Sahibinden com güvenli ödemede dolandırıcılık

resul

resulaytaş
Selamlar. Amerikan fender ilanım sahibinden com'da 3-4 aydır yayındaydı. 3gün önce alp taşdemir isimli şahıs vatsaptan ulaştı ve talip oldu. Fiyatta anlaştık. Siteden işlem yaptığını sitenin satıcı e-maili niye istediğini söyledi. Mail adresini verdim. Siteden mesaj geleceğini sonraki işlemleri benim yapmam gerektiğini söyledi. Mail geldi onayladım ve yurtiçi kargonun verdiği kodla kargoyu gönderdim. Sonrasında hesabıma para gelmedi. Şahıs mesajlarıma dönmedi, tel açmadı. Sahibinden com'da görüştüğünde adıma bir satış işlemi görünmediği cevabı aldım. Olay budur, dikkatli olunması için bunları yazdım, sitelerde bu isim ve gitarı gören olursa haber verirse sevinieim

Screenshot_20251218_132327_com_sahibinden_ClassifiedMngMyClassifiedDetailActivity.webp

Cok gecmis olsun.

Ben bu satis modelinde en cok iade surecinden korkuyorum. Amerikan fenderi alip iade secenegini kullanip Meksika fender geri gonderse o sari sitenin yonetimi nasil bir yol izler. Durumu ne kadar anlar, ucret iadesi tamamen mi olur, kismen mi olur. Tamamen olursa meksika fender in parasi nasil olur vs. vs. cok korkuyorum.

Bir tane satilik g-system im var. Bir yili askin surediir ilanda. En az 5 kez guvenli satinalma islemini iptal ettim sirf iade konusundaki belirsizlik korkumdan.

Cok gecmis olsun.

Ben bu satis modelinde en cok iade surecinden korkuyorum. Amerikan fenderi alip iade secenegini kullanip Meksika fender geri gonderse o sari sitenin yonetimi nasil bir yol izler. Durumu ne kadar anlar, ucret iadesi tamamen mi olur, kismen mi olur. Tamamen olursa meksika fender in parasi nasil olur vs. vs. cok korkuyorum.

Bir tane satilik g-system im var. Bir yili askin surediir ilanda. En az 5 kez guvenli satinalma islemini iptal ettim sirf iade konusundaki belirsizlik korkumdan.
Ders oldu, daha da girmem böyle işe

Mail adresiniz zaten sistemde var hocam. Onlar kendileri sizden mail adresinizi alıp size sahibindenmiş gibi mail göndermişler ve kargo numarası vermişler. Yani tamamen sahibinden dışında bir işlem yapılmış. Geçmiş olsun, canınız sağolsun. Daha dikkatli olmak lazım, ama bazen de hırsıza kilit dayanmaz.
İlk satışımdı bilemedim, pahalı bi ders aldık 🙂

Suç duyurusu yapıldı ama ne sonuç alırız bilmiyorum, teşekkürler
Geçmiş yıllarda amfi almak için para göndermiştim ve satıcı beni engelleyip dolandırmıştı, hemen şikayetçi oldum, derken ağır ceza da dava açıldı eleman cezada indirim almak için zararımı giderdi ama iyi de ceza aldı , iyi bir savcıya denk gelir iseniz kurtarabilirsiniz gitarınızı.

Yıllar önce ben de ucuz bir ses kartı alırken böyle bir olay yaşadım adamla olan whatsapp konuşmalarımın ekran görüntüsü adamın cep telefonu ve olayı anlatan bir dilekçeyle savcılığa başvurdum 10 ay sonra dava açıldı 1 2 seneye de sonuçlandı dolandıran kişi 20 yaşında çocuk çıktı zararımı da gidermedi gidermeyince indirim de olmadı cezasında ağır cezada yargılandı 2 3 sene ceza aldı galiba.Bir şey olmaz diye peşine düşmemezlik yapmayın bu dolandırıcıların en büyük olayı bu o telefondan whatsapp konuşmalarından kargo bilgilerinden kargo şubesi kameralarından savcılık didik didik bulur.Zararınızı alamazsanız bile yanına kalmaz başkasını da dolandıramaz.Çok geçmiş olsun umarım zararınızı da geri alırsınız.Maddi olarak zor duruma düşmediyseniz çünkü az bir meblağ değil, bir hayat dersi diye bakın geçin yapcak bir şey yok cana gelceğine fendere gelsin napalım

Vallahi çok üzüldüm geçmiş olsun. Şikayetçi olun kimliği tespit edilip ceza alması garanti öyle söyliyim günde en az 15 bilişim dolandırıcılığı dosyası ile karşılaşıyorum. Paranızı geç de olsa alırsınız eğer karşı taraf cezada indirim almak isterse. Eğer istemezse, parayı çoktan yediyse yahut zaten müebbetlil olacak kadar sabıkası varsa ödemez ama en azından ceza alır.

Şunu da söylemeden geçemedim gücüme gitti vallahi ben 30 40 bin liralik ürünler için iki kişiye neredeyse yalvardım param güvende ile alayım lütfen diye asla kabul etmediler hiçbir dolandırma kastım yahut alayım iade ederim yeaa gibi bir zihniyetle şimdi sizin böyle bir ürünü param güvende ile satmaya çalışmanıza çok üzüldüm. Zaten kimse ürün satarken güvenmiyordu bir de dolandırıcılar iyice tuzu biberi oldu.

Evet adı üstünde, param güvende de satıcı güvende değil.
Tamam hocam kimse seni zorlamıyor sat sat diye. Ben fikrimi söylüyorum. Param güvende ile iki gitar satın aldım hiç problem yaşamadım ben. Arkadaşın düştüğü yanlış şu ki, ben parayı ödeyeceğimi kargoyu ne zaman yapabileceğini soruyorum sonra diyorum ki ben ödemeyi yapıyorum size uygulamadan bildirim düşer. Ondan sonra hiç muhatap olmaması lazımdı arkadaşın. Direkt uygulama üzerinden gelen bildirimlere ve talimatlara binaen hareket etseydi bu şekilde olmazdı. En azından para havuzda beklerdi ki dolandırıcı zaten o parayı da denkleştiremezdi muhtemelen.

Umarım yaşın küçüktür. Yetişkin birinin yutacağı bir zoka değil pek. Ayrıca, yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi, "Param Güvende" yöntemine de pek güvenmemek gerek. Hasar verip geri yolladığında kimseye bir şey ispatlayamıyorsun. En temizi, önce eft sonra kargo. Veya da elden. Elden almaya gittiğinde de yanında güçlü kuvvetli biri olsun, elinden alıp kaçmaya yeltenecek çok insan var bu ülkede.

Suç duyurusu yaptım ama memlekette hukuk ortada, ilgilen ile çekler beklentim yok açıkçası, sağlık olsun
yavasda olsa calışıyor. 2 yıl önce telefonla bir yaşlı bir akrabam dolandırıldı. bankadaki bir miktar parasını kaybetti. aynı gün işi gücü bırakıp çağlayan adlisine gidip suç duyurusu yaptık. önümüzdeki nisanın ortasında mahkemesi var. yani şikayetçi olduktan 2.5 sene sonra mahkeme olacak. sonuc ne olur bilmiyoruz ama paraların gittiği ilk banka hesabı sahibi şu an sanık konumunda. bence peşini bırakmayın o namussuzun.

Geri