Facebook enstruman arıyorum grubuhangi site de bu ??
Facebook enstruman arıyorum grubuhangi site de bu ??
Sahte. Ancak çok ilginç gitarmış, nasıl bir tona sahip olduğunu merak ettim. 🙂Var mı böyle bir gitar ? Biraz araştırdım ancak benzer bir şey bulamadım. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Bu haliyle eski sahte gitarlara benzettim.
82846 eklentisini görüntüle 82847 eklentisini görüntüle 82848 eklentisini görüntüle
Eski bir Japon bas gitar, büyük ihtimalle Teisco veya Norma, neckplate ele veriyor. 60-70-80 arası Japon gitarların/bas gtarların çoğunda bu neckplate'i görebilirsiniz.Var mı böyle bir gitar ? Biraz araştırdım ancak benzer bir şey bulamadım. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Bu haliyle eski sahte gitarlara benzettim.
82846 eklentisini görüntüle 82847 eklentisini görüntüle 82848 eklentisini görüntüle
Aynen, muhtemelen teisco. Ama baya vintıç bir şeye benziyor 🙂 Merak ettim tonlarını doğrusu.Eski bir Japon bas gitar, büyük ihtimalle Teisco veya Norma, neckplate ele veriyor. 60-70-80 arası Japon gitarların/bas gtarların çoğunda bu neckplate'i görebilirsiniz.
Var mı böyle bir gitar ? Biraz araştırdım ancak benzer bir şey bulamadım. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Bu haliyle eski sahte gitarlara benzettim.
Fotograftaki isik yansimasi kaynakli da olabilir bu soylediginiz... Sonuc olarak bu gitarin sahte olup olmadigini saglikli bir sekilde ancak detayli fotograflar gorerek@ChrisBroderick ve @fjc headstock a bakarsanız fender decayinin olduğu yer biraz daha açık tonlu bir renge sahip squier vb yazısı zımparalanıp fender yazılmış olabilir
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...k-aletleri-ibanez-rg570-japon-319392905/detay
İbanezlerle aram iyi değildir bu aralar bir tane almak istiyordumda buna denk geldim. Pek anlamıyorum ama rg570 böyle değildi çok düzdü sanki
Herşeyden önce gitar gerçek ancak en eski modellerden, -80 sonu 90 başı-. Ciddiysen mutlaka headstock arkasındaki seri no.sunu öğrenmen gerekli (F ile başlaması lazım), satıcıya sor, foto iste, yakındaysan git. Ayrıca 2100 TL fiyat biçmiş bence fiyat biraz fazla, 500$ civarında alabiliyor olman lazım, pazarlık etmek lazım. Gitar şimdiki RG serisini "RG Serisi" yapan gitarlardan, bu sebeple oldukça iyi bir örnek. Ama 2100 TL fazla.. Bu tip eski Ibanezler genelde sap tesviyesi de ister, fretlerin durumunu da sormak lazım, ezik çizik yenmiş var mı.. Ama paran varsa ve MIJ bir Ibanez almak istiyorsan bundan iyisini kısa vadede bulabilir misin bilmiyorum, tavsiye ederim.https://www.sahibinden.com/ilan/iki...k-aletleri-ibanez-rg570-japon-319392905/detay
İbanezlerle aram iyi değildir bu aralar bir tane almak istiyordumda buna denk geldim. Pek anlamıyorum ama rg570 böyle değildi çok düzdü sanki
Çok teşekkür ederim bilgilendim.Herşeyden önce gitar gerçek ancak en eski modellerden, -80 sonu 90 başı-. Ciddiysen mutlaka headstock arkasındaki seri no.sunu öğrenmen gerekli (F ile başlaması lazım), satıcıya sor, foto iste, yakındaysan git. Ayrıca 2100 TL fiyat biçmiş bence fiyat biraz fazla, 500$ civarında alabiliyor olman lazım, pazarlık etmek lazım. Gitar şimdiki RG serisini "RG Serisi" yapan gitarlardan, bu sebeple oldukça iyi bir örnek. Ama 2100 TL fazla.. Bu tip eski Ibanezler genelde sap tesviyesi de ister, fretlerin durumunu da sormak lazım, ezik çizik yenmiş var mı.. Ama paran varsa ve MIJ bir Ibanez almak istiyorsan bundan iyisini kısa vadede bulabilir misin bilmiyorum, tavsiye ederim.
15 dakika önce ilanı şikayet ettim böyle ilan görünce kapatana kadar şikayete yüklenmeliyizArkadaş çok zeki sanıyor kendini ki son fotoğrafta "designed in the USA" kısmını çekip USA Fender diye satmaya çalışıyor. Bir fotoğraf öncesinde Crafted in China yazısı bal gibi ortada.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...sg-veya-telecasterle-tks-olur-327919922/detay
Arkadaş çok zeki sanıyor kendini ki son fotoğrafta "designed in the USA" kısmını çekip USA Fender diye satmaya çalışıyor. Bir fotoğraf öncesinde Crafted in China yazısı bal gibi ortada.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...sg-veya-telecasterle-tks-olur-327919922/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...k-aletleri-ibanez-rg570-japon-319392905/detay
Bu ibanez alma sürecinde gerçekten bilgilendim ve pickguardın açıkcası bende daha yakışıklı yaptığını düşünüyorum gitarın. Ama 2100 lira çok pahalıymış öğrendikçe anlıyorum. Sonuç olarak hala bir ibanez alamadım 😀Yazmadan edemedim. Bu gitara 4-5 yıl önce sahip olmuş olabilirim. SRV Müzik'ten aldığımda beyaz pickguardı vardı. Ama RG570'in orijinalinde pickguard yok. Sizde oluşan "daha düzdü" algısı da buradan geliyor muhtemelen,ki haklısınız. Pickguardı neden taktıklarını anlamamıştım. Görsel amaçlıydı galiba. Kısa bir süre kullanıp sattım. Galiba 1100 ya da 1200 ₺ gibi bir paraya alıp, 750 ₺'ye de satmıştım çok sıkışık olduğum bir dönemde. Eğer o gitarsa bu para biraz fazla gibi evet. Kısacası sahte değil gibi. Ama fabrikası Fujitsu değil Fujigen'dir muhtemelen. 🙂