Belge vs saymış adam fatura diye birşey belirtmemiş, sap fotoğraflarını vs de gizlemiş.Şüpheli ve sıkıntılı.
Belgeler zaten veriliyordu sıfır içerikte onu çok gördüm de fakat lakin genelde fatura ibraz edemiyorlar,Türkiye'den alındıysa zaten distribitörden vs sorun yok.Satacak arkadaşlardan bir kısmı bu faturaları saklıyorlar,mantıklı da yapıyorlar bir bakıma.Malum sitede sertifikalı sahte gitarları da gördüydüm, bir ara gemi azıya öyle aldılar. Şu aralar yüklenen resimlerde sertifika yok. Ama resimler gerçekse, headstockları da düzeltmeye başlamışlar. Dikkat edin. Bir tane satıcı profilinde Amerika'da bir atölyenin resimlerini bile aşırmış!
Belgeler zaten veriliyordu sıfır içerikte onu çok gördüm de fakat lakin genelde fatura ibraz edemiyorlar,Türkiye'den alındıysa zaten distribitörden vs sorun yok.Satacak arkadaşlardan bir kısmı bu faturaları saklıyorlar,mantıklı da yapıyorlar bir bakıma.
Bu sayede hem satan firma zan altında kalmaz hem de gitarı 2. el olarak satan kimse zan altında kalmaz. Şu an millet bu sahte gitar korkusundan markaların alt üreticilerinin gitarlarına yönelmeye başladı sahtesi üretilmiyor diye.Geçenlerde bir Fender kullanıcısı USA üretimi gibi görünenlere şüpheyle yaklaştığını söylemişti ve sırf bu yüzden Mim strat aldığını demişti, benzer yönelimi Gibson'dan Epiphone'a da görebilirsiniz. İspat niteliği taşıyan belgeleri atmayalım arkadaşlar( gitar firmasının gitar ile verdiği kâğıtlar değil bu belgeler, çünkü bunların da sahtesi yapılıyor,belgeden kasıt faturadır.), eğer elinizde belge yoksa somut ispatlarınız olsun,gitarı kimden nereden aldığınızı ispatlayın, kimse zan altında kalmaz böylelikle.Faturaların saklanması en doğru hareket. Hatta mümkünse yanında bir tür sözleşme gibi bir şey de olmalı veya en azından faturasının arka tarafına "ben bilmem kim, bu malı şu kişiye sattım -isim imza tarih-" gibi ibareler konmalı.
Bu sayede hem satan firma zan altında kalmaz hem de gitarı 2. el olarak satan kimse zan altında kalmaz. Şu an millet bu sahte gitar korkusundan markaların alt üreticilerinin gitarlarına yönelmeye başladı sahtesi üretilmiyor diye.Geçenlerde bir Fender kullanıcısı USA üretimi gibi görünenlere şüpheyle yaklaştığını söylemişti ve sırf bu yüzden Mim strat aldığını demişti, benzer yönelimi Gibson'dan Epiphone'a da görebilirsiniz. İspat niteliği taşıyan belgeleri atmayalım arkadaşlar( gitar firmasının gitar ile verdiği kâğıtlar değil bu belgeler, çünkü bunların da sahtesi yapılıyor,belgeden kasıt faturadır.), eğer elinizde belge yoksa somut ispatlarınız olsun,gitarı kimden nereden aldığınızı ispatlayın, kimse zan altında kalmaz böylelikle.
Güzel diyorsunuz ama, Çin ' den garanti belgesini de yolluyorlar artık. Bir iki haftaya Çin ' den sipariş ettiğim gitar gelecek, detaylı inceleriz burada.
Gercek anlamda servis agi kimde var ki? Bu sadece burada degil gavur memlekette de boyle... Stratocaster'in da sorun olsa sinirli garanti almis olsan ve o dolsa fenderin de umrunda olmaz basima geldi biliyorum. Duzgun servis olarak ben bir tek mesa ve digitechi biliyorum. Turkiyede onlar da yalan.Hicbir markanin yetkili serservisi yok kurulabilir mi o da ayri mesele ya. Bu konu hakkinda benim tek dusuncem bildiginiz adamdan veya bildiginiz yerden alin. Forum ici referanslar gitarla gelen belgeler kadar muhimdir benim icin.Çin yapımı gitarın yanında garanti belgesi gitarın sapı çatladı diyelim, kime göstericeksin Türkiyede? Servis ağı olmadıktan sonra garantinin bir anlamı var mı ki?
Gercek anlamda servis agi kimde var ki? Bu sadece burada degil gavur memlekette de boyle... Stratocaster'in da sorun olsa sinirli garanti almis olsan ve o dolsa fenderin de umrunda olmaz basima geldi biliyorum. Duzgun servis olarak ben bir tek mesa ve digitechi biliyorum. Turkiyede onlar da yalan.Hicbir markanin yetkili serservisi yok kurulabilir mi o da ayri mesele ya. Bu konu hakkinda benim tek dusuncem bildiginiz adamdan veya bildiginiz yerden alin. Forum ici referanslar gitarla gelen belgeler kadar muhimdir benim icin.
Belgeden ziyade dediğim Türkiye'den alınmış bir gitarın faturasıdır.Yoksa garanti belgesi Salih'in de dediği gibi hiçbir işe yaramaz.Ondan geçtim buradan aldığın gitarın bile garantisi şüpheli 😀Güzel diyorsunuz ama, Çin ' den garanti belgesini de yolluyorlar artık. Bir iki haftaya Çin ' den sipariş ettiğim gitar gelecek, detaylı inceleriz burada.
Çin yapımı gitarın yanında garanti belgesi gönderiyolar da gitarın sapı çatladı diyelim, kime göstericeksin Türkiyede? Servis ağı olmadıktan sonra garantinin bir anlamı var mı ki?
Köprüsünden, seri numarasına kadar komple sahte...http://www.sahibinden.com/ilan/alis...2006-gibson-les-paul-standard-158966637/detay
sanki çok fazla sahte gibi duruyor ? 🙂
Merhaba Arkadaşlar,😉 Selam. Takasa gitar + paraya anlaşacaktık. Nicki starkers dı. Bir de Gibson forumuna sorayım dedim. Bu ortaya çıktı. Seri numarası ve fotoğraf kesin isteyin. Takasa bile razılar. Daha sonra başka account ama aynı fotoğraflarla o ilan tekrar tekrar açılıp kapandı.
Bir Standart veya Traditional Pro Gibson LP ım olsun çok istedim ama sahte gitar paranoyası aldı başını gitti bende. Bahaneyle Deluxe serisi Gibson lar hakkında çok şey öğrendim. Cin olmadan adam çarpmak isteyen çok. Dikkat etmek lazım.
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...gibson-les-paul-vos-1959-usa-160273851/detay/
arkadaşlar bundaki durum nedir?