DEha senin de dediğin gibi bir yanlış algılama sonucunda oluşmuş gereksiz bir tartışma söz konusu. İşlerinize karışmak gibi olmasın ama sadece sizi dinlemiş az çok bilen ve tanıyan birisi olarak birşeyler söylemek istedim.
Atalay'ın sorusuna Alp'in verdiği cevap kendi içinde dikkatli düşünüldüğünde herhangi bir ard niyet içermiyor sanırım. Daha önce forumda, sadece Saygın ve Alp'in ikili olarak üzerinde uğraştıkları besteler üzerine konuşmalar geçmiş ve şu anki kadrosu ile var olan REst grubunun yaptıkları besteler konusunda konuşması geçmemişti yanlış hatırlamıyorsam.bu forumu takibim yeterli ise elbette. Yanlışsa düzeltin lütfen.
Atalay da kayıtlarla uğraşıyorsunuz herhalde gibi bir soru sorunca alp'in sadece saygın ve ben uğraşıyoruz artık ex-rest cephesinde kaldık demesinin kanımca şu anki Rest grubuna duyduğu negatif duygularla uzaktan yakından alakası yok ve kendini Rest'in bir parçası gibi görmemekten ziyade var olan koşulların neden olduğu bir durum sonucu oluşan olayların bir yansıması ( alp ve Saygın gruptan ayrılmak zorunda kaldılar ve uzaktan uzağa kendilerince bir şeyler yapmaya müzikten kopmamaya çalışıyorlar sizdeki avantaj onlarda yok onlar da o şekilde müzikten kopmamaya çalışıyorlar ve hala onlar kendilerini bu grubun bir parçası olarak görüyorlar ki gidip de ayrı bir forum açmak yerine burada yazıyorlar.Nitekim forum açmak kişi adına bile olsa zor değil 😉 )ve arada gerginliklere neden olabilecek bir nedende yok bence. buradan Rhapsody'nin "artık besteler ile uğraşan bir biz kaldık" anlamını çıkartması sanırım olaya fazla duygusal yaklaşmasından kaynaklanmış. Rhapsody'i de bu anlamda haksız göremiyorum kendisince doğru olduğunu düşünüp yazdığı yorumundan ötürü. Sonuçta paylaşılan Rest müziğinin dışında bir de paylaşılan arkadaşlıkve dostluk var. Bunlardan ötürü duygusal bir tepki vermiş herhalde. aynı duygusallıkta da Alp tekrar cevap vermiş.Alp İstanbul'da ve Saygın Amerika'da olmasaydı ex-Rest diye bir şey olmayacaktı zaten. REst yine yoluna o kadro ile devam edecekti. Yine güzel şeyler yapılacaktı.
Grubun eski ve yeni cephesinin kendi içinde böyle hafif bile olsa gerginlik ortamına girmesine üzüldüm herşeyden öte bir dinleyici olarak. Belki 3-5 yıl sonra REst diye bir grup olmayacak ama arkadaşlıklar, dostluklar baki kalacaktır. Elinizdekini ufak sürtüşmelerle zedelemeyin arkadaşlar çünkü çoğu insanın bulmakda zorluk çektiği şey şu günler de bir "merhaba" bile.
Hepinizi birer müzisyen olarak seviyorum. Bu güne kadar yaptığınız işleri,çabalarınızı, başarılarınızı takdir ediyorum. Kıskanılacak güzellikler de yaşadınız grup olarak. Herkese bol besteli, verimli müzik yaşamı diliyorum. Müzikal anlamda birleşemeseniz de ayrı gayrı kalmayın, koklaşın öpüşün darılmayın.....
(affınıza sığınarak yazdım bu kadar uzun bir yazıyı, umarım yazdıklarım maydonuzluk 😀 olarak algılanmaz)
sadece bir dost temennisi.