonda vb maksimum alacağı watt... sesini açmazsın evde olur biter.
Ben evde Headrush ile Alto TX210 kullanıyorum, bırak komşuyu filan yan odada insan uyurken bile çalmışlığım var. Monitor elbet güzel ama bu PA hoparlörün avantajı 10 veya 12 inch hoparlör ile bir amfi/kabin hissini de daha iyi veriyor. Monitor steril olarak en güzel tonu aynen duymanızı sağlar ama odanın hacmini doldurayım, gerçekten "amfi gibi" hissiyatını fiziksel olarak da duyayım diyorsanız FRFR derim.
Bunu derken belirteyim aynı zamanda masanın üstünde de IK MTM çifti kullanıyorum. Yani tek doğru cevap yok.

Stüdyomda 5" referans monitörleri ve her boyutta FRFR stage monitörleri, gitar kabinlerine sahibim. Eğer prossesörle gitar çalmak istersem; direk olarak 12" Stage monitör kullanıyorum. Referans monitörleri o dolgunluğu veremiyor.

2000Watt olması kafanızı karıştırmasın, ClassD amfileri her ses seviyesinde kullanabilirsiniz.
Referans monitörün artısı; prossesörün çıkışını Stereo olarak dinlemenizi sağlar.
FRFR monitörde de ise geniş hacim tıpkı amfilerdeki gibi tepkiler verir. 5" monitörler ile seslerin gerçek rezonansını hissedemiyorsunuz.

Grup müziği için hem prosesörü hem vokali hemde davulu Mixer ile Headrush FRFR ye bağlasak peki herhangi birinde kayıp yaşarmıyız.

Ben amfi gibi düşünmüştüm hocam ses seviyesi düşük olunca tam verimli vermez gibisinden, teşekkür ederim

Grup müziği için hem prosesörü hem vokali hemde davulu Mixer ile Headrush FRFR ye bağlasak peki herhangi birinde kayıp yaşarmıyız.

Kayıp yaşamazsınız. Ancak farklı enstrümanlardan üst üste binen frekanslar nedeniyle belli duyum noktaları şişer ve yükselir. Aynı frekanstaki Kick ve bass vuruşları birbirlerinin duyumunu etkiler. Öncesinde mix yapmayı bilen birine ihtiyacınız var. Vokal stereo kullanılırsa daha iyi sonuç alırsınız.

FRFR'nin 2000W olması seni korkutmasın, çünkü bu bi tüplü amfi değil(tüplü bir power katı yok). Benzer her hoparlörde olduğu gibi üzerinde Class-D bir power ünitesi var,lineer bir hoparlör özetle. Sesi çok açsan da az açsan da ses aynı olacak. Senle alakalı tek konu, o ses yüksekliğinin seni ne kadar tatmin etmesi ile alakalı. Düşük sesle çalışmaya OK ise tamamdır hiç dert değil. Alırsan MK2 modeline göz at çünkü bluetooth da var üstünde-ki egzersiz yapmak için çok faydalı bi özellik.Sahneye gitsen de sahne monitörü olarak taşırsın.

Referans monitörü alsan, grubunla provaya çıkacak olsan kullanamayabilirsin. Yani referans monitörlerinin 2sini birden bir stüdyoda davulcunun karşısına koyup köklesen de davulcunun sesinden kendi sesini duyuramazsın.

Ben evde çalacağım, sahnem yok stüdyoya taşımam, sabit masaüstünden ses gelsin bana yeter dersen processörün için referans monitörü olur. Bütçene göre (belki 2. el ) 5" bişeyler alırsan daha tatmin edici olacaktır.

Rotcafelgnis doğru söylemiş. söylediği önden - mix hadisesine ek olarak canlı provalarda hem davulcunun sizi duyması hem de sizin grupça davulcunun sesinden başka kendinizi de duyabilmeniz için sesleri yükseltmeniz gerekirse oda büyüklüğüne göre 2000w bile yetersiz kalabilir. Söz gelimi her ensrümanı +10 birim arttırmak istersen bu sefer FRFR'in headroomu (ya da benzer başka hangi alet olursa olsun) yetmeyecektir.

Kullandınız mı bilmiyorum ama HeadRush FrFr108 ev ortamında gayet güzel kullanılıyor. Kağıt üzerinde yazan 2000 Watt'a çok da takılmayın. Prosesörle kullanılacak ise monitör hoparlör yerine ben bunu öneririm (özellikle sağa sola başka ortama taşıma gereksinimi olacak ise)
bu frfr sisteminin düşük volümde kayıpsız ses verdiğini bilmiyordum ben de öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

bir de ben evde kurulu düzen olayına bayılıyorum gitarı al jackı tak dawı plugini aç bana inanılmaz rahat geliyor. ve ortalama büyüklükte bir odaya sahip oluduğum için şuan kullandığım eris 3.5 modelini bile son seviye açamazken bu frfr sistem anlamsız geldiği için fikrimi üstte belirttiğim gibi referans monitörün daha mantıklı olacağı şekilde belirttim.

FRFR'nin 2000W olması seni korkutmasın, çünkü bu bi tüplü amfi değil(tüplü bir power katı yok). Benzer her hoparlörde olduğu gibi üzerinde Class-D bir power ünitesi var,lineer bir hoparlör özetle. Sesi çok açsan da az açsan da ses aynı olacak. Senle alakalı tek konu, o ses yüksekliğinin seni ne kadar tatmin etmesi ile alakalı. Düşük sesle çalışmaya OK ise tamamdır hiç dert değil. Alırsan MK2 modeline göz at çünkü bluetooth da var üstünde-ki egzersiz yapmak için çok faydalı bi özellik.Sahneye gitsen de sahne monitörü olarak taşırsın.

Referans monitörü alsan, grubunla provaya çıkacak olsan kullanamayabilirsin. Yani referans monitörlerinin 2sini birden bir stüdyoda davulcunun karşısına koyup köklesen de davulcunun sesinden kendi sesini duyuramazsın.

Ben evde çalacağım, sahnem yok stüdyoya taşımam, sabit masaüstünden ses gelsin bana yeter dersen processörün için referans monitörü olur. Bütçene göre (belki 2. el ) 5" bişeyler alırsan daha tatmin edici olacaktır.
Çoğunluk olarak evde çalacağım ya sahne zaten çok olmuyor profesyonel degilim, stüdyo'ya gitsem bile frfr'ı taşımam studyodaki amfileri kullanıyorum, araba yok taşımada sıkıntı olabilir. İkinci el frfr108 12k tl'ye buldum ama o fiyata 5inclik bi referans monitörü alsam plugin falan da kulllanabilirim, bilmiyorum frfr108de plugin çalıştırılabiliyor mu

Son düzenleme:

Geri