Videoyu hazırlayan herkesin eline ve emeğine sağlık. Ton da güzel geliyor. İzninizle kendimce birşey yazmak istiyorum tanıtım videonuz ile ilgili. Öncelikle video bilgileri şu şekilde:
1 - Signal chain : Schecter KM-7 / Maxon OD808 / Rockfabrik Effects Mind Abuse / iSP Decimator II / Blackstar HT-5RH / Focusrite Scarlett 2i4 / Logic Pro X
2 - Recorded, mixed & mastered by: Abdurrahman Şimşek
3 - Drum programming by: Murat Akça & Abdurrahman Şimşek
Bu tanıtım videosuna bakınca, gitaristin pedaldan çok kendi şarkısını tanıttığını söyleyebilirim net bir şekilde. 1. maddede görüldüğü gibi pedalınız sinyal yolundaki tek pedal değil. 2. maddeye göre de kayıtta bir mastering var ve 3. maddeye göre (zaten duyuyoruz) kayıtta davul var. Tabi bu kayıt da değerli lütfen yanlış anlaşılmasın. Pedalın miks içinde nasıl duyulduğu da önemli.
Ancak pedal tanıtım videosu genelde daha farklı bir standartta yapılıyor dünyada. Gitardan sonra Mind Abuse'u bağlarsınız. Ardından ortalama bir Blackstar/Fender/Marshall amfi gelir. Shure SM57 vb. bir standart mikrofonla ile hoparlörü mikrofonlarsınız ve analog sinyal ses kartı üzerinden bilgisayara aktarılır. Kaydı yaparken de muhakkak pedalın devrede olmadığı ve devrede olduğu durumlar da dikkate alınır ki pedalın etkisi iyice anlaşılsın. Kayıtta hiçbir eq ve kompresyon uygulanmaz, mastering yapılmaz. İstenirse bir de davul ve bas gitarlı bir altyapı da sonradan eklenebilir ama muhakkak raw gitar tonuna ait kayıtların, ana pedal tanıtım videosunda bulunması gerekir. Bu bağlamda bakınca Sinan beyin videosu çok daha başarılı bir video.
Bu yorumu da tamamen sizin düşündüğüm için yapmaktayım. (Yorumu biraz editledim agresif olarak algılanmamak adına)