Süper esprieski sevgilim
Süper esprieski sevgilim
Pişman olduğum 3 gitar vardı. Biri 1957 RI LP, diğeri 1963 RI ES335. İkisini de aynı kişilerden geri aldım 🙂 Sonuncusu Jackson USA RR1T Lightning Sky. Pişmanım ama ev ortamında oturarak çok az çalıyordum şekli gereği. Ortaokul arkadaşıma gitti o gitar. Eğer hakkıyla çalıyorsa pişman olmayabilirim 😀
145779 eklentisini görüntüle
köpek dişleri essah sedef gibi duruyor, gitar hangi seriden bir jacksondı hocam ?
köpek dişleri essah sedef gibi duruyor, gitar hangi seriden bir jacksondı hocam ?
fazlaca modifiyeli rr1tköpek dişleri essah sedef gibi duruyor, gitar hangi seriden bir jacksondı hocam ?
Ibanez Prestige Rg1570. Satmış sayılmaz takaslamıştım Prs SE Paul Allender ile. Kargo ile göndermiştik gitarları birbirimize ve ben gitarı aldığım gibi pişman oldum ancak benim gitarı alan arkadaş geri göndermek istemedi. (Beğenmezsek geri takaslayacağımız konusunda anlaşmıştık ancak buna uymadı). Neyseki o Prs'i elimden çıkardım ve tekrar başka bir Rg1570 almıştım o dönem.
146160 eklentisini görüntüle
Sea foam green rengi. Uzun süre kullandıktan sonra gitarımın görüntüsünden biraz sıkılmaya başlamıştım ve rengini değiştirmek istedim. Boyasını kazıdım ve gitar boyama işleri yapan bir abimize gönderdim, gerisini o halletti. Manyetikleri de kendim boyadım beyaza. Killswitch, potans ve switch başlıklarını da beyaz renkli olanlarla değiştirdim. Hatta biraz daha abartıp klavyesini de mapple ağaç ile değiştirecektim ki orada durdum artık. 😀 Ben 2.sahibiydim bu gitarın. Sanırım benden sonra 2 kez daha el değiştirdi. Şuan kimde olduğunu bilmiyorum ama kendine has bir görünümü olduğu için illaki ortaya çıkacaktır. ^^Rengi çok hoşmuş, biraz bilgilendirebilir misiniz?
Hocam konuyla pek alakalı değil ama ltd m1000 deluxe ile rg2570 arasında hangisini tercih edersiniz diye sorsam 🙂Ltd mh 1000 deluxe um vardı aptal gibi sattım hala içimde uktedir şimdi almaya alamam param yetmez. Bir de rg2570 vardı sırf manyetikleri biraz karakter yoksunu diye sarmıştım yap bi dimarzio tz an kullan . Aptal çocuk..
hocam alakasız aletler, biri bir uç, biri bir uç. Kökten metalciysen ve düşük akortları da kullanıyorsan m ya da mh 1000 daha mantıklı. Sahnen varsa ya da daha geniş bir yelpazede çalıyorsan, modern metal öncelikli değilsen rg daha mantıklı.Hocam konuyla pek alakalı değil ama ltd m1000 deluxe ile rg2570 arasında hangisini tercih edersiniz diye sorsam 🙂
Ben cevap vereyim mi? Forumun başka yerinde gitar ve müzikten alakasız tartışma yüzünden valla hayattan soğudum.Hocam konuyla pek alakalı değil ama ltd m1000 deluxe ile rg2570 arasında hangisini tercih edersiniz diye sorsam 🙂
Dostum selamlar,Hocam konuyla pek alakalı değil ama ltd m1000 deluxe ile rg2570 arasında hangisini tercih edersiniz diye sorsam 🙂
Soruma yanıt veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Birkaç yıl rg2550 kullandığım dönem olmuştu genel olarak memnundum. Sahne yada stüdyo çalışmam yok. Ev müzisyeniyim 🙂 ağır metalci olmamakla birlikte sap profiline çok önem veririm. Galiba prestige biraz daha öne çıkıyor bu konuda. Ama bu gitarda da manyetiklerden dolayı kendine has bir tonu olmadığını düşünüyorum. M1000 deluxe deneme imkanım olmadı. Pandemi koşulları malum müzik mağazalarını gezip deneme şansı da bulamadım henüz. Ama M1000 deluxe denemeden prestiji almayı düşünmüyorum☺️Dostum selamlar,
Öyle iki farklı iki güzel gitarlarki.. ama biri armut biri elma. Bu arada şunu söylemeyeliyim rg ile daha fazla olmuştu birlikteliğimiz. Ama gerçekten elmayşa armut hatta patlıcanla mor lahana 😂🤘🏼 Açıkçası beklentilerin önemli. Mh daha gümbür gümbür bir gitar sert asi ve seksi bir gitar . Rg ise daha bi ev hanımı.
klavye olarak karşılaştırma bile yapmıcam sonuç belli.. (eze eze değil ama sonuçta prestigeden bahsediyoruz..).
sonuç olarak bana şuan ikisininde sunsalar , piyasa para vs gözetlemeyecek olsam Mh1000 deluxü alırım.
veya prestige i alırım ama yanına manyetik vermelerini şart koşarım. Dimarzio ibz o gitara yakışmayan bir manyetik. He tabi şu da var; amaç ve tarz ne ?
Bu işi profesyonel anlamda yapan biriysen gerektiğinde yumuşak tonlara clean ritmlere ihtiyaç duyuyorsan kesssssinlikle prestige..! Hatta manyetik mod. Çok tammühim olmaz . He benim gibi sert tonlara bayılan bir ev çalıcısı isen ben Mh derim. Tabi kişisel istekler burdaki en önemli faktör bence benim lafımlamkarar vermeyin 🙂
Denediğinde daha çok kararsız kalacaksın ne yazıkki 🙂 çünkü offroad araç sürmek de çok zevkli yüksek hpli araç sürmek de 🙂Soruma yanıt veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Birkaç yıl rg2550 kullandığım dönem olmuştu genel olarak memnundum. Sahne yada stüdyo çalışmam yok. Ev müzisyeniyim 🙂 ağır metalci olmamakla birlikte sap profiline çok önem veririm. Galiba prestige biraz daha öne çıkıyor bu konuda. Ama bu gitarda da manyetiklerden dolayı kendine has bir tonu olmadığını düşünüyorum. M1000 deluxe deneme imkanım olmadı. Pandemi koşulları malum müzik mağazalarını gezip deneme şansı da bulamadım henüz. Ama M1000 deluxe denemeden prestiji almayı düşünmüyorum☺️