arkadaşlar bazı konularda sertaca hak vermemek çok zor aslında. işin içine tarihi soktuğunuz zaman işler karışır. hiç bi devlet millet, atalarının it kopuk korsan, harami olduğunu kabul etmez, biz de etmek istemeyiz ama genelde öyledir. şu an tarihleriyle gelenekleriyle övünen fransızlar, ingilizler, almanlar hepsi barbar kavmidir. bizde öleyiz. hiç bir ırkın diyerine üstünlüğü yoktur gelenekleriyle tarihiyle övünmek tamamen gereksiz ve saçmadır diye düşünüyorum. en fazla tarih dersler çıkarılması gereken bir bilimdir. ama tarih olayınında ortalığı çok fazla karıştırdığı gerçektir. keşke tarihi hiç bir şekilde bilemeseydik diyorum, bence öyle daha iyi olurdu.
ben anarşizmin çoğu noktasına katılyorum ama ama insanın doğuştan iyi mi kötü mü olduğu noktasına geldiğimde herşey tıkanıyor.... herşeyi bıraktığımızda anarşizm ütopya veya insanların tamamiyle mükemmel ve 100 de 100 hayvansal özelliklerinden arınmış olduklarında olası bişey olduğuna kanaat getiriyorum. yani bi anarşist devrim bizi ancak koasa sürükler şu anda diye düşünüyorum. o yüzden şu anda biraz evrimciyim. ha düzen getirmek için olması gereken şey devlet mi? o da olmayabilir... devlet olduğu için insanlar eziliyo, şuanda silah tüccarları dayatttığı için savaşlar çıkıyo. devletin bizi buna zorlamaya hakkı varmı? .... offf neyse bu konu bitmez. ama gerçekleri unutmamalıyız ve ona göre yaşamalıyız elimizden geldiği kadar.