Dolandırıcılar eskisinden de profesyonel artık. Ben de geçen sene Mac Mini aldım, arkadaş da gayet samimi dürüst ne konuştuğunu bilen biriydi. Önce parayı gönderdim. O da söz verdiği gibi mac i gönderdi, hiçbir problem çıkmadı. Cihaz bahsettiği gibi kusursuzdu. Garantisi de devam etmekteydi.
Satışlar hep böyle olur, alıcı parayı gönderir, sonra satıcı kargolar, ama karşımızdaki satıcı bu kadar usta yalan söyleyebiliyorsa almamak lazım bu şekilde.
Bir de belki ben de dolandırılacaktım ama tüm siparişlerim işyerim olan adliyeye gelir, heralde o adliye yazısını görenler cesaret edemiyorlar.
Peşine düşseniz bile savcılık bu tür olaylarda daha çok maddi delile dayanır diye biliyorum, bu internet sitesi çıktılarından ziyade, satış sözleşmesi gibi deliller olsa daha çabuk sonuca ulaşılabilirdi. Daha önceden de böyle bir konu açılmıştı, birisi kendinin başkasına olan borcunu alıcıya ödetmişti, savcılık takipsizlik vermişti.
Dolandırıcılar bunun farkında. Neye ceza verilip verilmeyeceğini biliyorlar.. O yüzden iki kat dikkatli olmak lazım, kaybınıza üzüldüm.. Umarım yakında sonuç alırsınız.