bu da redd'in elemanlarından birinin cevabı sanıyorum paylasmakta fayda var (redd.com.tr'dan copy paste yaptım umarim kizmazlar 🙂 bugun de tv8 de izledim, uyku sersemi pek bisi anlamadim ama akustik caldilar, basci ve davulcuyu goremedim.
neyse alinti soyle ki
Az once uzun bir cevap yazdim ama "gonder" tusuna bastigimda yok oldu gitti. Simdi tekrar yaziyorum. ikinci kez yazmak cok sıkıcı
Ankara'da verdiğimiz bir konser sırasında tanıştığımız Zifir'in yazdıkları ve Aslı'nın yazdıkları. Biri bir kutuptan diğeri diğer bir kutuptan redd'e teget gecen, redd'in meselelerine değinen düşünceler. İkinize de çok teşekkürler.
Redd kimdir, nedir, neyi reddeder ve neden reddeder? sorusunun öznesini insan olarak değiştirdiğimizde sanırım herkes kendince bir cevap bulacaktır, neyi neden reddettiği ile ilgili olarak.
Ya da redd basma kalıp listenin içinden bir iki maddeyi alır, onunla anılır, onu kullanır, onla "olur".
-savaşa hayır
-hasankeyf, sorgun, karkamış, ılusu
-gay ayrımcılığı
-kadına şiddet
-AB
-ABD
-egitim esitsizligi
-etnik ayrımcılık
-goztepeye cami
liste o kadar uzundur ki?bir cogumuz zaten tum bunlari reddeder. İster gazetede okudugunda yaptigi iki yorumla ister sokaklara dokulerek. Kim aslinda bir yandan insanin dogasinda ve var olma kaygısı içinde olan, bugun baska bicimlerle surdurdugu "savas"in karsisinda degildir ki?
Aslı, redd'in durusundan, klibine, sarki siralamasindan klip yonetmenine kadar hemen hemen bizi ya da onun tabiriyle "gorunen" redd'i pek sevmemis anlasilan. Bunu acikta burada belirtiyor olman, burada tartismaya aciyor olman bence cok guzel bir durum. Bize de kendimizle ilgili dusunme, elestirilere kulak verme şansı tanıyorsun. tekrar teşekkürler. Redd adına ileride herseyin mukemmel olacagina karsi duydugun inanc ya da kucuk bir pirilti bizim icin oldukca degerli. Redd'in acil sifa dagitmak, acilen gonullerde taht kurmak gibi bir derdi yok cunku.
Redd'in her biri uyesi buna Faruk, Suat ve Evrim'i de dahil ediyorum siradisi kisiliklerdir. Siradisiliktan soz ettigim dogru/mutlak iyilik anlaminda degil. Bir tür farklılık anlamında. Tam da burada "biz farklıyız biz piyasa değiliz" yorumuna soylecegim su olacaktir. Dogrudur biz farkliyiz. Bu fark zamanla kendini görünür kılacaktır.
Redd sayıca fazlalaşan iyiyle kötüyü birbirinden ayıramayan dinleyici için doğrudan bir şey yapamaz. Biz sadece iyi muzik yaparak hizli tuketimin egemen oldugu dinleyicinin istedigini vermeme egilimi ile bunun icin elimizden geleni yapariz. Kimseyi kandirmak kimseye bir sey yedirmek gibi bir derdimiz de olamaz. Bizim en temel farklarimizdan biri de belki de bu. Biz buyuz, gun icinde de sahnede de, forumda da.
Rock forumlarda redd icin yazilanlar ortada, yazilanlara ilgisiz kalmak, elestirilere kulak asmamak olası degil, ama bence tum yazilanlar degerli.
Ozetle redd kendini anlatmaya cok yeni basladi. Acelemiz yok, amacımız dogru olan herseyi zamanla daha "iyi" anlasilir kilabilmektir.