- Konu Sahibi Konu Sahibi
- #21
Eski evimde böyle bir sorun yoktu. Sorun şebekeden zaten.
Kendim denemedim ama bugüne kadar bi çok konuda tavsiye olarak gördüğüm,
Bana bizzat olarak ise Hi-Fi işleriyle haşır neşir, evinde oldukça pahalı dinleme ekipmanlarına sahibi bir arkadaştı.
Monster marka, HTS serisi akım korumalı priz. Fiyatları diğerlerine göre biraz tuzlu ama profesyonel bi görüntüsü var (kalite konusunda dediğim gibi bizzat denemişliğim yok.).
Kendim tunçmatik kullanıyorum, sıkıntıyı çözmüyor.
İmkanım olsa bu prizi bulup bi denemek isterim şahsen. Eğer deneyen ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa bizde bilgileniriz.
Örnek görsel;
Bu tarz prizler genelde aşırı akım koruması için kullanılıyor. Yıldırım çarpması gibi bir durumda tüm bağlı olan tüm ev aletlerini kurtarmaktan daha ileri gideceğini sanmıyorum.
Gürültünün temel sebebi iyi filtrelenmemiş beslemeler ve yüksek frekanslı kaynaklardır. Eski mesajlardaki HDMI örneği tam cuk diye oturmakta. Çözmenin yolu ise kaliteli ekipman almaktan geçiyor. ( Kablo güç kaynağı vs. ) Kablo aldığınızda daima dışı ekranlı almaya güç kaynağı alırken de filtreli olanı tercih etmek gerek.
Başka bir örnek verecek olursam Asus laptopumun açık olduğu zamanlarda gitar kaydetmeye kalktığımda gitarımın manyetikleri işlemcinin yük altında kaldığı durumlardaki sesi parazit olarak alıyor.
Dışı ekranlı kablo nedir acaba ?
Selamlar. Bendeki gürültü de aynı şu şekilde
Mevcut kasamdan kaynaklanıyor. Coil whine deniyormuş buna ve yeni - gelişmiş ekran kartlarının çıkardığı bir gürültüymüş. (Powercolor Radeon HD7850 kullanıyorum) Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Gürültü videoda olanın aynısı. İşin kötü yanı bu gürültüyü gitarın manyetikleri alıyor ve sistemdeki bütün yükselticilerden geçtiğinde gürültü büyüyor. Prosesör - amfi - hoparlör ne varsa sesi büyütüyorlar. Gitarın manyetiklerinden de karışıyor gürültü, bağlantı kablolarından da.
Şu anda evde tekrardan laptopımı kullanıyorum, gürültü hiç kalmadı. Kısaca elimizi kolumuzu bağlayan bir durum. Kolay gelsin.
ses kartının çıkışları balanced ise, stereo jack/kablo ile bağlayınca sorun büyük ihtimalle çözülür.
60114 eklentisini görüntüle
Regülatörler şebekedeki düzensizlikleri ortadan kaldırmak için kullanılır. Toprak kalitesini ya da sistemdeki gürültüyü etkilemezler. Elektrikli aletlerinizi yıldırım, şebeke düşmesi gibi şeylerden korumak için kullanabilirsiniz fakat gürültü için kullanılmaz.Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama şöyle bir Regülatör ne kadar iş görür?
Kullanan veya bu işlerde bilgili olan biri fikir verebilirmi acaba, hem ekipmanları korumak hem dip sesi tamamen keser diyebilirmiyiz?
FSP SCUDO 1200VA REGÜLATÖR
Regülatörler şebekedeki düzensizlikleri ortadan kaldırmak için kullanılır. Toprak kalitesini ya da sistemdeki gürültüyü etkilemezler. Elektrikli aletlerinizi yıldırım, şebeke düşmesi gibi şeylerden korumak için kullanabilirsiniz fakat gürültü için kullanılmaz.
Topraklama, düzgün filtreli beslemeli cihazları, shieldli kablo gibi iyileştirmeler yapamıyorsanız, monitörlerinizi wireless sinyal veren cihazlardan olabildiğince uzak tutmaya özen gösterirseniz alabileceğiniz en az gürültü ile çalışabilirsiniz.
Online UPS'ler de regülatörün yaptığı işi yapıyor fakat daha teknolojik ve kusursuz bir biçimde. Ani elektrik kesintisinde oluşabilecek zararları da önleyebilmesi regülatörden artısı... Fakat ana sistem topraklamasını şebekedekinden tamamladığı için ortamda gürültü var ise bunu kesmeye yaramaz. İmkanınız var ise PC,TV,Monitör gibi eşyalarınızı ufak bir UPS ile korumanızı tavsiye ederim.peki online ups'ler hakkında ne düşünüyorsunuz, bildiğim kadarıyla online ups sistemleri biraz pahalı olsa da sürekli ac-dc / dc-ac dönüşüm yapıp cihazlara gönderdiği için temiz enerji sağlıyor.
Güzel bi topraklama var binada (enazından görüntü itibariyle, elektrik panosundan inen metal levha çubuk görünüyor) ve yeni bir bina.
(Kapı zillerinden, uydu sistemine kadar hepsinin pano üzerinde ayrı bölümleri mevcut.)
Akım korumalı priz kullanıyorum, ses kablolarım neutrik - klotz.
Fakat güç kabloları ve usb v.b bağlantı kabloları standart piyasa malı. Muhtemelen %90 herkesinde öyledir.
Şebeke hattı gürültüyü etkilemez demişsiniz fakat hi-fi gibi sistem ağırlıklı forumlarda bariz bu yönde öneriler mevcut, kafamı karıştıranda bu noktalar oldu. Hatta bu forumda bazı konularda regülatörlü sistemlerin, büyük oranda dipses kestiğinden bahsedilmiş yazılarda var.
Ayrıca şu devirde hele ki ev ortamında kablosuz bağlantı sahibi cihazlardan uzak durmak (internet, telefon, klavye - mouse v.b) çok mümkünmü sizce?
Kulağınızla biraz tiz sürücülere yaklaşmayı denediniz mi?
Ayrıca dediğinizi test ettim, evin bütün elektriğini sigortalardan kapatarak sadece benim odanınkini açık bıraktım.
Üzerine birde monitörleri ses kabloları ve uzatmalardan sökerek sigortaya en yakın oda içindeki topraklı duvar prizine doğrudan bağladım.
Doğal olarak, modem, pc v.b hiç bir cihaz aktif olmadı. Buna rağmen aynı dip ses stabil olarak devam ediyor.
Elimde bulunan yaklaşık 10 adet power kablosuyla test ettim sonuç aynı. Daha önce farklı marka model referans monitörlerimde oldu aynı hışırtı onlarda da vardı (hemde farklı evler, farklı kablolar, farklı tesisatlar).
Şuana kadar hışırtısı olmayan referans monitör kullanmadım desem yeridir. Tunçmatik ups'de kullandım aküleri bitene kadar yine değişen bişey olmamıştı. O dönem elimde olan monitörler ve ses kartı ile yine aynı dip ses mevcuttu.
Şuan akım korumalı priz ile kullanıyorum sistemi yine sonuç aynı.
Ses volümle alakası olmayan stabil bi ses.Evde hiçbir zaman tam sessizlik ortamı oluşmadığından beni rahatsız eden bir ses duymuyorum. Hatta gece yatarken de monitörleri birkaç kez açık unuttum yine duymadım. Bahsettiğiniz hışırtı belli belirsiz bir sıslama sesi mi yoksa her ses seviyesinde duyulabilecek seviyede bir gürültü mü?
Dediğiniz gibi çok fazla üzerine düşsem mutlaka birşeyler duyarım belki ama sonuçta monitörler kulağımın dibinde çalışmadığımdan benim için yine bir problem yok 🙂
Selamlar. Bendeki gürültü de aynı şu şekilde
Mevcut kasamdan kaynaklanıyor. Coil whine deniyormuş buna ve yeni - gelişmiş ekran kartlarının çıkardığı bir gürültüymüş. (Powercolor Radeon HD7850 kullanıyorum) Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Gürültü videoda olanın aynısı. İşin kötü yanı bu gürültüyü gitarın manyetikleri alıyor ve sistemdeki bütün yükselticilerden geçtiğinde gürültü büyüyor. Prosesör - amfi - hoparlör ne varsa sesi büyütüyorlar. Gitarın manyetiklerinden de karışıyor gürültü, bağlantı kablolarından da.
Şu anda evde tekrardan laptopımı kullanıyorum, gürültü hiç kalmadı. Kısaca elimizi kolumuzu bağlayan bir durum. Kolay gelsin.