Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Teorik olarak sarı siteyi suçlamamak lazım bu olayda. Sarı sitenin şu an suçu yok yaşanan durumdan. Sadece arkadaşın boş anına gelmiş dolandırıcı link atmış arkadaşta kanmış gibi. Genel olarak param güvende sadece alıcıyı korur.
Yine teorik olarak olayı önceden farketseydiniz kargoyu geri çekebilirdiniz ama muhtemelen 2-3 gün sonradan fark edildiğinden dolayı sıkıntı olmuş.
Geçmiş olsun. Site kopyalama, sahte e-posta ile yönlendirme gibi faaliyetlere karşı, tüm süreci telefondaki sahibinden uygulaması ile takip ve yürütmek en güvenli seçenektir.
Şahsen param güvende olmadan bir satın alma işlemi yapmıyorum. Yıllar önce bir alım işleminde aldığım gitarda bahsetmediği bir sürü kozmetik sorun vardı ve ulaşamadım kendisine oyaladı en sonunda engelledi. Başka bir ticaretimde de parayı gönderdim ürün gelmedi ben de davacı oldum, uzlaşma olmadı ve hapse girdi. Şuna da katılıyorum bir ürün satacak olsam param güvendeyle satmam ya da satacak olduğum kişi tanıdığım, bildiğim birisi olmalı. Şuan alıntılayamıyorum ama @cengodisco mesajında fender meksika amerikan olayı gibi bir durumda seri numara olayı çözer ama sizin onu belirtmeniz lazım ama alır manyetiklerini falan değiştirir derseniz o zaman daha fazla uğraş gerekir. Kısaca her şeyi belgelemek lazım. Geçen sene do re'den gitar almıştım ve headstockta kırık bir şekilde gelmişti. Allahtan açmadan önce bir sürü fotoğraf çekip açarken de video eşliğinde açtığım için biraz uğraşsam da değişimini sağlamıştım. Geçenlerde de bir satıcı paramgüvendeyi kabul etti ilan numarası istediğimde bana link attı ve gelen link kendini aşırı derece belli ediyordu sahte olduğu konusunda. Arkadaşlar piyasa artık rezalat tek yapmamız gereken dikkatli olmak ve güvenmemek şahsen ticarette ağzına allah kitap alanla hiç ticaret yapmıyorum çünkü karşılaştıklarımın hepsi dolandırıcı oldu. Yazım yanlışları için kusura bakmayın, iyi forumlar☺️
Ben artık ürünleri elden nakitle veya elden eftyle alıyorum.Param güvende den geçenlerde dimarzio manyetik aldım adam tamir edilmiş manyetiği yollamış 5 dakikalık manyetik değişimi için 3 saat uğraştım diyorum ben mi yanlış lehimliyorum vs sonrasında manyetiği incelerken farkettim kapağının kablosunun sökülüp takıldığını adama yazdım neden bozuk urun yolluyorsunuz vaktime yazık değil mi diye takmadı.Bende direk param güvendeyle iade gönderdim ürünü itiraz etmedi.Ama itiraz etse sahibinden ne kadar anlardı benim arkamda ne kadar dururdu bilmiyorum.Satan için de ayrı dert sağlam ürün yollayan birine aynı ürünün bozuğunu geri yollasam.Adam da itiraz edemez sahibinden arkasında durmaz.En iyisi elden almak bu devirde onda da ortalık bir yerde buluşup yanında birini getirmen lazım
Satış veya sistem ne olursa olsun; param güvende de olsa iban/nakit de olsa dolandırıcı dolandırıcı olduktan sonra hiç şansımız yok. İnsanlıktan çıkmış ahlaksız varlıklara denk geliyoruz. Bu malesef sistem değil insan veya insan olamamışlık sorunu...
Gerçekten çok geçmiş olsun.Böyle insanlar yüzünden bizim tüm insanlığa olan güvenimiz azalıyor.Bende senede bir dolandırılırım.Kesinlikle şikayetçi olun.Az bir meblağ değil.ki keza inanın böyle insanlar küçük meblağlarda bile dolandırıcılık yapıyorlar.Bildiğiniz olta sistemi ile kendilerine iş kuran insanlar bunlar.