Şimdi sana benimde gerçekten çok merak ettiğim bir soru soracağım neden insanlar sana mumu diye hitap ediyor.Gerçek adın mı yoksa ? Nickin mumu ama kimle konuşsam sana mumu diye hitap ediyor bunun bir açılımı bir anlamı var mı ?
Hahaha... çok soran oluyor bunu... normalde anlatmamayı tercih ediyorum çünkü hiç ilginç bir hikaye değil... ama özet geçerim... yabancı bir arkadaşım gerçek ismimi (mehmet) söyleyemiyordu... ve bana mumu demeye başladı... 96'da Türkiye'ye okumak için döndüğümde yurtta kalıyordum... bahsettiğim yabancı arkadasın gönderdiği bir mektubu arkadaşlarım görünce "mumu" nedir diye sordular... ayni açıklamayı verdim... o günden beri ağızlarına takılı kaldı ve aldı başını gitti... anlamı yok yani... hehehe... bazı insanlar hala benim gerçek ismimi bilmez... hahaha
Birazda yeni albümünüz olan Person A dan bahsedelim...Person A nın kayıtları mislead e göre daha iyi olmuş ama çoğu insanda kayıtları yaptırdığınız yeri değiştirmenizi ve kayıtların kötü olduğunu söylüyorlar senin bu konuya bakış açın nedir ?
Yorumlar insandan insana değişiyor... Bizimde çok tatmin olduğumuzu söyleyemem... Ama şöyle bir şey var selftorture = self-product... 2 albümümün kayıtlarını biz ve Adnan Yıldız (zoo sound) yaptık... ikisinde de ellimizdeki para, sure, ve ekipman kısıtlıydı... person-a kayıtlarına girdiğimizde gerçekçi yaklaştık ve tek amacımız mislead'den daha iyi bir kayıt çıkartmaktı... ve bence bunu başardık... kayıt şartlarını anlatmaya başlasam çok uzun sürer... ama durumu daha rahat anlamak için iki tane ufak ayrıntını verebilirim... mesela person-a kayıtlarında... tüm parçaların davullarını Oktay 1 günde toplam 8 saatte attı... bizim Cenker de gitarları eski bir 30 watt'lik amfi ile yaptı... yani kısaca... ellimizdeki imkanlarla en iyi urunu çıkartamaya çalıştık... uçuncu albüme de aynı şekilde yaklaşmaya mecburuz...
Kayıtları nerde yapıyorsunuz ?
Zoo sound / ankara (doğu bati müzik prodüksiyon ltd. şti.)
Sözlerde genel olarak nelerden bahsettiniz ? Ne üstüne sözler?
İnsanlardan ve insanların incindeki çelişkilerden... bazen alaycı... bezende kati bir şekilde oluyor bu... bunun dışına çok ender çıkıyoruz konu olarak...
Klip çekme düşünceniz var mı?Çekerseniz hangi şarkıya çekersiniz ?
"penetrate one by one" için bir düşük bütçe demo-klip yaptık... üçüncü albümden "pick up those fallen" klibi kesin olacak... yalnız daha ciddi bir çalışma olur bu...
Self Torture insanlar genelde bahsederlerken hep napalm death le anarak bahsediyorlar. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?
Gurur verici bir şey bu... taparız napalm'a
🙂
Konserlerden bahsedelim birazda...En son İzmir’de bir konsere çıkmıştınız nasıl geçti konser biraz bahseder misin ? Organizasyon ve seyirci beklediğin gibi miydi?
Ufak bir organizasyondu... ordaki arkadaşlar çok iyi bir iş çıkardı... yalnız konserdeki diğer gruplarla bizi kıyaslayınca... biz çok sert kaçtık... hehehe... yani daha hafif tarzları seven bir dinleyici vardı... biz çıktığımızda her halde 40 kişi kaldı... hahaha... ama bizi yalnız bırakmayan arkadaşlarla çok eğlendik... sağ olsunlar...
20 kasımda İstanbul’dasınız Suicide ve Solitude ile birlikte ve sanırım bu sizin ilk bar konseriniz olacak düşüncelerin neler?
Çok heyecanlıyız... uzun suredir İstanbul'da böyle bir konserde çalmak istiyoruz... daha ufak ve kapalı mekanları her zaman daha çok tercih ederiz... daha sıcak ve bir samimi ortam oluyor... seyirci ile mesafemiz az oluyor... suicide'nin çıkması da sevindirici... 10 senedir tanıyorum ve dinliyorum kendilerini... çok keyifli bir konser olacağından eminim...
Konserlerde neden cover çalmıyorsunuz ?Yeni projeler içinde cover projesi var mı ?
Belirli bir sebebi yok aslında... ama kendimizi pek rahat hissetmediğimizi söyleyebilirim... bir kere ilk hefty gigs'de denedik... bizim açımızdan olmadı... her halde cover ile alakalı bir şeye girişmeyiz artık...
Benim sorularım bu kadar mumu son söz sende...
Röportaj için çok teşekkürler... düşeni kaldırın
😉
www.selftorture.org
Kasım 2005 Röportajı hoşuma gitti
http://www.extreminal.com