Referans monitör önerisi

7 yıldır Pluginle(şu an neural dsp gojira) gitar çalıyorum ama düz normal bir hoparlör kullanıyorum, bu yüzden biraz daha iyi bir şey alayım dedim, aslında oyun da oynamak için kullanıyorum ama almışken referans monitörü alsam bir şey kaybetmem diye düşünüyorum. Çoğunlukla kayıt yapmıyorum ama bir ara biraz yapmıştım belki tekrar hevesim olabilir, yine de fazla profesyonel bir şey aramıyorum toplam 30k'yı aşmak istemiyorum mümkünse.
Ses kartım 7 yıllık focusrite scarlett gen 1(onu da yenileyebilirim belki artık miyadını doldurmaya yakın gibi) bir fark yaratacaksa. Çaldığım tür ağırlıklı olarak metal ve biraz rock, 7 tel bir schecterım var.
Güzel f/p elde kalmayacak monitör önerilerinize açığım açıkçası benim fazla bilgim yok o konularda TR'deki fiyatlar da globalden çok farklı olabildiği için lokal bir mecraya danışmak istedim.

Yamaha HS8 tavsiye edebilirim, hem butcenize uygun hem f/p yuksek orta segment monitor. Bu arada monitor hoparlar ebadinin kullanmayi dusundugunuz odanin buyuklugune ve dinleme mesafinize gore olmali, daha kucuk bir alandaysaniz 7 inch hatta 5-6 inch olanlari da dusunebilirsiniz.

Merhabalar. Bütçeniz çok iyi. Zaten o bütçeye ev için profesyonel denebilecek bir sistem kurabilirsiniz 🙂 Bende de Scarlett Solo Gen 1 ses kartı var. Dayanamayıp kullanmıyorum artık. O derece kötü.

Motu, Universal Audio, SSL gibi markaların ses kartlarına bakmanızı tavsiye ederim. Yamaha HS serileri çok kullanılan monitörler. Yine Krk da çok tercih ediliyor.

Pahalı sayılır ama hem ses kalitesi hem de fiziksel boyutu nedeniyle son derece işimi gören IK MTM çiftini uzun süre kullandım. Headrush CORE'umun değişmez partner'iydi.
Yamaha HS ve KRK rokit de severim.

Geri