Scrlet 2i2 ve Efelt Pedalları

Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır forumu takip ediyorum. Benim gibi amatörler için faydalı bir yer.

Benim bir sorunum var. Olay şu; evde Vox Vt20+ hibrid amfim var ve anne teröründen amfiyi kulaklıkla kullanıyorum.

En son dayanamadım, daha iyi ses almak ve çalabildilkeri kayıt edip hatalarımı düzeltmek için Focusrite 2i2 3rd gen kayır seti alddım. Aancak iş için yutdışındayım ve cihaz evde yatıyor.

Aldım almasına ama aklıma şu takıldı. 9 pedallık bir pedal zincirim var. Zincirin son halkasını amfi yerine ses kartına girsem herhangi bir sorun olur mu?

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
 
Ses kartına bağlarsanız bir sorun olmaz ama ses tıraş makinesi gibi gelir. Yazılım kullanarak setupa göre amfi, kabin ya da sadece kabin simülasyonu eklemeniz lazım. Yeni teknoloji ile ne kadar düşmüş olsa da gecikme hissediliyor. Bence setup sonuna Mooer radar tarzı kabin simülasyonu için pedal kullanıp ses kartına öyle bağlamanız daha mantıklı olur. Böylelikle direkt monitörü kullanarak gecikme olmadan kayıt yapıp sesi duyabilirsiniz.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Boss FBM-1 Bassman '59 pedalı var. Onu da soracaktım nerede daha iyi kullanılır diye. Aslında sıralama şöyle kafamda;

Vox 847a Wah >>> Boss CS-3 Comp. Sustainer >>> Boss SD-1 Waza Craft Super Driver - Boss BD-2 Blues Driver >>> Ibanez TS 808 40th Ed. Tube Screamer >>> Boss CE-5 Chorus >>> Boss TR-2 Tremolo >>> Boss RC-3 Loop >>> Scarlett 2i2

Tarzım Blues, Rock'n'Roll ve Country. Arada Duman, 3 Hürel, Ersen ve Dadaşlar yani syko Anadolu Rock.

Bu pedal chain de FBM-1 iş görür mü simülatör olarak?
 
OD pedallarını BD-2 den önce bağlayıp sonrasında fbm-1 denenebilir. Kayıt yapmak istediğiniz zaman mümkün olduğunca az pedal kullanmanız daha iyi olur. Bu kadar Boss pedal biraz dip gürültüsü yapabilir.
 

Geri
Üst