Arkadaşlar 2-3 sene önce DHGate üzerinden bir gitar satın almıştım. Tasarım mükemmel, boyama harika, işçilik desen derinlemesine baştan sağma ama yüzeysel olarak orjinaline oldukça benzerdi. İlân açıklamasında mahogany yazmasına rağmen basswood gitar gönderdiler. Bu durumu kendilerine söyleyince gitarı bize geri gönderin biz yenisini gönderelim dediler. Kargoyu siz karşılarsınız, bize zaten "kargo" pahalı geliyor diye söylediler. Ne kadar diye araştırınca 130-150 dolardan aşağı kargo gönderimi yapılmadığını gördüm, onlarda bizim anlaşmamız var 90 usd'a gönderim yapıyoruz dediler. Biraz mesaj yağmuruna tutup 3-5 üyelik açıp trollük yapınca yeni bir gitar göndermeyi kabul ettiler. 300 usd'lik gitarı kargo parasına aldım. 340 usd'ye iki lp gitar almış oldum. Ama sonraki gelen gitar da çok kaliteli değildi. Mükemmel bir flame maple body kaplama var, Gibson'da görmedim öyle birşey. 0.40 civarında. Arkasında 2-3 cm maun parça(ön tarafından bahsediyorum) arkasında basswood vardı. Gitarın gövdesi 6-7 parçadan oluşuyor, sap 2 parça maple. Tuşe kalitesiz bir rosewood. Birkaç arkadaşım daha alışveriş yaptı onlarında gitarlar aynı vaziyetteydi.
Eğer alışveriş yapacaksanız bir iki tavsiyem olabilir.
-Gibson, Fender,Esp çakması gitarlar getirtmeyin, gümrükte problem yaratıyorlar. "Bu gitarlar 3-4 bin usd'dan başlıyor beni mi kandırıyorsun?" diyaloğu yaşamışlığım var, zor iknâ ettiydim.
-Mutlaka paketin üzerine biryere gift yazsınlar, yada 75 usd'dan daha az bir fiyat yazsınlar faturasına, faturayı dışında bir yere yapıştırsınlar. Astarı yüzünden pahalıya gelir sonra %20 vergiyle.
-Çinlilerden iyi ingilizce ve iyi müşteri memnuniyeti anlayışı beklemeyin, herşey dereyi geçene kadardır. Sonra spam yapsanız bile 1 haftada cevap alamazsınız.
-İllâki yapacağım alışveriş derseniz yüksek positive feedback sahibi satıcılardan alışveriş yapın, mutlaka bol bol fotoğraf isteyin, hemen parayı ödemeyin.
-Bu arkadaşlar basswood hastasıdır. Çok sunta gitar görmedim ama suntadan beter basswood gördüm. Uyanık olmanızı tavsiye ederim. Maun dese bile, hatta maun görünse bile gövde 15136147246 parça ağaçtan oluşuyor olabilir. Maunu gösteriş için koyuyorlar ufak bir kısmına. Gerisi basswood, sunta.
-Mutlaka tracking number isteyin, Azerbaycan gümrüğüne dikkat edin, dikkatli inceliyorlar 🙂